לא טוב היות הלביבה לבדה – מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שישדרגו את החג
- אוהד חורי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 290.0 קק״ל 1159.8 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.7 גרםשומן 20.2 גרם 80.6 גרםנתרן 1170.5 מ״ג 4682.1 מ״גחלבון 1.4 גרם 5.4 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.9 מ״ג 135.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 596.6 מ״ג 2386.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות290
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 290.0 קק״ל 1159.8 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.7 גרםשומן 20.2 גרם 80.6 גרםנתרן 1170.5 מ״ג 4682.1 מ״גחלבון 1.4 גרם 5.4 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.9 מ״ג 135.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 596.6 מ״ג 2386.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
חג החנוכה מתקרב ובא ואיתו מתקפה של סופגניות מכל עבר, רשתות שמציעות לנו טעמים מפתיעים ועמוסים בשלל תוספות (שואל את המושג “מונסון סנסורי” מאחת מתוכניות הריאליטי בתחום האוכל).
אני חייב להודות שזה לא הקטע שלי, בכלל. לא מבין את המהומה הזו סביב סופגניות. מקסימום סופגנייה קלאסית עם ריבת תות סינטטית (באמת, אם הריבה מפרי אמיתי זה פחות טעים. אני גם אוהב במבה בטעם תות, אז…).
אני טוען כבר הרבה זמן שלא נותנים מקום של כבוד ללביבות, בטח שלא כמו בעבר. בתור חובב מלוח, ביס מלביבה טרייה זה אחד הדברים שהכי אהבתי כילד (וגם כיום, כמבוגר). משחק המרקמים בין פריך לנימוח, הטעם הנפלא של תפוחי אדמה מטוגנים ונגיעות של מלח שמעצימות את הכול באופן מושלם.
בעיניי לביבה טובה יכולה להיות לא פחות מזמינה מסופגנייה, אם לא יותר. נכון, זו נישה אחרת (מתוק מול מלוח) אבל עם כמה שדרוגים קלים מסביב ואפשר למנף את המנה לרמה אחרת לגמרי.
אני משתף שני מתכוני מטבלים, אחד מתקתק ועדין והשני חרפרף ולימוני שמחמיאים מאוד ללביבות (ובכלל מתפקדים מעולה בכריכים כממרחים לחביתות וגבינות).אם אתם לא אוהבים כוסברה (מי אתם?!) – אפשר לוותר על המתכון ולהכין רק את מטבל הפלפלים (שהוא לא פחות ממושלם). צלחת לביבות טרייה וכמה קעריות מטבלים צבעוניות ומלאות טעם, ואתם מסודרים!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 290 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח כוסברה לימוני
ממרח פלפלים קלויים
-
3 פלפלים אדומים גדולים
-
2 בצלים בינוניים
-
2 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
-
3 כפות חומץ בלסמי
-
3 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
ממרח כוסברה לימוני -
- מנקים את זרי הכוסברה מעלים יבשים או רקובים ושוטפים היטב.
- מניחים את הכוסברה, פלפל חריף ושום במעבד מזון יחד עם מיץ לימון.
- מתחילים לעבד במהירות נמוכה עד שמתקבלת עיסה גסה. מתחילים לזלף שמן זית עד לקבלת מרקם רצוי תוך כדי עיבוד / טחינה (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס).
- מתקנים תיבול עם מלח, לימון ושמן זית במידת הצורך.
- עדיף לצרוך מיידית, תוך מספר שעות הממרח יאבד את צבעו הבוהק ורעננות הטעמים תדהה.
ממרח פלפלים קלויים -
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חוצים כל פלפל ומוציאים את הגרעינים. מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהחלק עם הקליפה כלפי חוץ.
- קולפים וחוצים את הבצלים, מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם הפלפלים כשהחלק החיצוני כלפי חוץ.
- קולים בתנור עד שהפלפלים והבצלים רכים לגמרי וקצת שרופים (סביר להניח שהשכבה החיצונית של הבצל נשרפה לגמרי. פשוט זורקים אותה).
- מעבירים מיד לסיר קטן וסוגרים את המכסה. מניחים לפלפלים והבצלים להתקרר לגמרי ואז קולפים את הפלפלים. שומרים את המיצים שהגיר.
- מחזירים את הפלפלים והבצלים לסיר עם הנוזלים, מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס גס. סוגרים את הסיר ומעבירים למקרר ללילה (או שש שעות לפחות).
- טוחנים את הפלפלים והבצלים ושיני השום במעבד מזון (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס). מתקנים תיבול עם מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומעבירים לצנצנת נקייה. הממרח מתקתק באופן טבעי בזכות הפלפלים.
- נשמר היטב במקרר לשבוע.
אופן הכנה
ממרח כוסברה לימוני -
- מנקים את זרי הכוסברה מעלים יבשים או רקובים ושוטפים היטב.
- מניחים את הכוסברה, פלפל חריף ושום במעבד מזון יחד עם מיץ לימון.
- מתחילים לעבד במהירות נמוכה עד שמתקבלת עיסה גסה. מתחילים לזלף שמן זית עד לקבלת מרקם רצוי תוך כדי עיבוד / טחינה (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס).
- מתקנים תיבול עם מלח, לימון ושמן זית במידת הצורך.
- עדיף לצרוך מיידית, תוך מספר שעות הממרח יאבד את צבעו הבוהק ורעננות הטעמים תדהה.
ממרח פלפלים קלויים -
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חוצים כל פלפל ומוציאים את הגרעינים. מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהחלק עם הקליפה כלפי חוץ.
- קולפים וחוצים את הבצלים, מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם הפלפלים כשהחלק החיצוני כלפי חוץ.
- קולים בתנור עד שהפלפלים והבצלים רכים לגמרי וקצת שרופים (סביר להניח שהשכבה החיצונית של הבצל נשרפה לגמרי. פשוט זורקים אותה).
- מעבירים מיד לסיר קטן וסוגרים את המכסה. מניחים לפלפלים והבצלים להתקרר לגמרי ואז קולפים את הפלפלים. שומרים את המיצים שהגיר.
- מחזירים את הפלפלים והבצלים לסיר עם הנוזלים, מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס גס. סוגרים את הסיר ומעבירים למקרר ללילה (או שש שעות לפחות).
- טוחנים את הפלפלים והבצלים ושיני השום במעבד מזון (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס). מתקנים תיבול עם מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומעבירים לצנצנת נקייה. הממרח מתקתק באופן טבעי בזכות הפלפלים.
- נשמר היטב במקרר לשבוע.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
הכנתי את שתיהם, יצא טעים בטירוף, הכוסברה כמעט התחסל (אנחנו רק 2..)…)
מהמם! כיף לשמוע שאהבתם וחיסלתם את הכל
שאלה נוספת- אני רוצה שיצא לי חתוך לקוביות כמו הפלפלים הקלויים של אחלה, מתי לחתוך אותם? והאם חייבים חומץ? אין לי…
החומץ חשוב לתהליך. אפשר לחתוך לקוביות לאחר קליית הפלפלים, לפני ההכנסה לסיר