לחם שילדים אוהבים – לחם יפני רך בטירוף!

לליאור שרף נמאס לאכול רק את ה"קשה" של הלחם כשהילדים רוצים רק את ה"רך" אז הוא מצא פתרון מושלם ואתם מרוויחים! לחם ספוג יפני, רך ומפנק שאי אפשר להפסיק לזלול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

ילדים אוהבים את “הרך” של הלחם ומבוגרים אוהבים את “הקשה”, או יותר נכון. חייבים לאהוב את הקשה.

כל הורה שהכין ארוחת ערב מכיר את הנוהל, “הרך” לילדים “הקשה” להורים (תכלס, כמו בחיים).

יש שלב כלשהו שאתה כהורה מתחיל להאמין שאתה גלגול של “דג נקאי”, זה שקונים לאקווריום ואוכל את השאריות. מכירים? אז כזה.

היפנים מלבד רכבים, סושי ומוצרי חשמל הבריקו בלחם שכולו “רך” אחד גדול.

“הוקאידו” לחם ספוג יפני שהילדים הכי אוהבים בעולם!

מצרכים

סטארטר/בצק מקדים

בצק

אופן הכנה

  1. מכינים בצק מקדים: בקלחת מבשלים על חום בינוני חלב וקמח לרביכה מניחים בצד.
  2. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים חלב ושמרים מניחים בצד כחמש דק’ לתסיסה (מאקטבים את השמרים).
  3. בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר, מלח מוסיפים את הרביכה, ביצה והחלב עם השמרים ומעבירים למיקסר עם וו לישה ולשים כחמש דקות.
  4. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים חמש דקות נוספות. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
  5. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אינגלישקייק באורך 20 ס”מ.
  6. מתפיחים 30 דקות נוספות.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. מורחים על הבצק חלמון מעורבב בכף חלב ומעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 35 דקות.
  9. מצננים, מחלצים מהתבנית ונותנים נשיקה לילדים.

    הוקאידו - לחם ספוג יפני. צילום: ליאור שרף
    הוקאידו - לחם ספוג יפני. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 273.9 קק״ל 1643.4 קק״ל
פחמימות 48.1 גרם 288.5 גרם
שומן 6.0 גרם 36.0 גרם
נתרן 567.1 מ״ג 3402.6 מ״ג
חלבון 9.1 גרם 54.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.3 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 15.8 גרם
כולסטרול 53.9 מ״ג 323.1 מ״ג
סידן 52.2 מ״ג 313.5 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 120.8 מ״ג 724.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    מירי

    נשמע ממש טוב, יש דרך להפוך את המתכון הזה לפרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להשתמש בחלב צמחי (שקדים או סויה) ובמחמאה. בהצלחה!

      Avatar
      דנה תורג'מן

      אפשר להחליף את החלב במשקה/חלב שיבולת שועל לפרווה?

    Avatar
    רוני שגיא

    אין רכות כזאת מתכון פשוט מושלם ומחליף את החלות בביתנו

    Avatar
    עדי

    עשיתי מהבצק הזה פיתות, יצא מדהים!! תודה רבה על מתכון מוצלח

    Avatar
    נאוה

    המתכון מתאים לתבנית אחת או לארבעה ? לא הבנתי

הצג עוד