סנו רקע

כתומה וחגיגית: דלעת במילוי אורז עם פרגיות ותבלינים

מנה יפהפייה ומרשימה גם את החמות וגם את הגיסה! דלעת גדולה ממולאת באורז עם פרגיות, צנוברים ותבלינים ריחניים ונפלאים
מנה יפהפייה ומרשימה גם את החמות וגם את הגיסה! דלעת גדולה ממולאת באורז עם פרגיות, צנוברים ותבלינים ריחניים ונפלאים
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    616
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 616.2 קק״ל 4929.3 קק״ל
    פחמימות 35.0 גרם 279.8 גרם
    שומן 41.0 גרם 328.0 גרם
    נתרן 1888.5 מ״ג 15108.4 מ״ג
    חלבון 34.2 גרם 273.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 18.8 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 26.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 276.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 18.5 מ״ג
    אשלגן 311.2 מ״ג 2489.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    616
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 616.2 קק״ל 4929.3 קק״ל
    פחמימות 35.0 גרם 279.8 גרם
    שומן 41.0 גרם 328.0 גרם
    נתרן 1888.5 מ״ג 15108.4 מ״ג
    חלבון 34.2 גרם 273.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 18.8 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 26.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 276.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 18.5 מ״ג
    אשלגן 311.2 מ״ג 2489.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור

כשתשימו את הדלעת הזו במרכז השולחן, האורחים לא יאמינו אילו הפתעות מסתתרות בפנים! קבלו מתכון מופלא וחגיגי במיוחד לדלעת גדולה במילוי אורז עם פרגיות, צנוברים קטנטנים, פטרוזיליה ריחנית ותבלינים שעוטפים את הכל בניחוח מתקתק מהמם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
רחלי קרוט
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דלעת

אורז עם פרגיות


אופן הכנה

  1. מטגנים בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) את הבצל והשום לריכוך והזהבה. חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן משנות את צבען.
  2. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את האורז, המים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומכסים את הסיר.
  3. מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות ומכבים. משאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. חותכים את השליש העליון של כל דלעת ומרוקנים אותה מהגרעינים (שומרים את החלק העליון בצד). מברישים את החלק הפנימי בשמן זית וסילאן וזורים פנימה מעט מלח גס.
  6. ממלאים את הדלועים בתערובת האורז והפרגיות ומכסים עם החלקים העליונים ששמרנו בצד.
  7. מעבירים לתבנית ואופים כשעה או עד שהן רכות ומוכנות - לטיפ מהקצב הקליקו כאן.

לטיפ מהקצב על יצירת כיס בכרעיים למילוי לחצו כאן>>


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כתומה וחגיגית: דלעת במילוי אורז עם פרגיות ותבלינים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות