שגב מכין לכם ארוחת צהריים – כבד עוף עם פתיתים ובצל מטוגן
משה שגב מכין ארוחת צהריים שאי אפשר לעמוד בפניה: כבדי עוף עם פתיתים שחומים והמון בצל מטוגן. מנה מושלמת לארוחה משפחתית שגם הילדים יאהבו
משה שגב מכין ארוחת צהריים שאי אפשר לעמוד בפניה: כבדי עוף עם פתיתים שחומים והמון בצל מטוגן. מנה מושלמת לארוחה משפחתית שגם הילדים יאהבו
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1066.5 קק״ל 4266.2 קק״לפחמימות 109.1 גרם 436.3 גרםשומן 56.2 גרם 224.9 גרםנתרן 1933.0 מ״ג 7732.0 מ״גחלבון 32.1 גרם 128.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 7.6 גרם 30.5 גרםכולסטרול 258.8 מ״ג 1035.0 מ״גסידן 50.2 מ״ג 200.7 מ״גברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 521.4 מ״ג 2085.4 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1067
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1066.5 קק״ל 4266.2 קק״לפחמימות 109.1 גרם 436.3 גרםשומן 56.2 גרם 224.9 גרםנתרן 1933.0 מ״ג 7732.0 מ״גחלבון 32.1 גרם 128.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 7.6 גרם 30.5 גרםכולסטרול 258.8 מ״ג 1035.0 מ״גסידן 50.2 מ״ג 200.7 מ״גברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 521.4 מ״ג 2085.4 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1067 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פתיתים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
500גרם או 1 שקית פתיתים
-
1 ליטר מים רותחים
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
כבדי עוף
-
300 גרם כבדי עוף
-
5 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הכבדים ומייבשים על נייר סופג. פורסים דק את השום. חותכים את הבצל לרצועות דקות.
- מכינים את הפתיתים: קולפים את הבצל וקוצצים דק.
- מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים, ממליחים ומערבבים.
- מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.
- מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומערבבים.
- מכינים את הכבדים: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- מניחים את הכבדים בקערה, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את השום, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את הבצל המטוגן: קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצלים, מכסים ומבשלים עד שהבצל רך מאוד ומקבל גוון זהוב.
- מורידים את המכסה וממשיכים לצלות את הבצלים עד לגוון חום וכמעט שרוף. מעבירים את כל הבצלים לקערה קטנה ומניחים בצד.
- מחממים שוב את אותה המחבת ומעבירים את תכולת קערת הכבדים. צולים למידת העשייה הרצויה.
- מניחים על צלחת הגשה גדולה את הפתיתים ומעליהם כמות נדיבה של הכבדים והבצל.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הכבדים ומייבשים על נייר סופג. פורסים דק את השום. חותכים את הבצל לרצועות דקות.
- מכינים את הפתיתים: קולפים את הבצל וקוצצים דק.
- מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים, ממליחים ומערבבים.
- מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.
- מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומערבבים.
- מכינים את הכבדים: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- מניחים את הכבדים בקערה, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את השום, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את הבצל המטוגן: קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצלים, מכסים ומבשלים עד שהבצל רך מאוד ומקבל גוון זהוב.
- מורידים את המכסה וממשיכים לצלות את הבצלים עד לגוון חום וכמעט שרוף. מעבירים את כל הבצלים לקערה קטנה ומניחים בצד.
- מחממים שוב את אותה המחבת ומעבירים את תכולת קערת הכבדים. צולים למידת העשייה הרצויה.
- מניחים על צלחת הגשה גדולה את הפתיתים ומעליהם כמות נדיבה של הכבדים והבצל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
מנה מעולה תוספת ברזל לגוף
בהחלט! שבת שלום (:
שלמות זה נראה ליגה בע”ה חייבת להכין
מושלם המאכל המועדף עלי
איזה כיף לשמוע! שבת שלום (: