התוספת המושלמת: אורז פיצוחים של נטע לויה!
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.6 קק״ל 1851.8 קק״לפחמימות 44.1 גרם 264.4 גרםשומן 11.5 גרם 69.0 גרםנתרן 528.7 מ״ג 3172.1 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.6 מ״ג 267.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 390.0 מ״ג 2340.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות309
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.6 קק״ל 1851.8 קק״לפחמימות 44.1 גרם 264.4 גרםשומן 11.5 גרם 69.0 גרםנתרן 528.7 מ״ג 3172.1 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.6 מ״ג 267.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 390.0 מ״ג 2340.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
אחת התוספות שאני מאוד אוהבת להגיש כשאני מארחת ותמיד זוכה למחמאות רבות היא אורז שהוא חגיגה אחת גדולה של צבעים, טעמים ומרקמים. הדרך המושלמת לשדרג את תוספת האורז שלכם ולהפוך אותה לחגיגית במיוחד.
אני קוראת לו “אורז פיצוחים” מכיוון שהוא מלא בסוגים שונים של פירות יבשים, פיסטוקים ושקדים שנותנים לו צבע מהמם, טעמים מתוקים וקראנצ’יות נהדרת. בכלל, השילוב של מתוק ומלוח באוכל מאוד טעים בעיניי. האורז מתאים כתוספת לתבשילי בשר, עוף, דגים ואפילו כחלק מארוחה צמחונית או כתוספת חגיגית לשולחן החג.
מה שכיף באורז הזה שאפשר לגוון בסוגי הפירות היבשים והאגוזים. אני בחרתי להשתמש במשמש מיובש (הצבע הכתום שלו משגע!) , צימוקים ואוכמניות אבל אפשר לגמרי לשלב כל מה שאוהבים, חמוציות, דובדבנים מיובשים, צימוקים כהים, אגוזי מלך או פקאן… מה שיש במזווה ומה שמתחשק.
פסח קרב ובא והמנה הזאת מתאימה מאוד כתוספת חגיגית ויפיפייה לשולחן החג שלכם.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 309 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
3 כפות שמן זית
-
10 משמשים מיובשים בינונייםחתוכים לקוביות
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס אוכמניות מיובשות
-
1 כפית מלח דק
-
3 כוסות מים רותחים
-
1/2 כוס פיסטוקים טבעייםקצוצים גס
-
1/2 כוס גפרורי שקדיםמולבנים
אופן הכנה
- בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז, המשמשים, הצימוקים והאוכמניות ומערבבים. מטגנים במשך דקה שתיים. מתבלים במלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומכסים ישר. מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 18 דקות.
- בזמן שהאורז מתבשל מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה. קולים את הפיסטוקים והשקדים במשך 2-3 דקות עד שהשקדים מזהיבים (נשארים ליד המחבת כל הזמן ונזהרים שלא לשרוף) ומעבירים את הפיסטוקים והשקדים לצלחת.
- מכבים את להבת האורז ומחכים 5 דקות נוספות לפני שמרימים את המכסה.
- מוסיפים לאורז חצי מכמות השקדים והפיסטוקים הקלויים ומערבבים את האורז בעזרת מזלג (לא עם כף!). מעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את שארית הפיסטוקים והשקדים הקלויים ומגישים.
אופן הכנה
- בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז, המשמשים, הצימוקים והאוכמניות ומערבבים. מטגנים במשך דקה שתיים. מתבלים במלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומכסים ישר. מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 18 דקות.
- בזמן שהאורז מתבשל מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה. קולים את הפיסטוקים והשקדים במשך 2-3 דקות עד שהשקדים מזהיבים (נשארים ליד המחבת כל הזמן ונזהרים שלא לשרוף) ומעבירים את הפיסטוקים והשקדים לצלחת.
- מכבים את להבת האורז ומחכים 5 דקות נוספות לפני שמרימים את המכסה.
- מוסיפים לאורז חצי מכמות השקדים והפיסטוקים הקלויים ומערבבים את האורז בעזרת מזלג (לא עם כף!). מעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את שארית הפיסטוקים והשקדים הקלויים ומגישים.