חייבים משהו מרענן ליד הקפה? בחושה ריקוטה ולימון בתבנית באנדט
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3514.2 קק״ל 3514.2 קק״לפחמימות 356.3 גרם 356.3 גרםשומן 166.8 גרם 166.8 גרםנתרן 3156.9 מ״ג 3156.9 מ״גחלבון 81.6 גרם 81.6 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 5.0 גרםשומן רווי 94.1 גרם 94.1 גרםכולסטרול 1265.0 מ״ג 1265.0 מ״גסידן 2369.3 מ״ג 2369.3 מ״גברזל 6.2 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 909.8 מ״ג 909.8 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות3514
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3514.2 קק״ל 3514.2 קק״לפחמימות 356.3 גרם 356.3 גרםשומן 166.8 גרם 166.8 גרםנתרן 3156.9 מ״ג 3156.9 מ״גחלבון 81.6 גרם 81.6 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 5.0 גרםשומן רווי 94.1 גרם 94.1 גרםכולסטרול 1265.0 מ״ג 1265.0 מ״גסידן 2369.3 מ״ג 2369.3 מ״גברזל 6.2 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 909.8 מ״ג 909.8 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
אז מה זה בכלל עוגת באנדט? הרבה מבלבלים בין עוגת באנדט, לבין עוגת קוגלהוף שהיא בכלל עוגה עם שמרים. התבניות שלהן דומות (המתכון הזה מתאים גם לתבנית קוגלהוף) ולשתיהן יש חור באמצע. עוגת באנדט זה פשוט שם כללי לעוגה בחושה בצורה הזאת.
אם אתם משתמשים בתבנית מתכת, יש לשמן ולקמח אותה היטב. אני השתמשתי בתבנית סילקון עבור המתכון הזה, מה שהקל על החילוץ שלה בבטחה. גם אותה שימנתי היטב בעזרת ספריי.
עוגת בחושות הן לא דבר מסובך להכנה, אבל חייבים לשמור על כלל חשוב – המצרכים חייבים להיות בטמפרטורת החדר!אם נוסיף ריקוטה קרה לתערובת של חמאה רכה וסוכר, נקבל במהרה גושי חמאה קרים. אותו דבר לגבי הוספת ביצים קרות.
אני השתמשתי בגרידה מלימון אחד הפעם, אבל מי שרוצה טעם לימוני חזק יותר, מוזמן להשתמש בגרידה מ-2 לימונים. אני אוהב תמיד להוסיף גרידה של פירות הדר לסוכר בשלב הערבוב הראשוני. זה משחרר באופן טוב יותר את הטעמים הארומטיים.
את הגלייז מוסיפים על העוגה אך ורק כאשר היא קרה לחלוטין. אם נוסיף גלייז על עוגה חמה או אפילו חמימה הוא פשוט ייזל למטה או אפילו ייספג לתוכה.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 3514 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
150 גרם חמאהבטמפרטורת החדר
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
375גרם או 1 1/2 קופסאות גבינת ריקוטה 5%בטמפרטורת החדר
-
3 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
6גרם או 1 כפית תמצית וניל
-
30מ"ל או 2 כפות מיץ לימון
-
1 קליפת לימון בינוניגרידה מלימון אחד, בנפרד מהמיץ. או מ-2 לימונים לאוהבי הטעם הלימוני החזק
-
180גרם או 1.33 כוסות קמח לבן
-
8גרם או 2 כפיות אבקת אפייה
-
4גרם או 1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- דבר ראשון מוציאים מראש את כל המצרכים מהמקרר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר וגרידת הלימון ומעבדים תחילה עם וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית. מעלים מעט את מהירות המיקסר ומעבדים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הריקוטה ותמצית הוניל. מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- תוך כדי שהמיקסר עובד על מהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת אחת לאחר שהן נבלעות בתערובת) ולאחר מכן את מיץ הלימון.
- מערבבים את כל שאר המרכיבים היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד לאיחוד (יש לעבור עם לקקן בצדדים בכדי לוודא שהכל התערבב טוב).
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים כ-55 דקות. יש לוודא בעזרת שיפוד כי העוגה מוכנה (להיזהר לא לעשות חור בתבנית סיליקון).
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה זמן להצטנן. לאחר מכן מעבירים למקרר לשעה וחצי לפחות. מחלצים את העוגה מהתבנית כאשר היה קרה לחלוטין.
- לאחר חילוץ העוגה וקירור מלא שלה, מכינים את הגלייז: מערבבים את אבקת הסוכר עם כפית אחת של מיץ לימון וכפית אחת של חלב ומערבבים. במידה והתערובת סמיכה מידי, מוסיפים עוד מיץ לימון.
- מזלפים על העוגה איך שרוצים ומעבירים למקרר להתייצבות. העוגה במיטבה ביום האפייה שלה, אך ניתן לשמור אותה בקירור כ-5 ימים.
אופן הכנה
- דבר ראשון מוציאים מראש את כל המצרכים מהמקרר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר וגרידת הלימון ומעבדים תחילה עם וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית. מעלים מעט את מהירות המיקסר ומעבדים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הריקוטה ותמצית הוניל. מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- תוך כדי שהמיקסר עובד על מהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת אחת לאחר שהן נבלעות בתערובת) ולאחר מכן את מיץ הלימון.
- מערבבים את כל שאר המרכיבים היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד לאיחוד (יש לעבור עם לקקן בצדדים בכדי לוודא שהכל התערבב טוב).
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים כ-55 דקות. יש לוודא בעזרת שיפוד כי העוגה מוכנה (להיזהר לא לעשות חור בתבנית סיליקון).
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה זמן להצטנן. לאחר מכן מעבירים למקרר לשעה וחצי לפחות. מחלצים את העוגה מהתבנית כאשר היה קרה לחלוטין.
- לאחר חילוץ העוגה וקירור מלא שלה, מכינים את הגלייז: מערבבים את אבקת הסוכר עם כפית אחת של מיץ לימון וכפית אחת של חלב ומערבבים. במידה והתערובת סמיכה מידי, מוסיפים עוד מיץ לימון.
- מזלפים על העוגה איך שרוצים ומעבירים למקרר להתייצבות. העוגה במיטבה ביום האפייה שלה, אך ניתן לשמור אותה בקירור כ-5 ימים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
היי, לא ברור מה לא עבד, יצאה דחוסה מעט.. טעימה מאד, אבל דחוסה ונמוכה.. אנסה שוב כשתגיע התבנית ה׳נכונה׳ מאמאזון..
הי איתמר, נשמח לשמוע איך ייצא עם התבנית החדשה
נ ה ד ר ת
עוגה מעולה ממש אוהבת את המתכונים של אייל רווח!!! סופר מוכשר!!!