לחטוף ולטרוף: חטיפי פצפוצי אורז
חטיף טעים טעים בהכנה ביתית! פצפוצי אורז קראנצ'יים עם חמאת בוטנים, בננות מיובשות וציפוי של שוקולד מריר ולבן - הנשנוש המושלם לילדים ולמבוגרים פשוט ומהיר להכנה
חטיף טעים טעים בהכנה ביתית! פצפוצי אורז קראנצ'יים עם חמאת בוטנים, בננות מיובשות וציפוי של שוקולד מריר ולבן - הנשנוש המושלם לילדים ולמבוגרים פשוט ומהיר להכנה
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.0 קק״ל 4056.5 קק״לפחמימות 39.2 גרם 471.0 גרםשומן 18.0 גרם 215.7 גרםנתרן 57.6 מ״ג 691.2 מ״גחלבון 5.7 גרם 68.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 45.6 גרםשומן רווי 9.3 גרם 111.6 גרםכולסטרול 11.2 מ״ג 134.5 מ״גסידן 43.6 מ״ג 523.6 מ״גברזל 2.1 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 365.9 מ״ג 4390.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 18.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות338
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.0 קק״ל 4056.5 קק״לפחמימות 39.2 גרם 471.0 גרםשומן 18.0 גרם 215.7 גרםנתרן 57.6 מ״ג 691.2 מ״גחלבון 5.7 גרם 68.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 45.6 גרםשומן רווי 9.3 גרם 111.6 גרםכולסטרול 11.2 מ״ג 134.5 מ״גסידן 43.6 מ״ג 523.6 מ״גברזל 2.1 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 365.9 מ״ג 4390.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 18.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 338 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
חטיפי פצפוצי אורז
-
3 כוסות פצפוצי אורז
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקהטבעית, או טחינה גולמית או שקדייה
-
100 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם חמאהאו שמן קוקוס
-
100 גרם בננה צ’יפסמיובשת
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
-
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מניחים על סיר קטן עם מים רותחים. חשוב: אסור שהמים בסיר יגעו בתחתית הקערה עם השוקולד!
- מבשלים ומערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתמזגים לתערובת אחידה.
- שמים את פצפוצי האורז בקערה גדולה, מוסיפים את החמאת בוטנים והבננות המיובשות ומערבבים.
- יוצקים על הכל את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה- סנו (גם בדפנות!) ומעבירים לתבנית את תערובת פצפוצי האורז. משטחים, מכסים בנייר כסף- סנו ומעבירים למקרר לשעה.
- מוציאים את התערובת מהמקרר מחלצים מהתבנית, חותכים לאצבעות בגודל של 3X10
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד המריר/שוקולד לבן, טובלים את האצבעות או מזלפים עם שוקולד מריר/לבן ומניחים על תבנית. מכניסים את התבנית למקפיא- beko ל-10 דק’.
לתה או לקפה גם טעים וגם יפה: כדורים של פירות יבשים ובוטנים
אופן הכנה
-
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מניחים על סיר קטן עם מים רותחים. חשוב: אסור שהמים בסיר יגעו בתחתית הקערה עם השוקולד!
- מבשלים ומערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתמזגים לתערובת אחידה.
- שמים את פצפוצי האורז בקערה גדולה, מוסיפים את החמאת בוטנים והבננות המיובשות ומערבבים.
- יוצקים על הכל את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה- סנו (גם בדפנות!) ומעבירים לתבנית את תערובת פצפוצי האורז. משטחים, מכסים בנייר כסף- סנו ומעבירים למקרר לשעה.
- מוציאים את התערובת מהמקרר מחלצים מהתבנית, חותכים לאצבעות בגודל של 3X10
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד המריר/שוקולד לבן, טובלים את האצבעות או מזלפים עם שוקולד מריר/לבן ומניחים על תבנית. מכניסים את התבנית למקפיא- beko ל-10 דק’.
לתה או לקפה גם טעים וגם יפה: כדורים של פירות יבשים ובוטנים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה אש!! מה גודל התבנית שבה השתמשתם ?