סנו רקע

יונית צוקרמן מכינה: זלבייה של יונה השכנה

המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    493
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 492.6 קק״ל 4926.2 קק״ל
    פחמימות 59.7 גרם 597.3 גרם
    שומן 26.0 גרם 259.7 גרם
    נתרן 313.9 מ״ג 3138.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 77.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 53.9 מ״ג 539.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    493
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 492.6 קק״ל 4926.2 קק״ל
    פחמימות 59.7 גרם 597.3 גרם
    שומן 26.0 גרם 259.7 גרם
    נתרן 313.9 מ״ג 3138.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 77.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 53.9 מ״ג 539.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

זלבייה היא הסופגנייה התימנית, בצקנית טעימה ומטוגנת שאוכלים עם רסק עגבניות או בציפוי סוכר. ליונית צוקרמן יש זכרונות מתוקים מהזלבייה של יונה, השכנה של אמא שלה, ובמיוחד בשבילכם היא השיגה ממנה את המתכון!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מעליו את השמרים, מעל השמרים את הסוכר, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את המים בהדרגה כדי שהנוזלים ייטמעו בקמח וייווצר גוש בצק אחיד.
  2. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
  3. מעבירים לקערה משומנת ולשים מעט כדי להכניס אוויר לבצק בידיים משומנות.
  4. מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 30 דקות.
  5. אחרי חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג ומשטחים כל כדור לפיתה שמנמנה.רוצים מתנה מושלמת לחנוכה? לחצו כאן והיא שלכם!
  7. ממלאים מחבת בשמן עד גובה רבע המחבת ומטגנים את הזלבייה עד שהיא מזהיבה בשני צידיה.
  8. שופכים כוס סוכר לקערה רחבה שתכיל את הזלבייה.
  9. מוציאים את הזלבייה מהשמן, טובלים בקערת הסוכר ומניחים על צלחת מרפדת בסנו סושי - מגבות הפלא לספיגת השומן העודף.
  10. הגשהמניחים את הזלביה בכלי הגשה מרופד סנו סושי - נייר אפייה טבעי.
    זלבייה
    זלבייה מהמטבח התימני. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

    רוצים מתכונים מדליקים שיעשו לכם את החג? לחצו כאן לחוברת המושלמת שלנו!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יונית צוקרמן מכינה: זלבייה של יונה השכנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שרה

    הבצק יצא מאוד דביק , זה נכון 2.5 כוסות מיל לחצי קילו קמח?

      Avatar
      Foody Foody

      נכון, זה המתכון. אפשר לקמח מעט את הבצק שיהיה נוח יותר לעבודה.

    Avatar
    ציפי רבן

    באיזה כוס מדידה חד פעמי חם אן קר

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית או בספל זכוכית לקפה (הכמות שווה פחות או יותר).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות