מאפייה גיאורגית אצלכם בבית: חצ’פורי תרד עם ביצה
חצ'פורי תרד משגע מהמטבח הגיאורגי: מאפה בצורת סירה, במילוי גבינות ותרד עם ביצה מעל. בוצעים מהבצק, טובלים במילוי ומתענגים על כל ביס!
חצ'פורי תרד משגע מהמטבח הגיאורגי: מאפה בצורת סירה, במילוי גבינות ותרד עם ביצה מעל. בוצעים מהבצק, טובלים במילוי ומתענגים על כל ביס!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 669.3 קק״ל 7362.8 קק״לפחמימות 77.2 גרם 848.7 גרםשומן 29.0 גרם 319.3 גרםנתרן 1580.6 מ״ג 17386.3 מ״גחלבון 34.2 גרם 376.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 38.6 גרםשומן רווי 8.4 גרם 92.0 גרםכולסטרול 321.0 מ״ג 3530.7 מ״גסידן 396.1 מ״ג 4356.6 מ״גברזל 3.3 מ״ג 35.9 מ״גאשלגן 405.3 מ״ג 4458.7 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 29.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות669
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 669.3 קק״ל 7362.8 קק״לפחמימות 77.2 גרם 848.7 גרםשומן 29.0 גרם 319.3 גרםנתרן 1580.6 מ״ג 17386.3 מ״גחלבון 34.2 גרם 376.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 38.6 גרםשומן רווי 8.4 גרם 92.0 גרםכולסטרול 321.0 מ״ג 3530.7 מ״גסידן 396.1 מ״ג 4356.6 מ״גברזל 3.3 מ״ג 35.9 מ״גאשלגן 405.3 מ״ג 4458.7 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 29.3 מ״גסגור
אני אוהב חצ’פורי ואני אוהב שקשוקה תרד, אז החלטתי לשלב ביניהם ולהכין מאפה חצ’פורי במילוי פטה, תרד וביצים – יצא אחד המאפים היותר טעימים ומפנקים שאכלתי לאחרונה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 669 | כמות מנות 11 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
315 גרם גבינת פטה עיזים21% שומן
-
280 גרם עלי תרדקצוצים
-
100 גרם גבינה לבנה 5%
-
150 גרם גבינה צהובה 22%מגורדת
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
30 גרם קמח לבןאופציונלי
מעל החצ'פורי
-
11 ביצים L
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים, מלבד המלח, לקערת המיקסר ולשים במשך 8 דקות.
- לאחר 8 דקות מוסיפים פנימה את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-90 דקות עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 40 מעלות עד להכפלת נפח הבצק.
- מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק דק.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי יחד.
- מרכיבים את החצ’פורי: מחלקים את הבצק שתפח לחתיכות במשקל 150 גרם כל אחת.
- כל חתיכת בצק מרדדים לצורת מלבן.
- את הצדדים הרחבים של המלבן מגלגלים פנימה מלמעלה ומלמטה (בדומה לצורת ספר תורה), באמצע משאירים שביל רחב יחסית.
- מצמידים יחד את החלק העליון והחלק התחתון מצד ימין בפינה, ומצד שמאל בפינה, כך שנוצרת צורת סירה.
- מעבירים את הסירות לתבנית אפייה.
- ממלאים את סירות החצ’פורי במלית ומשאירים מקום לביצה שתתווסף בהמשך.
- מתפיחים עם המילוי במשך כ-30 דקות. אם הסירות נפתחות מעט- מצמידים מחדש את הבצק ומוודאים שלא ייפתח לפני האפייה.
- אם רוצים לפני האפייה ניתן להבריש את הסירות בביצה טרופה ולפזר שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות על מצב טורבו במשך כ-15 דקות.
- לאחר 15 דקות, בעזרת כף מזיזים את המילוי מעט לצדדים ושופכים פנימה ביצה שלמה.
- מתבלים במלח ופלפל ואופים במשך 10 דקות נוספות.
- לאחר האפייה מברישים בשמן זית ומגישים לצד צנוניות, זיתים ופלפל חריף.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים, מלבד המלח, לקערת המיקסר ולשים במשך 8 דקות.
- לאחר 8 דקות מוסיפים פנימה את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-90 דקות עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 40 מעלות עד להכפלת נפח הבצק.
- מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק דק.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי יחד.
- מרכיבים את החצ’פורי: מחלקים את הבצק שתפח לחתיכות במשקל 150 גרם כל אחת.
- כל חתיכת בצק מרדדים לצורת מלבן.
- את הצדדים הרחבים של המלבן מגלגלים פנימה מלמעלה ומלמטה (בדומה לצורת ספר תורה), באמצע משאירים שביל רחב יחסית.
- מצמידים יחד את החלק העליון והחלק התחתון מצד ימין בפינה, ומצד שמאל בפינה, כך שנוצרת צורת סירה.
- מעבירים את הסירות לתבנית אפייה.
- ממלאים את סירות החצ’פורי במלית ומשאירים מקום לביצה שתתווסף בהמשך.
- מתפיחים עם המילוי במשך כ-30 דקות. אם הסירות נפתחות מעט- מצמידים מחדש את הבצק ומוודאים שלא ייפתח לפני האפייה.
- אם רוצים לפני האפייה ניתן להבריש את הסירות בביצה טרופה ולפזר שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות על מצב טורבו במשך כ-15 דקות.
- לאחר 15 דקות, בעזרת כף מזיזים את המילוי מעט לצדדים ושופכים פנימה ביצה שלמה.
- מתבלים במלח ופלפל ואופים במשך 10 דקות נוספות.
- לאחר האפייה מברישים בשמן זית ומגישים לצד צנוניות, זיתים ופלפל חריף.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן