לחמניות שמרים אישיות במילוי עוף מוקפץ עם ירקות
סנדוויץ' מושלם ומקורי לכל המשפחה, בהכנה ביתית פשוטה, החל מהבצק ועד למילוי. לחמניות שמרים נימוחות במילוי רצועות חזה עוף וירקות מוקפצים בטעמים אסייאתים
סנדוויץ' מושלם ומקורי לכל המשפחה, בהכנה ביתית פשוטה, החל מהבצק ועד למילוי. לחמניות שמרים נימוחות במילוי רצועות חזה עוף וירקות מוקפצים בטעמים אסייאתים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.0 קק״ל 3275.8 קק״לפחמימות 37.0 גרם 443.9 גרםשומן 9.3 גרם 111.6 גרםנתרן 459.4 מ״ג 5512.9 מ״גחלבון 9.4 גרם 113.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 21.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 12.1 גרםכולסטרול 24.6 מ״ג 295.4 מ״גסידן 14.4 מ״ג 172.6 מ״גברזל 1.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 98.6 מ״ג 1182.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.0 קק״ל 3275.8 קק״לפחמימות 37.0 גרם 443.9 גרםשומן 9.3 גרם 111.6 גרםנתרן 459.4 מ״ג 5512.9 מ״גחלבון 9.4 גרם 113.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 21.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 12.1 גרםכולסטרול 24.6 מ״ג 295.4 מ״גסידן 14.4 מ״ג 172.6 מ״גברזל 1.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 98.6 מ״ג 1182.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 273 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
25 גרם שמרים טרייםאו כף אחת של שמרים יבשים
-
3 כפות סוכר לבן
-
60 מ"ל שמן קנולהאו רבע כוס
-
360 מ"ל מים פושריםאולי קצת יותר מים, או כוס וחצי
-
1 כפית מלח דק
מילוי עוף וירקות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל קטןחתוך לקוביות
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1 פלפל אדום קטןחתוך לרצועות דקות וקצרות
-
1/2 חזה עוף שלם בינוניחתוך לרצועות דקות וקצרות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1/4 צרור כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית במשך 6-7 דקות, או עד שנוצר בצק אחיד, רך וגמיש. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים את המלח ולשים עוד חצי דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה-שעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל, מערבבים וממשיכים לטגן, עד שהוא מתחיל להתרכך. מעבירים לצלחת. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת ומטגנים את רצועות העוף תוך ערבוב עד שהן מחליפות את הצבע. מחזירים את הירקות למחבת, מוסיפים את התבלינים, רוטב צ’ילי וכוסברה ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק שתפח על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות (בערך 60 גרם כל אחת) ומכדררים כל חתיכה ללחמנייה עגולה. מסדרים את הלחמניות במרווחים על גבי התבנית, מכסים ומתפיחים שנית במשך 20-30 דקות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. מצננים קצת.
- חותכים כל לחמניה חצי-חצי, לא עד הסוף, וממלאים בעוף המוקפץ. אם רוצים, מחממים את המלית לקראת המילוי וההגשה.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית במשך 6-7 דקות, או עד שנוצר בצק אחיד, רך וגמיש. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים את המלח ולשים עוד חצי דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה-שעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל, מערבבים וממשיכים לטגן, עד שהוא מתחיל להתרכך. מעבירים לצלחת. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת ומטגנים את רצועות העוף תוך ערבוב עד שהן מחליפות את הצבע. מחזירים את הירקות למחבת, מוסיפים את התבלינים, רוטב צ’ילי וכוסברה ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק שתפח על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות (בערך 60 גרם כל אחת) ומכדררים כל חתיכה ללחמנייה עגולה. מסדרים את הלחמניות במרווחים על גבי התבנית, מכסים ומתפיחים שנית במשך 20-30 דקות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. מצננים קצת.
- חותכים כל לחמניה חצי-חצי, לא עד הסוף, וממלאים בעוף המוקפץ. אם רוצים, מחממים את המלית לקראת המילוי וההגשה.
- מגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
שילוב מעניין
כמה מים צריך להוסיף בשביל להכין מקמח מלא?
אפשר לשלב חצי כמות קמח לבן וחצי כמות קמח מלא וכמות המים תישאר זהה.