לא להאמין: קרקר פיצה מקמח כוסמין!

הילדים של הילה סער אוהבים כל דבר שהוא בטעם פיצה! אז למה לא קרקרים מקמח כוסמין מלא? גם בריא וגם טעים, יכול להיות טבעוני וגם כנשנוש נהדר למבוגרים
הילדים של הילה סער אוהבים כל דבר שהוא בטעם פיצה! אז למה לא קרקרים מקמח כוסמין מלא? גם בריא וגם טעים, יכול להיות טבעוני וגם כנשנוש נהדר למבוגרים
  • הילה סער
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1607
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1606.8 קק״ל 1606.8 קק״ל
    פחמימות 280.9 גרם 280.9 גרם
    שומן 23.5 גרם 23.5 גרם
    נתרן 1730.5 מ״ג 1730.5 מ״ג
    חלבון 65.5 גרם 65.5 גרם
    סיבים תזונתיים 30.6 גרם 30.6 גרם
    שומן רווי 4.9 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סידן 275.3 מ״ג 275.3 מ״ג
    ברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 1115.8 מ״ג 1115.8 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1607
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1606.8 קק״ל 1606.8 קק״ל
    פחמימות 280.9 גרם 280.9 גרם
    שומן 23.5 גרם 23.5 גרם
    נתרן 1730.5 מ״ג 1730.5 מ״ג
    חלבון 65.5 גרם 65.5 גרם
    סיבים תזונתיים 30.6 גרם 30.6 גרם
    שומן רווי 4.9 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סידן 275.3 מ״ג 275.3 מ״ג
    ברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 1115.8 מ״ג 1115.8 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור

יששששש, פיצה!!!!!

זו התגובה של כל ילד כשהוא שומע את המילה הבינלאומית – פיצה.

הילדים שלי אוהבים כל מנה שהיא “בטעם” או “בסגנון” פיצה. אז חוץ מפיצה אמתית, שבלולי פיצה, מאפינס פיצה, וסמבוסק פיצה שאני מכינה, חשבתי למה לא להכין גם קרקר פיצה?

קרקר ביתי הוא אחלה נשנוש. התוספות שהופכות אותו לקרקר פיצה רק משדרגות את הטעם ואת הבריאות, והנה קיבלנו קרקר משודרג בעשר דקות הכנה. הבסיס הוא קמח כוסמין מלא, ואני מוסיפה עשבי תיבול יבשים, גבינת פרמזן מגוררת, רסק עגבניות ושמן זית. מערבבים, מרדדים ואופים.

הילדים שלי אוהבים לקחת את הקרקרים האלה לבי”ס ביחד עם מטבלים וירקות, והם גם ממש מתאימים לאירוח קליל של ילדים ומבוגרים.

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
הילה סער
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, עשבי התיבול היבשים, מלח ופרמזן ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, רסק העגבניות ושמן הזית, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו היטב. מניחים את הבצק על נייר האפייה המקומח, מקמחים מעט את הבצק, ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. משטחים את הבצק לדסקית בעזרת הידיים, ומתחילים לרדד בעזרת מערוך - דק ככל האפשר עד לעובי של כ-3-4 מ”מ.

    מניחים נייר אפייה על הבצק ומרדדים דק. צילום:הילה סער
    מניחים נייר אפייה על הבצק ומרדדים דק. צילום:הילה סער

  4. מסירים את נייר האפייה העליון ומיישרים את הדפנות של הבצק. חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-3-4 ס”מ בעזרת סכין חד או גלגלת משוננת.

    בעזרת גלגלת משוננת יוצרים ריבועים. צילום: הילה סער
    בעזרת גלגלת משוננת יוצרים ריבועים. צילום: הילה סער

  5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור ואופים במשך 15-18 דקות עד לייבוש והזהבה קלה.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להצטנן לגמרי. הם יהפכו להיות קריספיים יותר לאחר שיתקררו.
  7. שוברים לריבועים לפי הסימונים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

    שוברים לריבועים ושומרים בצנצנת אטומה. צילום: הילה סער
    שוברים לריבועים ושומרים בצנצנת אטומה. צילום: הילה סער

הערות

  • לגרסה טבעונית ממירים את הפרמזן בכף שמרי בירה

tip

טיפ

את מוצרי החלב שמרו ב"מגירה האפס" הייעודית לכך בתוך המקרר, וכדי לשמור על טריות הירקות אחסנו במקרר במגירה הייעודית לאחסון ירקות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא להאמין: קרקר פיצה מקמח כוסמין!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שרלי אלגרבלי

    יצא טעים מאוד

    Avatar
    jenny salomon

    לא אומרים לא לפיצה! חחח

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    שירה פינטו-מלאכי

    נתתם לי רעיון לאירוח תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות