יסודות המטבח: המתכון הבסיסי לקציצות המושלמות!
מתכון בסיסי לקציצות: מטוגנות או אפויות, מה שאוהבים והכי כיף זה שאפשר לגוון, להוסיף לתבל ולהכניס לתוך התערובות כל מה שאוהבים. קציצות עסיסיות ומושלמות שעושות תחושה של בית
מתכון בסיסי לקציצות: מטוגנות או אפויות, מה שאוהבים והכי כיף זה שאפשר לגוון, להוסיף לתבל ולהכניס לתוך התערובות כל מה שאוהבים. קציצות עסיסיות ומושלמות שעושות תחושה של בית
- נטע לויה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.6 קק״ל 2752.6 קק״לפחמימות 2.5 גרם 50.8 גרםשומן 7.6 גרם 152.1 גרםנתרן 139.4 מ״ג 2788.6 מ״גחלבון 13.3 גרם 266.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 56.3 גרםכולסטרול 60.3 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 13.2 מ״ג 263.2 מ״גברזל 1.5 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 160.6 מ״ג 3211.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 65.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות138
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.6 קק״ל 2752.6 קק״לפחמימות 2.5 גרם 50.8 גרםשומן 7.6 גרם 152.1 גרםנתרן 139.4 מ״ג 2788.6 מ״גחלבון 13.3 גרם 266.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 56.3 גרםכולסטרול 60.3 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 13.2 מ״ג 263.2 מ״גברזל 1.5 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 160.6 מ״ג 3211.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 65.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 138 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
2 פרוסות לחם לבןעדיף מאתמול
-
1 חופן פטרוזיליהאו כל ירק אחר שאוהבים
-
1 ביצה L
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
- בקערה משרים את פרוסות הלחם במים - אפשר להיתשמש בלחם פרוס, לבן, חלה או להחליף ב2 כפות פירורי לחם.
- טוחנים ביחד בעזרת בלנדר מוט את הבצל, השום, הפטרוזיליה וביצה אחת עד לקבלת מחית אחידה (לא חייב להיות ממש נוזלי, פשוט שלא יהיו גושים גדולים מידי).
- מוסיפים את המחית אל קערת הבשר, סוחטים את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערת הבשר גם כן.
- מתבלים ומלח ופלפל לפי הטעם - אפשר להוסיף איזה תבלינים שבא לכם!
- יוצרים קציצות - אם הולכות לרוטב - אפשר לעשות אותן יותר עגולות, אם לטיגון - חשוב לשים לב שהן לא עבות מידי כדי שיצליחו להתבשל היטב ואם לתנור - אז מעט יותר עבות כדי שלא יתייבשו לנו.
- אם מטגנים: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות בערך 2 דק’ מכל צד עד שהן משחימות יפה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- אם אופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל קציצה במעט שמן זית ומכניסים לאפייה של בערך 20 דק’ או עד שהקציצות מקבלות צבע שחום ויפה.
אופן הכנה:
- בקערה משרים את פרוסות הלחם במים - אפשר להיתשמש בלחם פרוס, לבן, חלה או להחליף ב2 כפות פירורי לחם.
- טוחנים ביחד בעזרת בלנדר מוט את הבצל, השום, הפטרוזיליה וביצה אחת עד לקבלת מחית אחידה (לא חייב להיות ממש נוזלי, פשוט שלא יהיו גושים גדולים מידי).
- מוסיפים את המחית אל קערת הבשר, סוחטים את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערת הבשר גם כן.
- מתבלים ומלח ופלפל לפי הטעם - אפשר להוסיף איזה תבלינים שבא לכם!
- יוצרים קציצות - אם הולכות לרוטב - אפשר לעשות אותן יותר עגולות, אם לטיגון - חשוב לשים לב שהן לא עבות מידי כדי שיצליחו להתבשל היטב ואם לתנור - אז מעט יותר עבות כדי שלא יתייבשו לנו.
- אם מטגנים: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות בערך 2 דק’ מכל צד עד שהן משחימות יפה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- אם אופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל קציצה במעט שמן זית ומכניסים לאפייה של בערך 20 דק’ או עד שהקציצות מקבלות צבע שחום ויפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
מאז שעושה את המתכון הזה הקציצות יוצאות רכות עם הלחם ומושלמות
איזה כיף לשמוע! כל הכבוד (:
תמיד טוב שיש בסיסי ומשם הכל פתוח לשינויים
תודה על השיתוף, מאמצת באהבה