חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני
מחפשים מתכון לארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה? איילת לטוביץ מכינה חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני שמתאים בדיוק לאמצע השבוע
מחפשים מתכון לארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה? איילת לטוביץ מכינה חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני שמתאים בדיוק לאמצע השבוע
- איילת לטוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.2 קק״ל 2476.8 קק״לפחמימות 35.9 גרם 143.6 גרםשומן 25.1 גרם 100.3 גרםנתרן 1357.3 מ״ג 5429.2 מ״גחלבון 51.5 גרם 205.8 גרםסיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.8 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 232.8 מ״ג 931.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 1131.2 מ״ג 4525.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות619
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.2 קק״ל 2476.8 קק״לפחמימות 35.9 גרם 143.6 גרםשומן 25.1 גרם 100.3 גרםנתרן 1357.3 מ״ג 5429.2 מ״גחלבון 51.5 גרם 205.8 גרםסיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.8 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 232.8 מ״ג 931.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 1131.2 מ״ג 4525.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 619 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב גזר
חזה עוף
-
2בינוניים או 500 גרם חזה עוף שלם
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות.
- שמים בסיר את הגזר ומיץ הגזר (או המים), מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה במשך כ-35 דקות, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מצננים מעט.
- מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד.
- מכינים את חזה העוף: מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מתיזים תרסיס שמן זית, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בחלקו העבה של כל נתח.
- מניחים את חזה העוף בתבנית צלייה משומנת במרחק זה מזה ויוצקים מעל מהרוטב, כך שיכסה את כל פני השטח של החזה. אופים בתנור 12 דקות (אם החזות גדולים ועבים - 14 דקות).
- מכינים את תבשיל הכרוב: פורסים את ראש הכרוב לפרוסות גדולות בעובי 1 ס”מ.
- מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ואת פרוסות הכרוב ומתאפקים שלא לבחוש.
- אחרי דקה בה הכרוב נצרב, אפשר לבחוש ושוב להמתין. כשצבע הכרוב הופך לירוק עמוק קצת יותר, מתבלים בנדיבות, מוסיפים את מיץ הלימון ושן השום הפרוסה. קוצצים דק את התרד ומוסיפים לסיר. מערבבים קצת ומסירים מהאש.
- מגישים את חזה העוף על מצע תבשיל הכרוב ויוצקים מעט מהרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות.
- שמים בסיר את הגזר ומיץ הגזר (או המים), מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה במשך כ-35 דקות, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מצננים מעט.
- מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד.
- מכינים את חזה העוף: מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מתיזים תרסיס שמן זית, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בחלקו העבה של כל נתח.
- מניחים את חזה העוף בתבנית צלייה משומנת במרחק זה מזה ויוצקים מעל מהרוטב, כך שיכסה את כל פני השטח של החזה. אופים בתנור 12 דקות (אם החזות גדולים ועבים - 14 דקות).
- מכינים את תבשיל הכרוב: פורסים את ראש הכרוב לפרוסות גדולות בעובי 1 ס”מ.
- מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ואת פרוסות הכרוב ומתאפקים שלא לבחוש.
- אחרי דקה בה הכרוב נצרב, אפשר לבחוש ושוב להמתין. כשצבע הכרוב הופך לירוק עמוק קצת יותר, מתבלים בנדיבות, מוסיפים את מיץ הלימון ושן השום הפרוסה. קוצצים דק את התרד ומוסיפים לסיר. מערבבים קצת ומסירים מהאש.
- מגישים את חזה העוף על מצע תבשיל הכרוב ויוצקים מעט מהרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן