שגב מכין לכם צהריים – כבדי עוף ברוטב מתקתק עם תפוחי אדמה אפויים

משה שגב מכין מנה עשירה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה: כבדי עוף צלויים ברוטב מתקתק וסמיך ובליווי פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור
משה שגב מכין מנה עשירה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה: כבדי עוף צלויים ברוטב מתקתק וסמיך ובליווי פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור
  • משה שגב
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1299
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1299.3 קק״ל 3897.9 קק״ל
    פחמימות 121.6 גרם 364.8 גרם
    שומן 46.6 גרם 139.7 גרם
    נתרן 3366.6 מ״ג 10099.7 מ״ג
    חלבון 30.6 גרם 91.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 3.4 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 460.0 מ״ג 1380.0 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 84.8 מ״ג
    ברזל 12.5 מ״ג 37.4 מ״ג
    אשלגן 636.8 מ״ג 1910.4 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 10.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1299
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1299.3 קק״ל 3897.9 קק״ל
    פחמימות 121.6 גרם 364.8 גרם
    שומן 46.6 גרם 139.7 גרם
    נתרן 3366.6 מ״ג 10099.7 מ״ג
    חלבון 30.6 גרם 91.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 3.4 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 460.0 מ״ג 1380.0 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 84.8 מ״ג
    ברזל 12.5 מ״ג 37.4 מ״ג
    אשלגן 636.8 מ״ג 1910.4 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 10.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
משה שגב
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחי אדמה

כבד עוף

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים עד שהם מתרככים מעט אבל לא מתפוררים. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת רוטב עשיר ומצומצם בחצי. מסירים מהאש.
  3. מכינים את הכבדים בסמוך להגשה: משמנים את הכבדים, מוסיפים מלח ופלפל. מחממים מחבת על אש גבוהה וצולים עד שהם מקבלים גוון שחום מבחוץ, אך עדיין לא עשויים לחלוטין. מוסיפים את הרוטב ומצמצמים עד שהכבדים מכוסים היטב, והרוטב עשיר וסמיך.
  4. מכינים את תפוחי האדמה: מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים עד להזהבה.
  5. מגישים את הכבדים לצד תפוחי האדמה האפויים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שגב מכין לכם צהריים – כבדי עוף ברוטב מתקתק עם תפוחי אדמה אפויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    רונית לגזיאל

    במה ניתן להחליף את הדובדבנים? לא ניתן למצוא כרגע

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להכין עם דובדבנים משומרים או קפואים או בכל פרי מתוק אחר (למשל שזיפים). בהצלחה.

      Avatar
      מערכת Foody

      אכן בקבוק של 750 מ”ל, ראי בהוראות המתכון שכתוב לצמצם את הרוטב בחצי. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות