הכל על קמחי קטניות וגם מתכון היסטרי לקניידלך טבעוניים! לא תאמינו!
- ים שמיר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.4 קק״ל 1329.0 קק״לפחמימות 9.3 גרם 186.4 גרםשומן 1.2 גרם 23.3 גרםנתרן 104.4 מ״ג 2087.5 מ״גחלבון 4.1 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 15.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.7 מ״ג 134.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 99.4 מ״ג 1987.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות66
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.4 קק״ל 1329.0 קק״לפחמימות 9.3 גרם 186.4 גרםשומן 1.2 גרם 23.3 גרםנתרן 104.4 מ״ג 2087.5 מ״גחלבון 4.1 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 15.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.7 מ״ג 134.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 99.4 מ״ג 1987.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
פסח כבר כאן וערב החג ממש לפנינו.
יש מלא מתכונים שיש לנו בראש, שבא לנו להכין, מצד שני, נרצה לשמור על מסורות החג ועל הקניידלך ומצד שלישי גם בא לנו שזה יהיה קצת בריא יותר.
אני לא יודעת כמה מכם מכירים את קמחי הקטניות, שהם באמת פלא. הם יכולים לשרת אותנו בכל כך הרבה מתכונים ומאפים, להיות כחלק מקציצות, או הסמכת מרקים.
יש לי קצת בעיה עם המילה “תחליפים”, אוטומטית לא בא לנו להחליף כשזה נקרא “תחליף”, זה כאילו “התפשרנו”, זה ייצא טעים אבל לא מאוד, רק כמעט. אז לא! זה לא תחליף, זה קמח, פשוט קמח אחר.
זה קמח שיכול להחליף גם ביצים וגם קמח ביחד, זה קמח שיש בו מלא, מלא ערכים תזונתיים וגם אין בו גלוטן.
זה קמח שיש בו מלא חלבון מהצומח, זה קמח שלרובנו לא יינפח את הבטן וייגרום לתחושת כבדות.
אל תפחדו… זה בסך הכל קמח ואחלה של קמח.
היום בא לי דווקא להתרכז בקמח חומוס, כי אני ממש אוהבת אותו ומשתמשת בו המון.
נכון שיש לו יותר טעם מלקמח העדשים הכתומות אבל אני, מתה על הטעם הזה. טעם של אדמה.
חומוס הוא בעצם שמו הערבי של ה”חמצה” (חומוס בעברית), צמח החומוס הוא צמח השייך למשפחת הקטניות, הוא מפוצץ בסיבים תזונתיים, במינרלים וויטמינים, עשיר בברזל ובחלבון (לא סתם מכינים ממי הבישול או ההשרייה שלו מרנג טבעוני – תנסו זה מדהים!!!).
מגרגרי החומוס ניתן להכין כמעט הכל – ממרחים, קציצות, סלטים ומרקים. בתרבויות שונות בעולם טוחנים את גרגרי החומוס היבשים לקמח, שהוא קמח החומוס.
אנחנו בארץ התחלנו להיחשף לקמח החומוס ממש לא מזמן, כשטרנד הבריאות/ טבעונות החל לחלחל ודחף את הגלוטן לשוליים, והוא כבר לא עיקר תפריטנו.
את קמח החומוס וגם את שאר קמחי הקטניות ניתן לקנות מוכן קקמח או לטחון את הקטניות השלמות בבית בבלנדר חזק לקמח נהדר, זול וטרי.
הרבה אנשים מאוד חוששים משימוש בקטניות – השרייה, הנבטה, בישול ארוך עם סודה לשתייה בלי סודה לשתייה, קפוא, בקופסאת שימורים…או שבכלל לא, כי זה ממש מסובך מידי רק מלחשוב על זה.
הקמחים נותנים לנו פתרון נפלא ושימוש קל בקטניות, בלי לחשוב ובלי להסתבך, פשוט תנסו.
תנסו להחליף את הקמח הרגיל שאתם שמים בקציצות, תנסו סתם לערבב אותו עם מים ולעשות כמו קרפ כזה במחבת, והנה תנסו לעשות קניידלך אדיר איתו. קניידלך שלא ייבייש את סבתא בפסח בלעדייה, קניידלך שלא ירגיש תחליף לכלום פשוט קניידלך בלי רגשות אשם ומלא מלא בבריאות.
שיהיה לכם חג פסח שמח
רק בריאות ושמחה.
ים שמיר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 66 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500גרם או 1 1/2 חבילות טופו חומוסאפשר להשתמש גם בטופו סויה
-
1 1/2 כוסות קמח חומוס
-
1/4 כוס שמן זרעי ענבים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1 כפית בהרטאו כל תבלין שאתם אוהבים – הל / כמון / אגוז מוסקט – אפשר לשלב.
אופן הכנה
- בקערה, מרסקים או מפוררים ביד את הטופו לפירורים קטנים קטנים (לא משחה).
- מוסיפים לטופו את קמח החומוס, התבלינים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- מרתיחים על כיריים סיר עם מים חמים - כמו לפסטה. (בינתיים נותנים לתערובת לנוח לפחות 20-30 דק’).
- מכדררים את העיסה, בידיים משומנות מעט לכדורים לא גדולים מידי ולא דחוסים מידי.
- מכניסים את הכדורים למים הרותחים, אחד אחד ומוציאים לאחר שצפים. (ברגע שהמים חוזרים לבעבע מנמיכים את האש כדי שתהיה רתיחה עדינה).
- אוכלים עם מרק לבחירתכם או סתם ככה מנשנשים מהסיר.
אופן הכנה
- בקערה, מרסקים או מפוררים ביד את הטופו לפירורים קטנים קטנים (לא משחה).
- מוסיפים לטופו את קמח החומוס, התבלינים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- מרתיחים על כיריים סיר עם מים חמים - כמו לפסטה. (בינתיים נותנים לתערובת לנוח לפחות 20-30 דק’).
- מכדררים את העיסה, בידיים משומנות מעט לכדורים לא גדולים מידי ולא דחוסים מידי.
- מכניסים את הכדורים למים הרותחים, אחד אחד ומוציאים לאחר שצפים. (ברגע שהמים חוזרים לבעבע מנמיכים את האש כדי שתהיה רתיחה עדינה).
- אוכלים עם מרק לבחירתכם או סתם ככה מנשנשים מהסיר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
תודה רבה על המתכון. כולם התלהבו מהטעם וזה יצא כל כך יותר בריא מהקניידלך המסורתיים
משמח ממש לקרוא, תודה רבה!