התוספת המושלמת: אורז פיצוחים של נטע לויה!

נטע לויה מגלה לכם את השידרוג הסודי שלה לאורז שתמיד זוכה למחמאות מהאורחים, היא קוראית לו "אורז פיצוחים" אנחנו קוראים לו אורז צבעוני וקראנצ'י
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אחת התוספות שאני מאוד אוהבת להגיש כשאני מארחת ותמיד זוכה למחמאות רבות היא אורז שהוא חגיגה אחת גדולה של צבעים, טעמים ומרקמים. הדרך המושלמת לשדרג את תוספת האורז שלכם ולהפוך אותה לחגיגית במיוחד.

אני קוראת לו “אורז פיצוחים” מכיוון שהוא מלא בסוגים שונים של פירות יבשים, פיסטוקים ושקדים שנותנים לו צבע מהמם, טעמים מתוקים וקראנצ’יות נהדרת. בכלל, השילוב של מתוק ומלוח באוכל מאוד טעים בעיניי. האורז מתאים כתוספת לתבשילי בשר, עוף, דגים ואפילו כחלק מארוחה צמחונית או כתוספת חגיגית לשולחן החג.

מה שכיף באורז הזה שאפשר לגוון בסוגי הפירות היבשים והאגוזים. אני בחרתי להשתמש במשמש מיובש (הצבע הכתום שלו משגע!) , צימוקים ואוכמניות אבל אפשר לגמרי לשלב כל מה שאוהבים, חמוציות, דובדבנים מיובשים, צימוקים כהים, אגוזי מלך או פקאן… מה שיש במזווה ומה שמתחשק.

פסח קרב ובא והמנה הזאת מתאימה מאוד כתוספת חגיגית ויפיפייה לשולחן החג שלכם.

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז, המשמשים, הצימוקים והאוכמניות ומערבבים. מטגנים במשך דקה שתיים. מתבלים במלח ומערבבים.

    בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז, המשמשים, הצימוקים והאוכמניות ומערבבים. צילום: נטע לויה
    בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז, המשמשים, הצימוקים והאוכמניות ומערבבים. צילום: נטע לויה

  2. מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומכסים ישר. מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 18 דקות.
  3. בזמן שהאורז מתבשל מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה. קולים את הפיסטוקים והשקדים במשך 2-3 דקות עד שהשקדים מזהיבים (נשארים ליד המחבת כל הזמן ונזהרים שלא לשרוף) ומעבירים את הפיסטוקים והשקדים לצלחת.

    קולים את הפיסטוקים והשקדים במשך 2-3 דקות עד שהשקדים מזהיבים. צילום: נטע לויה
    קולים את הפיסטוקים והשקדים במשך 2-3 דקות עד שהשקדים מזהיבים. צילום: נטע לויה

  4. מכבים את להבת האורז ומחכים 5 דקות נוספות לפני שמרימים את המכסה.
  5. מוסיפים לאורז חצי מכמות השקדים והפיסטוקים הקלויים ומערבבים את האורז בעזרת מזלג (לא עם כף!). מעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את שארית הפיסטוקים והשקדים הקלויים ומגישים.

    אורז פיצוחים. צילום: נטע לויה
    אורז פיצוחים. צילום: נטע לויה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 326.3 קק״ל 1957.8 קק״ל
פחמימות 44.1 גרם 264.4 גרם
שומן 13.5 גרם 81.0 גרם
נתרן 528.7 מ״ג 3172.4 מ״ג
חלבון 5.0 גרם 30.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 8.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 44.6 מ״ג 267.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 8.5 מ״ג
אשלגן 390.0 מ״ג 2340.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    מירית מלול

    מנה חגיגית לערב החג השני

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody