-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 616.2 קק״ל 4929.3 קק״לפחמימות 35.0 גרם 279.8 גרםשומן 41.0 גרם 328.0 גרםנתרן 1888.5 מ״ג 15108.4 מ״גחלבון 34.2 גרם 273.6 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 18.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 26.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 276.1 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.5 מ״גאשלגן 311.2 מ״ג 2489.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות616
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 616.2 קק״ל 4929.3 קק״לפחמימות 35.0 גרם 279.8 גרםשומן 41.0 גרם 328.0 גרםנתרן 1888.5 מ״ג 15108.4 מ״גחלבון 34.2 גרם 273.6 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 18.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 26.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 276.1 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.5 מ״גאשלגן 311.2 מ״ג 2489.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.2 מ״גסגור
כשתשימו את הדלעת הזו במרכז השולחן, האורחים לא יאמינו אילו הפתעות מסתתרות בפנים! קבלו מתכון מופלא וחגיגי במיוחד לדלעת גדולה במילוי אורז עם פרגיות, צנוברים קטנטנים, פטרוזיליה ריחנית ותבלינים שעוטפים את הכל בניחוח מתקתק מהמם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 616 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
דלעת
אורז עם פרגיות
-
8 כפות שמן זית
-
4 יחידות בצליםקלופים וקצוצים
-
12 שיני שוםקלופות וקצוצות
-
1 ק"ג סטייק פרגית
-
3 כוסות אורז בסמטיאו יסמין או פרסי
-
6 כוסות מים רותחים
-
1 כוס צנוברים
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה גס, רק העלים
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפיות גדושות בהרט
-
1 כפית קינמון טחון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מטגנים בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) את הבצל והשום לריכוך והזהבה. חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים את הצנוברים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את האורז, המים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומכסים את הסיר.
- מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות ומכבים. משאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את השליש העליון של כל דלעת ומרוקנים אותה מהגרעינים (שומרים את החלק העליון בצד). מברישים את החלק הפנימי בשמן זית וסילאן וזורים פנימה מעט מלח גס.
- ממלאים את הדלועים בתערובת האורז והפרגיות ומכסים עם החלקים העליונים ששמרנו בצד.
- מעבירים לתבנית ואופים כשעה או עד שהן רכות ומוכנות - לטיפ מהקצב הקליקו כאן.
לטיפ מהקצב על יצירת כיס בכרעיים למילוי לחצו כאן>>
אופן הכנה
- מטגנים בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) את הבצל והשום לריכוך והזהבה. חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים את הצנוברים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את האורז, המים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומכסים את הסיר.
- מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות ומכבים. משאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את השליש העליון של כל דלעת ומרוקנים אותה מהגרעינים (שומרים את החלק העליון בצד). מברישים את החלק הפנימי בשמן זית וסילאן וזורים פנימה מעט מלח גס.
- ממלאים את הדלועים בתערובת האורז והפרגיות ומכסים עם החלקים העליונים ששמרנו בצד.
- מעבירים לתבנית ואופים כשעה או עד שהן רכות ומוכנות - לטיפ מהקצב הקליקו כאן.
לטיפ מהקצב על יצירת כיס בכרעיים למילוי לחצו כאן>>
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן