יונית צוקרמן מכינה: זלבייה של יונה השכנה
המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 492.6 קק״ל 4926.2 קק״לפחמימות 59.7 גרם 597.3 גרםשומן 26.0 גרם 259.7 גרםנתרן 313.9 מ״ג 3138.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.7 מ״ג 77.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 53.9 מ״ג 539.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות493
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 492.6 קק״ל 4926.2 קק״לפחמימות 59.7 גרם 597.3 גרםשומן 26.0 גרם 259.7 גרםנתרן 313.9 מ״ג 3138.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.7 מ״ג 77.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 53.9 מ״ג 539.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
זלבייה היא הסופגנייה התימנית, בצקנית טעימה ומטוגנת שאוכלים עם רסק עגבניות או בציפוי סוכר. ליונית צוקרמן יש זכרונות מתוקים מהזלבייה של יונה, השכנה של אמא שלה, ובמיוחד בשבילכם היא השיגה ממנה את המתכון!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 493 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
2 1/4 כוסות מים פושרים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
הגשה
-
1 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מעליו את השמרים, מעל השמרים את הסוכר, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את המים בהדרגה כדי שהנוזלים ייטמעו בקמח וייווצר גוש בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
- מעבירים לקערה משומנת ולשים מעט כדי להכניס אוויר לבצק בידיים משומנות.
- מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 30 דקות.
- אחרי חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג ומשטחים כל כדור לפיתה שמנמנה.
- ממלאים מחבת בשמן עד גובה רבע המחבת ומטגנים את הזלבייה עד שהיא מזהיבה בשני צידיה.
- שופכים כוס סוכר לקערה רחבה שתכיל את הזלבייה.
- מוציאים את הזלבייה מהשמן, טובלים בקערת הסוכר ומניחים על צלחת מרפדת בסנו סושי - מגבות הפלא לספיגת השומן העודף.
- הגשה: מניחים את הזלביה בכלי הגשה מרופד סנו סושי - נייר אפייה טבעי.
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מעליו את השמרים, מעל השמרים את הסוכר, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את המים בהדרגה כדי שהנוזלים ייטמעו בקמח וייווצר גוש בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
- מעבירים לקערה משומנת ולשים מעט כדי להכניס אוויר לבצק בידיים משומנות.
- מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 30 דקות.
- אחרי חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג ומשטחים כל כדור לפיתה שמנמנה.
- ממלאים מחבת בשמן עד גובה רבע המחבת ומטגנים את הזלבייה עד שהיא מזהיבה בשני צידיה.
- שופכים כוס סוכר לקערה רחבה שתכיל את הזלבייה.
- מוציאים את הזלבייה מהשמן, טובלים בקערת הסוכר ומניחים על צלחת מרפדת בסנו סושי - מגבות הפלא לספיגת השומן העודף.
- הגשה: מניחים את הזלביה בכלי הגשה מרופד סנו סושי - נייר אפייה טבעי.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
תודה על המתכון.אני מכינה בלי שמן (גם ככה מטגנים), ומוסיפה לבצק קצאח – יוצא מוששששש
מדוע את שמה שמן בבצק ?ואני מכינה כמו ששולמית כתבה
המתכון הוא עם שמן בבצק, אם את מוותרת עליו זאת בחירה שלך.
יש אפשרות לעשות זאת עם מלח בלי סוכר ולא שוטחת את הבצק אלא ישר לוקחת ביד ושמה במחבת