-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 750.9 קק״ל 4505.5 קק״לפחמימות 74.3 גרם 445.6 גרםסוכר 1.9 גרם 11.4 גרםשומן 31.0 גרם 186.0 גרםנתרן 2300.1 מ״ג 13800.6 מ״גחלבון 40.3 גרם 242.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.5 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרםכולסטרול 173.2 מ״ג 1039.4 מ״גסידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 614.4 מ״ג 3686.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות751
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 750.9 קק״ל 4505.5 קק״לפחמימות 74.3 גרם 445.6 גרםסוכר 1.9 גרם 11.4 גרםשומן 31.0 גרם 186.0 גרםנתרן 2300.1 מ״ג 13800.6 מ״גחלבון 40.3 גרם 242.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.5 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרםכולסטרול 173.2 מ״ג 1039.4 מ״גסידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 614.4 מ״ג 3686.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
יותר טוב מלחמניות שמרים אווריריות יכולות להיות רק לחמניות שמרים אווריריות ממולאות. קבלו מתכון מעולה של לחמניות במילוי בשר מתובל שעבר בישול ארוך, התרכך לגמרי ופורק לכדי חתיכות שכיף לנגוס בהן בכל ביס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 751 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר מפורק
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 ק"ג אסאדואו כל בשר אחר לבישול ארוך
-
1 כף גדושה ציר בקראו ציר עוף - מהולים ב-3 כוסות מים רותחים
-
1/2 כוס רוטב טריאקי
-
1 כף תבלין גרילאו כל ראב או תערובת תבלינים שאוהבים
-
1 גבעול טימין טריאו רוזמרין (לא חובה)
לחמניות
-
500 גרם קמח לחםאו 3.5 כוסות + 1 כף
-
1 כפית שמרים יבשים
-
1/2 שקית משפר אפייהלא חובה
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפות שמן זית
-
1 ביצה M
-
250מ"ל או 1 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן בסיר כבד שמתאים לתנור. מתבלים את חתיכות הבשר בתערובת התבלינים שאוהבים וצורבים בתוך הסיר להשחמה מכל הצדדים. מוסיפים את ציר העוף/הבקר לכיסוי שלושת רבעי מגובה הבשר בסיר והטריאקי, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ואופים בתנור 3 שעות. באמצע האפייה הופכים את הבשר בסיר.
- מוציאים את הבשר מהסיר, מפרקים ומצננים (את הנוזל שנשאר בסיר אפשר לצמצם לכדי רוטב סמיך יותר). משאירים את התנור דולק ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבים 8-10 דקות לבצק אלסטי. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (כ-140 גרם האחד) ומכדררים לכדורים.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי ס”מ (את הקצוות מרדדים לעובי דק יותר, כך שיש מרכז עבה וקצוות דקים). מניחים כ-2 כפות מהבשר המפורק במרכז הפיתה, סוגרים בעדינות את הקצוות מעל הבשר, מהדקים היטב ומסדרים בתבנית עם התפר כלפי מטה.
- מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מכסים ומתפיחים 20-30 דקות נוספות (שומרים את שאריות הביצה).
- מברישים את הלחמניות שוב, מפזרים שומשום או קצח ואופים 25 דקות להשחמה יפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן בסיר כבד שמתאים לתנור. מתבלים את חתיכות הבשר בתערובת התבלינים שאוהבים וצורבים בתוך הסיר להשחמה מכל הצדדים. מוסיפים את ציר העוף/הבקר לכיסוי שלושת רבעי מגובה הבשר בסיר והטריאקי, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ואופים בתנור 3 שעות. באמצע האפייה הופכים את הבשר בסיר.
- מוציאים את הבשר מהסיר, מפרקים ומצננים (את הנוזל שנשאר בסיר אפשר לצמצם לכדי רוטב סמיך יותר). משאירים את התנור דולק ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבים 8-10 דקות לבצק אלסטי. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (כ-140 גרם האחד) ומכדררים לכדורים.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי ס”מ (את הקצוות מרדדים לעובי דק יותר, כך שיש מרכז עבה וקצוות דקים). מניחים כ-2 כפות מהבשר המפורק במרכז הפיתה, סוגרים בעדינות את הקצוות מעל הבשר, מהדקים היטב ומסדרים בתבנית עם התפר כלפי מטה.
- מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מכסים ומתפיחים 20-30 דקות נוספות (שומרים את שאריות הביצה).
- מברישים את הלחמניות שוב, מפזרים שומשום או קצח ואופים 25 דקות להשחמה יפה.
הערות
- אם רוצים שהלחמניות יהיו רכות ולא פריכות לאחר האפייה, אפשר לכסות אותן במגבת נקייה ל-10 דקות
הערות
- אם רוצים שהלחמניות יהיו רכות ולא פריכות לאחר האפייה, אפשר לכסות אותן במגבת נקייה ל-10 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מנסים כדי לדעת אך הממתכן
נשמח לדעת איך יצא!