טארט קרם ברולה מקורמל סוחט מחמאות
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4361.5 קק״ל 4361.5 קק״לפחמימות 423.1 גרם 423.1 גרםשומן 228.1 גרם 228.1 גרםנתרן 585.3 מ״ג 585.3 מ״גחלבון 73.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 7.0 גרםשומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרםכולסטרול 1431.6 מ״ג 1431.6 מ״גסידן 465.4 מ״ג 465.4 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1046.2 מ״ג 1046.2 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות4362
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4361.5 קק״ל 4361.5 קק״לפחמימות 423.1 גרם 423.1 גרםשומן 228.1 גרם 228.1 גרםנתרן 585.3 מ״ג 585.3 מ״גחלבון 73.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 7.0 גרםשומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרםכולסטרול 1431.6 מ״ג 1431.6 מ״גסידן 465.4 מ״ג 465.4 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1046.2 מ״ג 1046.2 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 4362 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון עם להב לבצק את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה.
- מעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את החלמונים ואת המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי של כ-4 מ”מ.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ.
- מיישרים את הקצוות ודוקרים את התחתית במזלג.
- מניחים נייר אפייה על בצק הקלתית, ממלאים בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
- מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
- מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
- מבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקרם מתייצב אך עדיין רוטט במרכז.
- מוציאים מהתנור, מקררים על השיש במשך כ-15 דקות, ולאחר מכן במקרר למשך שעה לפחות.
- לפני ההגשה מפזרים מלמעלה עוד כמה כפות סוכר חום בהיר, שורפים בעזרת ברנר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון עם להב לבצק את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה.
- מעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את החלמונים ואת המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי של כ-4 מ”מ.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ.
- מיישרים את הקצוות ודוקרים את התחתית במזלג.
- מניחים נייר אפייה על בצק הקלתית, ממלאים בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
- מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
- מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
- מבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקרם מתייצב אך עדיין רוטט במרכז.
- מוציאים מהתנור, מקררים על השיש במשך כ-15 דקות, ולאחר מכן במקרר למשך שעה לפחות.
- לפני ההגשה מפזרים מלמעלה עוד כמה כפות סוכר חום בהיר, שורפים בעזרת ברנר ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
אין לי מקסר מבשל. יש פתרון חלופי?
היי ג’ני, את המתכון יש אפשרות להכין בסיר רגיל או בבן מארי כמו שמכינים קרם ברולה או פטיסייר ללא מכשיר
היי ..האם אין וניל בכלל במתכון ?? הרי קרם ברולה מתבסס על וניל בד”כ .. ושאלה נוספת האם ניתן להכין את המתכון מראש לחג ?
במתכון הזה אין וניל 🙂
ניתן להכין מראש את המתכון לחג (יום לפני), אבל לא מומלץ לקרמל את הסוכר החום מראש, אלא רק בהגשה.
בפעולה 12 כתוב”מפעילים אינדוקציה על 60 מעלות”. מי שיש לו מיקסר לא מבשל איך מתנהג?
היי נרי, את המתכון יש אפשרות להכין בסיר רגיל או בבן מארי כמו שמכינים קרם ברולה או פטיסייר ללא מכשיר. אך אנחנו ניסינו את המתכון הספציפי הזה עם המיקסר המבשל. בהצלחה!