-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 375.7 קק״ל 3005.3 קק״לפחמימות 23.9 גרם 191.1 גרםשומן 23.8 גרם 190.4 גרםנתרן 278.2 מ״ג 2225.3 מ״גחלבון 15.4 גרם 123.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.6 גרםשומן רווי 5.0 גרם 40.3 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 364.0 מ״גסידן 59.1 מ״ג 473.0 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 234.1 מ״ג 1872.4 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 28.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות376
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 375.7 קק״ל 3005.3 קק״לפחמימות 23.9 גרם 191.1 גרםשומן 23.8 גרם 190.4 גרםנתרן 278.2 מ״ג 2225.3 מ״גחלבון 15.4 גרם 123.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.6 גרםשומן רווי 5.0 גרם 40.3 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 364.0 מ״גסידן 59.1 מ״ג 473.0 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 234.1 מ״ג 1872.4 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 28.8 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 376 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם שערות קדאיףמופשרות לפי הוראות היצרן
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן זית
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
1/4 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
חופן כוסברהעלים קצוצים
הגשה
-
קצוצים
אופן הכנה
- שמים בקערה את שערות הקדאיף, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף עטופות בשכבת שמן.
- מחממים את שמן השומשום במחבת ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב עד שהוא מחליף את צבעו.
- מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הטריאקי והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל את הבשר במשך כ-8 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- משמנים קלות את מחבת הכנאפה ומסדרים שכבה אחידה של שערות קדאיף (כחצי מהכמות). מסדרים את הבשר הטחון מעל ומכסים עם שערות הקדאיף שנשארו.
- מטגנים את הקדאיף על אש נמוכה. אחרי 2-3 דקות מרימים את קצה הקדאיף ובודקים שהוא השחים. מורידים את המחבת מהאש, מכסים אותה בצלחת גדולה והופכים את הקדאיף לצלחת. משמנים קלות את המחבת ומורידים את הקדאיף מהצלחת למחבת.
- מטגנים במשך 2-3 דקות מהצד השני, עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת הגשה.
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר את המים והמירין, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2-3 דקות. אם רוצים, מוסיפים קצת סוכר.
- יוצקים את הסירופ מעל הכנאפה החמה, מפזרים פיסטוק ומגישים. אפשר עם סלט ירקות בצד.
אופן הכנה
- שמים בקערה את שערות הקדאיף, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף עטופות בשכבת שמן.
- מחממים את שמן השומשום במחבת ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב עד שהוא מחליף את צבעו.
- מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הטריאקי והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל את הבשר במשך כ-8 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- משמנים קלות את מחבת הכנאפה ומסדרים שכבה אחידה של שערות קדאיף (כחצי מהכמות). מסדרים את הבשר הטחון מעל ומכסים עם שערות הקדאיף שנשארו.
- מטגנים את הקדאיף על אש נמוכה. אחרי 2-3 דקות מרימים את קצה הקדאיף ובודקים שהוא השחים. מורידים את המחבת מהאש, מכסים אותה בצלחת גדולה והופכים את הקדאיף לצלחת. משמנים קלות את המחבת ומורידים את הקדאיף מהצלחת למחבת.
- מטגנים במשך 2-3 דקות מהצד השני, עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת הגשה.
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר את המים והמירין, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2-3 דקות. אם רוצים, מוסיפים קצת סוכר.
- יוצקים את הסירופ מעל הכנאפה החמה, מפזרים פיסטוק ומגישים. אפשר עם סלט ירקות בצד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
שלום אם אני רוצה להכין יומים לפני יוצא טוב עם הקפאה? או לוותר? עדיף להקפיא או מקרר?
היי שיר, אפשר להקפיא, אך לפני ההגשה להפשיר ולהכניס מעט לתנור לחימום
היי שיר, אפשר להקפיא, אך לפני ההגשה להפשיר ולהכניס מעט לתנור לחימום.
שלום. האם חייבים סירופ מעל? במה אפשר להחליף את המירין? תודה.
היי שחר, לא חייבים סירופ מעל, אך זה מאוד מוסיף! אפשר לוותר על המירין ולהכין סירופ סוכר: לבשל בסיר 3/4 כוס סוכר לבן עם 1/2 כוס מים רותחים.
זה בעייתי אם אני יחליף תשמן שומשום בשמן זית?
היי אפרת, שמן השומשום מוסיף עומקים אסייתיים למנה, אפשר להחליף, אבל דעי שיש שמן שומשום בכל רשתות השיווק הנבחרות ומומלץ להצטייד בו!