לביבות טבעוניות מחומוס, בטטה ושיבולת שועל אפויות בתנור
לביבות טבעוניות מחומוס, בטטה ושיבולת שועל שהן גם אפויות בתנור. לביבות מלאות ויטמינים שימלאו אתכם באנרגיות עם גרעיני חומוס, בטטה מתוקה, מלא עשבי תיבול וטחינה
לביבות טבעוניות מחומוס, בטטה ושיבולת שועל שהן גם אפויות בתנור. לביבות מלאות ויטמינים שימלאו אתכם באנרגיות עם גרעיני חומוס, בטטה מתוקה, מלא עשבי תיבול וטחינה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.4 קק״ל 2747.7 קק״לפחמימות 16.7 גרם 335.0 גרםשומן 5.7 גרם 115.0 גרםנתרן 277.1 מ״ג 5542.1 מ״גחלבון 4.7 גרם 93.7 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 74.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 697.2 מ״גברזל 1.5 מ״ג 30.6 מ״גאשלגן 217.3 מ״ג 4345.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 14.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות137
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.4 קק״ל 2747.7 קק״לפחמימות 16.7 גרם 335.0 גרםשומן 5.7 גרם 115.0 גרםנתרן 277.1 מ״ג 5542.1 מ״גחלבון 4.7 גרם 93.7 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 74.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 697.2 מ״גברזל 1.5 מ״ג 30.6 מ״גאשלגן 217.3 מ״ג 4345.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 14.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 137 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
1 בטטה גדולה
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
1/2 כוס עיריתקצוצה
-
1/2 כוס נענעקצוצה
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 כפות בזיליקוםעלים חתוכים דק (לא חובה)
-
1 כוס שיבולת שועל עבה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1 כף שטוחה מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 מיץ לימון בינוני
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד הזהבה ושמים בצד.
- קולפים את הבטטה, חותכים ל4-5 פרוסות ומבשלים במים רותחים עם מלח עד ריכוך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מעבירים לקערה את הבטטה וגרעיני החומוס ומועכים למחית בעזרת מועך לפירה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן, העירית, הנענע, הפטרוזיליה, הבזיליקום, שיבולת השועל, הטחינה, המלח, הלימון והפלפל ומערבבים. אם התערובת “יבשה” אפשר להוסיף עוד קצת לימון או מים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את נייר האפייה על תבנית התנור.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים לביבות מעט שטוחות בקוטר של 4-5 ס”מ. מניחים על התבנית עם נייר האפייה במרווחים של 4-5 ס”מ ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות. מומלץ להמתין שהלביבות תתקררנה מעט לפני שמגישים כי הן עלולות להתפרק.
לזה בדיוק קוראים בריאות!
אופן הכנה
- מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד הזהבה ושמים בצד.
- קולפים את הבטטה, חותכים ל4-5 פרוסות ומבשלים במים רותחים עם מלח עד ריכוך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מעבירים לקערה את הבטטה וגרעיני החומוס ומועכים למחית בעזרת מועך לפירה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן, העירית, הנענע, הפטרוזיליה, הבזיליקום, שיבולת השועל, הטחינה, המלח, הלימון והפלפל ומערבבים. אם התערובת “יבשה” אפשר להוסיף עוד קצת לימון או מים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את נייר האפייה על תבנית התנור.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים לביבות מעט שטוחות בקוטר של 4-5 ס”מ. מניחים על התבנית עם נייר האפייה במרווחים של 4-5 ס”מ ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות. מומלץ להמתין שהלביבות תתקררנה מעט לפני שמגישים כי הן עלולות להתפרק.
לזה בדיוק קוראים בריאות!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן