לחמניות שמרים אישיות במילוי עוף מוקפץ עם ירקות

סנדוויץ' מושלם ומקורי לכל המשפחה, בהכנה ביתית פשוטה, החל מהבצק ועד למילוי. לחמניות שמרים נימוחות במילוי רצועות חזה עוף וירקות מוקפצים בטעמים אסייאתים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

לחמניות

הברשה וקישוט

מילוי עוף וירקות

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית במשך 6-7 דקות, או עד שנוצר בצק אחיד, רך וגמיש. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים את המלח ולשים עוד חצי דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה-שעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל, מערבבים וממשיכים לטגן, עד שהוא מתחיל להתרכך. מעבירים לצלחת. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת ומטגנים את רצועות העוף תוך ערבוב עד שהן מחליפות את הצבע. מחזירים את הירקות למחבת, מוסיפים את התבלינים, רוטב צ’ילי וכוסברה ומערבבים היטב. שומרים בצד.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק שתפח על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות (בערך 60 גרם כל אחת) ומכדררים כל חתיכה ללחמנייה עגולה. מסדרים את הלחמניות במרווחים על גבי התבנית, מכסים ומתפיחים שנית במשך 20-30 דקות.
  5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. מצננים קצת.
  6. חותכים כל לחמניה חצי-חצי, לא עד הסוף, וממלאים בעוף המוקפץ. אם רוצים, מחממים את המלית לקראת המילוי וההגשה.
  7. מגישים מיד.

    לחמניות שמרים אישיות במילוי עוף מוקפץ עם ירקות. צילום: אפיק גבאי
    לחמניות שמרים אישיות במילוי עוף מוקפץ עם ירקות. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 275.8 קק״ל 3309.4 קק״ל
פחמימות 36.1 גרם 433.7 גרם
שומן 9.5 גרם 114.0 גרם
נתרן 498.7 מ״ג 5984.1 מ״ג
חלבון 9.0 גרם 108.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 21.7 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 15.8 גרם
כולסטרול 30.7 מ״ג 367.8 מ״ג
סידן 31.6 מ״ג 379.5 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 127.0 מ״ג 1524.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody