בוש קאבר דסקטופ

טארט קרם ברולה מקורמל סוחט מחמאות

קבלו את הקינוח המפורסם בגרסת מגה: טארט קרם ברולה משוגע, שמכינים מבסיס פריך ועליו קרם ברולה עם ציפוי סוכר מקורמל, מגישים וגורפים מחמאות!
קבלו את הקינוח המפורסם בגרסת מגה: טארט קרם ברולה משוגע, שמכינים מבסיס פריך ועליו קרם ברולה עם ציפוי סוכר מקורמל, מגישים וגורפים מחמאות!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4362
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4361.5 קק״ל 4361.5 קק״ל
    פחמימות 423.1 גרם 423.1 גרם
    שומן 228.1 גרם 228.1 גרם
    נתרן 585.3 מ״ג 585.3 מ״ג
    חלבון 73.1 גרם 73.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרם
    כולסטרול 1431.6 מ״ג 1431.6 מ״ג
    סידן 465.4 מ״ג 465.4 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 1046.2 מ״ג 1046.2 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4362
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4361.5 קק״ל 4361.5 קק״ל
    פחמימות 423.1 גרם 423.1 גרם
    שומן 228.1 גרם 228.1 גרם
    נתרן 585.3 מ״ג 585.3 מ״ג
    חלבון 73.1 גרם 73.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרם
    כולסטרול 1431.6 מ״ג 1431.6 מ״ג
    סידן 465.4 מ״ג 465.4 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 1046.2 מ״ג 1046.2 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
מערכת Foody
X

8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון עם להב לבצק את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה.
  2. מעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
  3. מוסיפים את החלמונים ואת המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
  4. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
  5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי של כ-4 מ”מ.
  7. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ.
  8. מיישרים את הקצוות ודוקרים את התחתית במזלג.
  9. מניחים נייר אפייה על בצק הקלתית, ממלאים בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
  10. מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  11. מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
  12. מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
  13. מבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
  14. יוצקים את המלית לתוך הקלתית.
  15. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקרם מתייצב אך עדיין רוטט במרכז.
  16. מוציאים מהתנור, מקררים על השיש במשך כ-15 דקות, ולאחר מכן במקרר למשך שעה לפחות.
  17. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה עוד כמה כפות סוכר חום בהיר, שורפים בעזרת ברנר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט קרם ברולה מקורמל סוחט מחמאות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ג'ני ויגודה

    אין לי מקסר מבשל. יש פתרון חלופי?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ג’ני, את המתכון יש אפשרות להכין בסיר רגיל או בבן מארי כמו שמכינים קרם ברולה או פטיסייר ללא מכשיר

    Avatar
    שובל מלכה

    היי ..האם אין וניל בכלל במתכון ?? הרי קרם ברולה מתבסס על וניל בד”כ .. ושאלה נוספת האם ניתן להכין את המתכון מראש לחג ?

      Avatar
      מערכת Foody

      במתכון הזה אין וניל 🙂
      ניתן להכין מראש את המתכון לחג (יום לפני), אבל לא מומלץ לקרמל את הסוכר החום מראש, אלא רק בהגשה.

    Avatar
    נרי נדר

    בפעולה 12 כתוב”מפעילים אינדוקציה על 60 מעלות”. מי שיש לו מיקסר לא מבשל איך מתנהג?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נרי, את המתכון יש אפשרות להכין בסיר רגיל או בבן מארי כמו שמכינים קרם ברולה או פטיסייר ללא מכשיר. אך אנחנו ניסינו את המתכון הספציפי הזה עם המיקסר המבשל. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות