מג’דרה ורודה עם עדשים שחורות לצד רוטב יוגורט
את תבשיל אורז ועדשים כולנו מכירים, אבל מה תגידו על מג'דרה בצבע ורוד בוהק? כזו שגם הילדים ישמחו לאכול כי היא נראית פשוט מושלם
את תבשיל אורז ועדשים כולנו מכירים, אבל מה תגידו על מג'דרה בצבע ורוד בוהק? כזו שגם הילדים ישמחו לאכול כי היא נראית פשוט מושלם
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 539.8 קק״ל 3238.8 קק״לפחמימות 70.5 גרם 422.8 גרםשומן 23.3 גרם 139.7 גרםנתרן 886.3 מ״ג 5318.1 מ״גחלבון 14.0 גרם 83.8 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 47.6 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.3 גרםכולסטרול 15.6 מ״ג 93.5 מ״גסידן 116.1 מ״ג 696.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 1089.1 מ״ג 6534.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות540
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 539.8 קק״ל 3238.8 קק״לפחמימות 70.5 גרם 422.8 גרםשומן 23.3 גרם 139.7 גרםנתרן 886.3 מ״ג 5318.1 מ״גחלבון 14.0 גרם 83.8 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 47.6 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.3 גרםכולסטרול 15.6 מ״ג 93.5 מ״גסידן 116.1 מ״ג 696.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 1089.1 מ״ג 6534.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 540 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מג'דרה ורודה
-
4 סלקים בינונייםקלופים
-
3 כוסות מים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםפרוסות
-
2 כוסות אורז פרסי
-
1 כוס עדשים שחורותשהושרו בקערה עם מים למשך שעה
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1 גביע יוגורט 3%
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
4 כפות שמן זית
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 שן שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- טוחנים בבלנדר את הסלקים והמים לתערובת אחידה ומסננים את הנוזל לקערה.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים לסיר את האורז, העדשים המסוננות, הסילאן ומי הסלק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות עד שהאורז מוכן.
- טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב ומגישים עם תבשיל המג’דרה.
אופן הכנה
- טוחנים בבלנדר את הסלקים והמים לתערובת אחידה ומסננים את הנוזל לקערה.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים לסיר את האורז, העדשים המסוננות, הסילאן ומי הסלק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות עד שהאורז מוכן.
- טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב ומגישים עם תבשיל המג’דרה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר בלי סלק?
אפשר, אבל אז המג’דרה לא תהיה ורודה