כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי עשיר ממטבחה של מירי
מרק סמיך ומזין עם חומוס, עדשים וירקות, אחד הפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. הוא ממלא את הגוף באנרגיה והמתכון שלו עובר מדור לדור
מרק סמיך ומזין עם חומוס, עדשים וירקות, אחד הפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. הוא ממלא את הגוף באנרגיה והמתכון שלו עובר מדור לדור
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 551.5 קק״ל 2757.5 קק״לפחמימות 80.5 גרם 402.3 גרםשומן 14.6 גרם 73.1 גרםנתרן 670.3 מ״ג 3351.7 מ״גחלבון 27.1 גרם 135.7 גרםסיבים תזונתיים 29.1 גרם 145.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 139.6 מ״ג 698.0 מ״גברזל 9.3 מ״ג 46.4 מ״גאשלגן 1256.8 מ״ג 6283.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 18.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 551.5 קק״ל 2757.5 קק״לפחמימות 80.5 גרם 402.3 גרםשומן 14.6 גרם 73.1 גרםנתרן 670.3 מ״ג 3351.7 מ״גחלבון 27.1 גרם 135.7 גרםסיבים תזונתיים 29.1 גרם 145.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 139.6 מ״ג 698.0 מ״גברזל 9.3 מ״ג 46.4 מ״גאשלגן 1256.8 מ״ג 6283.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 18.1 מ״גסגור
אמא שלי למדה מסבתא להכין את המרק הזה, ודאגה ללמד גם אותי. מרק חרירה מרוקאי משביע, מפנק וחגיגי שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור – הוא סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח ועושה זאת גם בימים רגילים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 552 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
6 עלי סלריקצוצים
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוץ
-
2 יחידות עגבניותמגוררות
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושליםקפוא או קופסת שימורים
-
1 כוס עדשים ירוקותמושרות ל-30 דקות ומסוננות
-
1 כף כורכום
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 חופן אטריות ביציםדקות
-
1 1/2 כפות קמח לבן
-
1 כוס מים קרים
-
2 כפות מיץ לימוןאו לפי הטעם
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל ובמעבד מזון, קוצצים את הירוקים.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
- מגרדים את העגבניות, מוסיפים אותן לסיר ומערבבים. מוסיפים את החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מערבבים את הקמח במים עד שאין גושים, ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה תוך ערבוב.
- מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
- מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר לסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד, עם פטרוזיליה מפוזרת וחצי לימון בצד.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל ובמעבד מזון, קוצצים את הירוקים.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
- מגרדים את העגבניות, מוסיפים אותן לסיר ומערבבים. מוסיפים את החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מערבבים את הקמח במים עד שאין גושים, ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה תוך ערבוב.
- מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
- מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר לסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד, עם פטרוזיליה מפוזרת וחצי לימון בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן