מאפינס פיצה ללא גלוטן של אסי רוז
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.0 קק״ל 2651.8 קק״לפחמימות 5.9 גרם 70.4 גרםשומן 17.3 גרם 207.3 גרםנתרן 527.7 מ״ג 6332.3 מ״גחלבון 8.9 גרם 106.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.7 גרםשומן רווי 3.9 גרם 47.4 גרםכולסטרול 105.3 מ״ג 1263.2 מ״גסידן 104.9 מ״ג 1258.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 183.0 מ״ג 2195.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות221
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.0 קק״ל 2651.8 קק״לפחמימות 5.9 גרם 70.4 גרםשומן 17.3 גרם 207.3 גרםנתרן 527.7 מ״ג 6332.3 מ״גחלבון 8.9 גרם 106.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.7 גרםשומן רווי 3.9 גרם 47.4 גרםכולסטרול 105.3 מ״ג 1263.2 מ״גסידן 104.9 מ״ג 1258.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 183.0 מ״ג 2195.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.9 מ״גסגור
המאפינס פיצה שלי, מופלאים, רכים, נימוחים ומלאים בערכים תזונתיים.
הם ללא גלוטן, הם עשירים בחלבון וסיבים, הם דלי פחמימה, הם משביעים אבל לא גורמים לתחושת עייפות אחרי האוכל, והכי חשוב הם טעימים בטירוף.
זמן ההכנה שלהם כל כך קצר שזה לא נתפס – בתוך 30 דקות מכינים ארוחת עשר לכל השבוע.
אני אוהבת לארוז אותם בזוגות עם מלפפונים ועגבניות שרי. הירקות נותנים רעננות למאפינס ומשלימים את המכלול לארוחה.
בזכותם אני קמה בכל בוקר בשלווה, מתארגנת ליום העבודה, שולפת מהמקרר קופסת אוכל שהכנתי מבעוד מועד, ויוצאת מצוידת מהבית.
ככה מחכה לי בהמשך היום ארוחת עשר מאוזנת ובריאה, כזו שלא תעייף אותי, ותעניק לגוף שלי ולי המון טוב.
בול מה שכל אמא רוצה להעניק לעצמה ולילדים שלה.
את המאפינס הללו אפשר להכין בטעם הקלאסי עם זיתים, או עם כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 221 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
4 ביצים L
-
1/2 כוס שמן זית
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 כוס קמח עדשים כתומות
-
1/2 כוס חלב 3%או חלב קוקוס
-
1 שן שוםאו חצי כפית אבקת שום. לא חובה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית אורגנו יבשלא חובה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת. אפשר להשתמש בגבינה צהובה או פרמזן
-
1 כוס זיתים ירוקיםבמטבעות. או כל תוספת אחרת שאוהבים על פיצה
עיטור
-
1/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת (לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית מאפינס.
- מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או בבלנדר ביצים, שמן זית, רסק עגבניות, חלב, שום, מלח, אורגנו, אבקת אפייה וקמח עדשים לעיסה חלקה ואוורירית.
- מוסיפים לבלילה את הגבינה והתוספת שבחרנו, מערבבים היטב ומחלקים את הבלילה ל-12 שקעי המאפינס בתבנית.
- מפזרים מעט גבינה מעל כל מאפינס ואופים 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
- מצננים ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
- ניתן לשמור בשקית ניילון פשוטה שסגורה היטב או בקופסא אטומה במקרר. מומלץ לארוז את המאפינס רק כאשר הם צוננים לגמרי.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית מאפינס.
- מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או בבלנדר ביצים, שמן זית, רסק עגבניות, חלב, שום, מלח, אורגנו, אבקת אפייה וקמח עדשים לעיסה חלקה ואוורירית.
- מוסיפים לבלילה את הגבינה והתוספת שבחרנו, מערבבים היטב ומחלקים את הבלילה ל-12 שקעי המאפינס בתבנית.
- מפזרים מעט גבינה מעל כל מאפינס ואופים 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
- מצננים ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
- ניתן לשמור בשקית ניילון פשוטה שסגורה היטב או בקופסא אטומה במקרר. מומלץ לארוז את המאפינס רק כאשר הם צוננים לגמרי.
הערות
- ניתן להחליף את הכוס קמח עדשים בכוס וחצי קמח שקדים
- מומלץ לרפד את תבנית המאפינס בנייר אפיה או בנייר המתאים לתבנית (מנז'ט), כך יהיה קל יותר לחלץ את המאפינס ולשמור אותם למשך שבוע
- ניתן לשמור את המאפינס בהקפאה, אין צורך בהפשרה מראש במידה ואוכלים אותם ב-10 בבוקר הם יפשירו מעולה עד שעת האוכל, הוציאו אותם מהמקפיא בבוקר לפני היציאה לבית הספר / עבודה, עד 10:00 הם יפשירו ויהיו עסיסים וטעימים
- כאשר מחלקים את מסת המאפינס לתבנית השקעים מומלץ להעזר בכף גלידה כדי להעביר את הבלילה בכמות שווה לכל מאפין
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אפשר לטחון מראש קילו עדשים כתומות ולאחסן את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- מומלץ לטחון את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
הערות
- ניתן להחליף את הכוס קמח עדשים בכוס וחצי קמח שקדים
- מומלץ לרפד את תבנית המאפינס בנייר אפיה או בנייר המתאים לתבנית (מנז'ט), כך יהיה קל יותר לחלץ את המאפינס ולשמור אותם למשך שבוע
- ניתן לשמור את המאפינס בהקפאה, אין צורך בהפשרה מראש במידה ואוכלים אותם ב-10 בבוקר הם יפשירו מעולה עד שעת האוכל, הוציאו אותם מהמקפיא בבוקר לפני היציאה לבית הספר / עבודה, עד 10:00 הם יפשירו ויהיו עסיסים וטעימים
- כאשר מחלקים את מסת המאפינס לתבנית השקעים מומלץ להעזר בכף גלידה כדי להעביר את הבלילה בכמות שווה לכל מאפין
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אפשר לטחון מראש קילו עדשים כתומות ולאחסן את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- מומלץ לטחון את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
הכנתם את המתכון?
תגובות (20)
במידה ויש אלרגיה לביצים במה ניתן להחליף את הביצים?
היי, המתכון לא נוסה ללא ביצים.
מצורף לינק למאפינס טבעוניים עם רסק תפוחים שאולי יוכלו לסייע בהכנה: https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%a1-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c/
וכן לינק למתכוני פיצה טבעונית שאולי יוכלו לסייע גם: https://foody.co.il/?s=%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94%20%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA
בהצלחה רבה!
היי אסי.