הקולות של פיראוס! גירוס דגים עם בצלים שרופים
אולי הקיץ לא נגיע לשבור צלחות בטברנה ביוון אבל דאגנו לכם למתכון לגירוס מושלם שיגרום לכם לשבור צלחות, קבלו מתכון קל להכנה לגירוס דגים עם בצלים שרופים
אולי הקיץ לא נגיע לשבור צלחות בטברנה ביוון אבל דאגנו לכם למתכון לגירוס מושלם שיגרום לכם לשבור צלחות, קבלו מתכון קל להכנה לגירוס דגים עם בצלים שרופים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 643.2 קק״ל 1286.5 קק״לפחמימות 67.2 גרם 134.4 גרםשומן 22.3 גרם 44.7 גרםנתרן 1269.9 מ״ג 2539.8 מ״גחלבון 43.1 גרם 86.2 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 7.4 גרםכולסטרול 66.3 מ״ג 132.6 מ״גסידן 240.3 מ״ג 480.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1129.7 מ״ג 2259.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות643
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 643.2 קק״ל 1286.5 קק״לפחמימות 67.2 גרם 134.4 גרםשומן 22.3 גרם 44.7 גרםנתרן 1269.9 מ״ג 2539.8 מ״גחלבון 43.1 גרם 86.2 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 7.4 גרםכולסטרול 66.3 מ״ג 132.6 מ״גסידן 240.3 מ״ג 480.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1129.7 מ״ג 2259.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 643 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בקערה קטנה מערבבים את שיני השום והשמן זית, בעזרת מברשת מורחים את השמן שום על החלק הפנימי של הפיתות ואופים אותם בתנור כ-7 דקות או עד הזהבה.
- מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט מתבלים במעט מלח.
- חוצים את הבצלים לאורך יחד עם הקליפה (כדי לשמור על הצורה של הבצל) במחבת לוהטת ויבשה צורבים את בצלים כשהצד החתוך כלפי מטה, צורבים עד שמקבלים צבע שרוף אחיד על החתך של הבצל. מפרקים את ליבת הבצל לפלחים.
- במחבת חמה ומשומנת צורבים את הדג הקצוץ, מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח.
- על הפיתה מניחים את הדג הצרוב, מפזרים מעל את הנענע, הפטרוזיליה והבצלים. מעל הכל מזלפים את הטחינה-יוגורט. בתאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בקערה קטנה מערבבים את שיני השום והשמן זית, בעזרת מברשת מורחים את השמן שום על החלק הפנימי של הפיתות ואופים אותם בתנור כ-7 דקות או עד הזהבה.
- מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט מתבלים במעט מלח.
- חוצים את הבצלים לאורך יחד עם הקליפה (כדי לשמור על הצורה של הבצל) במחבת לוהטת ויבשה צורבים את בצלים כשהצד החתוך כלפי מטה, צורבים עד שמקבלים צבע שרוף אחיד על החתך של הבצל. מפרקים את ליבת הבצל לפלחים.
- במחבת חמה ומשומנת צורבים את הדג הקצוץ, מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח.
- על הפיתה מניחים את הדג הצרוב, מפזרים מעל את הנענע, הפטרוזיליה והבצלים. מעל הכל מזלפים את הטחינה-יוגורט. בתאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן