לחם שילדים אוהבים – לחם יפני רך בטירוף!
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.5 קק״ל 1658.8 קק״לפחמימות 48.1 גרם 288.6 גרםשומן 6.2 גרם 37.1 גרםנתרן 571.7 מ״ג 3430.4 מ״גחלבון 9.3 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.3 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.1 גרםכולסטרול 60.9 מ״ג 365.3 מ״גסידן 53.1 מ״ג 318.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 122.9 מ״ג 737.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות277
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.5 קק״ל 1658.8 קק״לפחמימות 48.1 גרם 288.6 גרםשומן 6.2 גרם 37.1 גרםנתרן 571.7 מ״ג 3430.4 מ״גחלבון 9.3 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.3 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.1 גרםכולסטרול 60.9 מ״ג 365.3 מ״גסידן 53.1 מ״ג 318.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 122.9 מ״ג 737.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
ילדים אוהבים את “הרך” של הלחם ומבוגרים אוהבים את “הקשה”, או יותר נכון. חייבים לאהוב את הקשה.
כל הורה שהכין ארוחת ערב מכיר את הנוהל, “הרך” לילדים “הקשה” להורים (תכלס, כמו בחיים).
יש שלב כלשהו שאתה כהורה מתחיל להאמין שאתה גלגול של “דג נקאי”, זה שקונים לאקווריום ואוכל את השאריות. מכירים? אז כזה.
היפנים מלבד רכבים, סושי ומוצרי חשמל הבריקו בלחם שכולו “רך” אחד גדול.
“הוקאידו” לחם ספוג יפני שהילדים הכי אוהבים בעולם!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 277 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים בצק מקדים: בקלחת מבשלים על חום בינוני חלב וקמח לרביכה מניחים בצד.
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים חלב ושמרים מניחים בצד כחמש דק’ לתסיסה (מאקטבים את השמרים).
- בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר, מלח מוסיפים את הרביכה, ביצה והחלב עם השמרים ומעבירים למיקסר עם וו לישה ולשים כחמש דקות.
- מוסיפים את החמאה הרכה ולשים חמש דקות נוספות. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אינגלישקייק באורך 20 ס”מ.
- מתפיחים 30 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מורחים על הבצק חלמון מעורבב בכף חלב ומעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 35 דקות.
- מצננים, מחלצים מהתבנית ונותנים נשיקה לילדים.
אופן הכנה
- מכינים בצק מקדים: בקלחת מבשלים על חום בינוני חלב וקמח לרביכה מניחים בצד.
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים חלב ושמרים מניחים בצד כחמש דק’ לתסיסה (מאקטבים את השמרים).
- בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר, מלח מוסיפים את הרביכה, ביצה והחלב עם השמרים ומעבירים למיקסר עם וו לישה ולשים כחמש דקות.
- מוסיפים את החמאה הרכה ולשים חמש דקות נוספות. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אינגלישקייק באורך 20 ס”מ.
- מתפיחים 30 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מורחים על הבצק חלמון מעורבב בכף חלב ומעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 35 דקות.
- מצננים, מחלצים מהתבנית ונותנים נשיקה לילדים.
תגובות (30)
100 גר’ חלב? נוזל נמדד במ”ל
היי, צודקת. הכוונה היא למ”ל
אז המתכון הוא עבור ארבע כיכרות?
היי, המתכון הוא לשתי כיכרות שמורכבות משלושה כדורי בצק, לפי המחשבון שנמצא מעל המתכון אפשר להכין יותר\פחות 🙂