טורטליני חצילים שרופים: מנת הדגל של מסעדת אלנה

המנה הנפלאה של שף ברק אהרוני ממסעדת 'אלנה' - מתכון יוצא דופן לטורטליני מבצק פסטה עדין מגבינת ריקוטה, ממולאים בקרם חצילים וגבינות, ועטופים ברוטב בחמאת אורגנו וזעתר
המנה הנפלאה של שף ברק אהרוני ממסעדת 'אלנה' - מתכון יוצא דופן לטורטליני מבצק פסטה עדין מגבינת ריקוטה, ממולאים בקרם חצילים וגבינות, ועטופים ברוטב בחמאת אורגנו וזעתר
  • דניאל רגבי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1715
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1715.1 קק״ל 3430.1 קק״ל
    פחמימות 157.0 גרם 313.9 גרם
    שומן 75.5 גרם 150.9 גרם
    נתרן 1383.6 מ״ג 2767.2 מ״ג
    חלבון 62.9 גרם 125.9 גרם
    סיבים תזונתיים 62.4 גרם 124.8 גרם
    שומן רווי 48.0 גרם 95.9 גרם
    כולסטרול 154.4 מ״ג 308.9 מ״ג
    סידן 2427.7 מ״ג 4855.4 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 23.3 מ״ג
    אשלגן 8642.5 מ״ג 17285.1 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1715
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1715.1 קק״ל 3430.1 קק״ל
    פחמימות 157.0 גרם 313.9 גרם
    שומן 75.5 גרם 150.9 גרם
    נתרן 1383.6 מ״ג 2767.2 מ״ג
    חלבון 62.9 גרם 125.9 גרם
    סיבים תזונתיים 62.4 גרם 124.8 גרם
    שומן רווי 48.0 גרם 95.9 גרם
    כולסטרול 154.4 מ״ג 308.9 מ״ג
    סידן 2427.7 מ״ג 4855.4 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 23.3 מ״ג
    אשלגן 8642.5 מ״ג 17285.1 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

בכל פרק של ‘מנת הדגל’ דניאל רגבי מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלהן, מנתח את המרכיבים והטכניקות שבהם הם טופלו – ומנסה ללמד אתכם איך להכין את המנה במטבח הביתי. העונה הבאה של מנת הדגל תשודר בערוץ ובאתר Foody !

הירשמו לערוץ היוטיוב – https://bit.ly/manat-hadegel

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציר ירקות

בצק שלג

מילוי חצילים וגבינות

רוטב והרכבת המנה


אופן הכנה

  1. מכינים את הציר: חותכים את הירקות גס ומוסיפים לסיר יחד עם עשבי התיבול.
  2. מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-40 דק’.
  3. מסננים את הציר לתוך קערה גדולה.
  4. מכינים את בצק הפסטה: מאחדים את מרכיבי הבצק עד שנוצרים גושי בצק קטנים.
  5. לשים היטב עד לקבלת בצק נעים ואחיד.
  6. מכסים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות במקרר או חצי שעה בפריזר.
  7. מכינים את המילוי: צולים על אש גבוהה את החציל, הופכים בכל כמה דק’ עד לריכוך מלא ושריפה קלה.
  8. חוצים את החציל ובעזרת כף מוציאים את ליבת החציל, מניחים את בשר החציל יחד עם מעט מלח בתוך מסננת להוצאת הנוזלים ומעבירים לקירור של כחצי שעה. (שומרים את קליפת החציל השרוף בצד).
  9. לוקחים את בשר החצילים המקורר יחד עם מעט מהקליפה ששמרנו בצד ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את הגבינות וטוחנים.
  10. מעבירים את המסה לשקית זילוף ומכניסים לקירור.
  11. מכינים את הטורטליני: מוציאים מקירור את הבצק וחותכים עיגולים קטנים לעבודה נוחה.
  12. מרדדים את הפסטה בעזרת מכונה עד לדרגה 6 (למתקדמים אפשר דק יותר אך דורש עבודה עדינה).

    מרדדים את הפסטה בעזרת מכונה. צילום: דניאל רגבי
    מרדדים את הפסטה בעזרת מכונה. צילום: דניאל רגבי

  13. מניחים את עלה הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים דיסקים של בצק, מזלפים את מילוי החצילים ומקפלים כמו בסרטון.

    מזלפים את מילוי החצילים ומקפלים כמו בסרטון. צילום: דניאל רגבי
    מזלפים את מילוי החצילים ומקפלים כמו בסרטון. צילום: דניאל רגבי

  14. מניחים לייבוש עד בישול.
  15. הרכבת המנה: מרתיחים את הציר עם מעט מלח ומבשלים את הטורטלינים לכמה דק’.
  16. במקביל ממיסים במחבת חמאה יחד עם עלי אורגנו.
  17. מעבירים את הטורטליני לחמאה ומוסיפים מעט מהציר עד שנוצר רוטב חמאה צהוב ועדין. מתבלים לפי צורך במלח.
  18. ממשיכים לבשל כדקה ומעבירים לצלחת הגשה (ניתן להוסיף גם אפונה/אספרגוס מטוגנים).
  19. מקשטים במעט זעתר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טורטליני חצילים שרופים: מנת הדגל של מסעדת אלנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות