טורטליני חצילים שרופים: מנת הדגל של מסעדת אלנה
המנה הנפלאה של שף ברק אהרוני ממסעדת 'אלנה' - מתכון יוצא דופן לטורטליני מבצק פסטה עדין מגבינת ריקוטה, ממולאים בקרם חצילים וגבינות, ועטופים ברוטב בחמאת אורגנו וזעתר
המנה הנפלאה של שף ברק אהרוני ממסעדת 'אלנה' - מתכון יוצא דופן לטורטליני מבצק פסטה עדין מגבינת ריקוטה, ממולאים בקרם חצילים וגבינות, ועטופים ברוטב בחמאת אורגנו וזעתר
- דניאל רגבי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1715.1 קק״ל 3430.1 קק״לפחמימות 157.0 גרם 313.9 גרםשומן 75.5 גרם 150.9 גרםנתרן 1383.6 מ״ג 2767.2 מ״גחלבון 62.9 גרם 125.9 גרםסיבים תזונתיים 62.4 גרם 124.8 גרםשומן רווי 48.0 גרם 95.9 גרםכולסטרול 154.4 מ״ג 308.9 מ״גסידן 2427.7 מ״ג 4855.4 מ״גברזל 11.7 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 8642.5 מ״ג 17285.1 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1715
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1715.1 קק״ל 3430.1 קק״לפחמימות 157.0 גרם 313.9 גרםשומן 75.5 גרם 150.9 גרםנתרן 1383.6 מ״ג 2767.2 מ״גחלבון 62.9 גרם 125.9 גרםסיבים תזונתיים 62.4 גרם 124.8 גרםשומן רווי 48.0 גרם 95.9 גרםכולסטרול 154.4 מ״ג 308.9 מ״גסידן 2427.7 מ״ג 4855.4 מ״גברזל 11.7 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 8642.5 מ״ג 17285.1 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 9.8 מ״גסגור
בכל פרק של ‘מנת הדגל’ דניאל רגבי מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלהן, מנתח את המרכיבים והטכניקות שבהם הם טופלו – ומנסה ללמד אתכם איך להכין את המנה במטבח הביתי. העונה הבאה של מנת הדגל תשודר בערוץ ובאתר Foody !
הירשמו לערוץ היוטיוב – https://bit.ly/manat-hadegel
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1715 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציר ירקות
בצק שלג
-
200 גרם גבינת ריקוטה מלוחהיבשה ואיכותית
-
200 גרם קמח 00לפסטה
מילוי חצילים וגבינות
-
1 חציל בינוני
-
80 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
100 גרם גבינת שמנת
-
100 גרם גבינת ריקוטה מלוחה
רוטב והרכבת המנה
-
100 גרם חמאה
-
1 כף אורגנו טריעלים בלבד
-
1/2 כפית זעתר
-
1 מנה ציר ירקותציר הירקות שהכנו בהתחלה
אופן הכנה
- מכינים את הציר: חותכים את הירקות גס ומוסיפים לסיר יחד עם עשבי התיבול.
- מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-40 דק’.
- מסננים את הציר לתוך קערה גדולה.
- מכינים את בצק הפסטה: מאחדים את מרכיבי הבצק עד שנוצרים גושי בצק קטנים.
- לשים היטב עד לקבלת בצק נעים ואחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות במקרר או חצי שעה בפריזר.
- מכינים את המילוי: צולים על אש גבוהה את החציל, הופכים בכל כמה דק’ עד לריכוך מלא ושריפה קלה.
- חוצים את החציל ובעזרת כף מוציאים את ליבת החציל, מניחים את בשר החציל יחד עם מעט מלח בתוך מסננת להוצאת הנוזלים ומעבירים לקירור של כחצי שעה. (שומרים את קליפת החציל השרוף בצד).
- לוקחים את בשר החצילים המקורר יחד עם מעט מהקליפה ששמרנו בצד ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את הגבינות וטוחנים.
- מעבירים את המסה לשקית זילוף ומכניסים לקירור.
- מכינים את הטורטליני: מוציאים מקירור את הבצק וחותכים עיגולים קטנים לעבודה נוחה.
- מרדדים את הפסטה בעזרת מכונה עד לדרגה 6 (למתקדמים אפשר דק יותר אך דורש עבודה עדינה).
- מניחים את עלה הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים דיסקים של בצק, מזלפים את מילוי החצילים ומקפלים כמו בסרטון.
- מניחים לייבוש עד בישול.
- הרכבת המנה: מרתיחים את הציר עם מעט מלח ומבשלים את הטורטלינים לכמה דק’.
- במקביל ממיסים במחבת חמאה יחד עם עלי אורגנו.
- מעבירים את הטורטליני לחמאה ומוסיפים מעט מהציר עד שנוצר רוטב חמאה צהוב ועדין. מתבלים לפי צורך במלח.
- ממשיכים לבשל כדקה ומעבירים לצלחת הגשה (ניתן להוסיף גם אפונה/אספרגוס מטוגנים).
- מקשטים במעט זעתר.
אופן הכנה
- מכינים את הציר: חותכים את הירקות גס ומוסיפים לסיר יחד עם עשבי התיבול.
- מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-40 דק’.
- מסננים את הציר לתוך קערה גדולה.
- מכינים את בצק הפסטה: מאחדים את מרכיבי הבצק עד שנוצרים גושי בצק קטנים.
- לשים היטב עד לקבלת בצק נעים ואחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות במקרר או חצי שעה בפריזר.
- מכינים את המילוי: צולים על אש גבוהה את החציל, הופכים בכל כמה דק’ עד לריכוך מלא ושריפה קלה.
- חוצים את החציל ובעזרת כף מוציאים את ליבת החציל, מניחים את בשר החציל יחד עם מעט מלח בתוך מסננת להוצאת הנוזלים ומעבירים לקירור של כחצי שעה. (שומרים את קליפת החציל השרוף בצד).
- לוקחים את בשר החצילים המקורר יחד עם מעט מהקליפה ששמרנו בצד ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את הגבינות וטוחנים.
- מעבירים את המסה לשקית זילוף ומכניסים לקירור.
- מכינים את הטורטליני: מוציאים מקירור את הבצק וחותכים עיגולים קטנים לעבודה נוחה.
- מרדדים את הפסטה בעזרת מכונה עד לדרגה 6 (למתקדמים אפשר דק יותר אך דורש עבודה עדינה).
- מניחים את עלה הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים דיסקים של בצק, מזלפים את מילוי החצילים ומקפלים כמו בסרטון.
- מניחים לייבוש עד בישול.
- הרכבת המנה: מרתיחים את הציר עם מעט מלח ומבשלים את הטורטלינים לכמה דק’.
- במקביל ממיסים במחבת חמאה יחד עם עלי אורגנו.
- מעבירים את הטורטליני לחמאה ומוסיפים מעט מהציר עד שנוצר רוטב חמאה צהוב ועדין. מתבלים לפי צורך במלח.
- ממשיכים לבשל כדקה ומעבירים לצלחת הגשה (ניתן להוסיף גם אפונה/אספרגוס מטוגנים).
- מקשטים במעט זעתר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן