ארוחה בסיר אחד: אורז עם פטריות ועשבי תיבול

אורז עם פטריות ועשבי תיבול, מנה שהיא ארוחה בסיר אחד. ממליצים להגיש את המנה למרכז השולחן כתוספת או כמנה ראשונה
אורז עם פטריות ועשבי תיבול, מנה שהיא ארוחה בסיר אחד. ממליצים להגיש את המנה למרכז השולחן כתוספת או כמנה ראשונה
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    285
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 285.0 קק״ל 1140.0 קק״ל
    פחמימות 26.7 גרם 106.9 גרם
    סוכר 2.7 גרם 10.8 גרם
    שומן 15.3 גרם 61.1 גרם
    נתרן 791.7 מ״ג 3166.8 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 13.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.1 מ״ג 112.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 143.1 מ״ג 572.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    285
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 285.0 קק״ל 1140.0 קק״ל
    פחמימות 26.7 גרם 106.9 גרם
    סוכר 2.7 גרם 10.8 גרם
    שומן 15.3 גרם 61.1 גרם
    נתרן 791.7 מ״ג 3166.8 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 13.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.1 מ״ג 112.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 143.1 מ״ג 572.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר סוטאז’ בקוטר 28 ס”מ ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות ומוסיפים את השום.
  2. מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את הפטריות.
  3. ממשיכים לטגן עד הזהבה עמוקה של הפטריות. מוסיפים לסיר את האורז ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. בקערה מערבבים היטב כף ציר בקר ו-3.5 כוסות מים רותחים.
  5. יוצקים את הנוזלים לסיר ומערבבים. מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  6. מבשלים כ-17-20 דקות.
  7. מוסיפים פטרוזיליה ועירית, מערבבים בזהירות ומגישים.
אורז עם פטריות ועשבי תיבול1
אורז עם פטריות ועשבי תיבול. צילום: ענת אלישע
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      עדיף שלא, אבל אפשר מרק עוף/מים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות