אידיאלי לאירוח! מתכון לחטיפי חומוס מתובלים
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 324.2 קק״ל 1296.7 קק״לפחמימות 46.2 גרם 184.6 גרםשומן 9.7 גרם 38.9 גרםנתרן 19.1 מ״ג 76.5 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.4 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 52.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 84.1 מ״ג 336.3 מ״גברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 688.2 מ״ג 2752.9 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות324
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 324.2 קק״ל 1296.7 קק״לפחמימות 46.2 גרם 184.6 גרםשומן 9.7 גרם 38.9 גרםנתרן 19.1 מ״ג 76.5 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.4 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 52.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 84.1 מ״ג 336.3 מ״גברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 688.2 מ״ג 2752.9 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.6 מ״גסגור
מה אוכלים אצלכם בסוכה? אצלנו תמיד יש משהו לנשנש, שלא יהיה משעמם. ואם כבר נשנושים, אז כדאי שיהיו בגרסה הבריאה, גם בשבילנו וגם בשביל הילדים.
גרגירי חומוס הם חומר גלם הרבה יותר מגוון ממה שאפשר לחשוב. הטעם הטבעי שלהם הוא מאוד עדין ונייטרלי. זאת אומרת שאפשר להיות יצירתיים בתיבול ובדרך ההכנה, ולקבל תוצאות מעניינות.
כמו כל הקטניות – החומוסים הם פחמימה מורכבת, ומכילים גם חלבון. הם עשירים בסיבים תזונתיים, ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן. נשנוש מושלם.
במתכון הזה אנחנו נותנים לגרגירי החומוס תיבול מעושן ודומיננטי, ביחד עם קלייה בתנור. התהליך ממש פשוט להכנה – מתבלים, מערבבים ושולחים לתנור. והתוצאה מלאה בטעם ומתפצפצת בפה. אחרי האפייה מקבלים גרגירים קראנצ’יים מבחוץ ורכים מבפנים.
החטיף הזה מתאים כנשנוש או כתוספת לקופסת האוכל של הילדים, כתוספת לסלט או לבודהא-בול, או סתם ככה ליד בירה, כשיושבים עם חברים בערב בסוכה.
אפשר לגוון בסוג התיבול ולהוסיף אבקת שום או אבקת בצל, רוטב סויה, פפריקה מתוקה או חריפה, רוטב פסטו או כל טעם אחר שאתם אוהבים.
אני משתמשת בגרגירי חומוס שבישלתי בסיר לחץ עד שהם ממש רכים ונימוחים. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים או בקופסת שימורים (החומוסים שבשימורים רכים יותר).
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 324 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1/4 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסננים היטב את גרגירי החומוס ממי הבישול ומייבשים בעזרת מגבת.
- מערבבים היטב בקערה עם יתר המרכיבים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים בשכבה אחידה.
- קולים כ-20 דקות עד שהחומוסים פריכים ומתפצפצים בפה.
- שומרים בקופסה סגורה במקרר כ-4-5 ימים. אם הם מאבדים את הפריכות עם הזמן, אפשר לחמם מחדש בתנור כמה דקות כדי להחיות אותם.
- אנחנו אוהבים לסחוט מעל מיץ לימון טרי לפני האכילה.
עוד מתכונים מהירים לאירוח:
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסננים היטב את גרגירי החומוס ממי הבישול ומייבשים בעזרת מגבת.
- מערבבים היטב בקערה עם יתר המרכיבים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים בשכבה אחידה.
- קולים כ-20 דקות עד שהחומוסים פריכים ומתפצפצים בפה.
- שומרים בקופסה סגורה במקרר כ-4-5 ימים. אם הם מאבדים את הפריכות עם הזמן, אפשר לחמם מחדש בתנור כמה דקות כדי להחיות אותם.
- אנחנו אוהבים לסחוט מעל מיץ לימון טרי לפני האכילה.
עוד מתכונים מהירים לאירוח:
הערות
- לגרסה מתוקה: מחליפים את התיבול בכף של מייפל טבעי, כף סוכר חום כהה, כפית שמן קוקוס וחצי כפית קינמון. אופים באותה דרך
הערות
- לגרסה מתוקה: מחליפים את התיבול בכף של מייפל טבעי, כף סוכר חום כהה, כפית שמן קוקוס וחצי כפית קינמון. אופים באותה דרך
תגובות (4)
האם ניתן להשתמש בחומוס משומר?
בהחלט אפשר.
אין עלייך!
היי, אם הם מאבדים מהפריכות ניצן לחמם פעם נוספת