מהתנור באהבה: גראטן תפוחי אדמה, סלקים, בטטות ועשבי תיבול

היישר ממטבחו של רון: גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, שמניחים במרכז השולחן, מתבלים בעשבים ופרמז'ן ומתענגים על כל ביס
היישר ממטבחו של רון: גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, שמניחים במרכז השולחן, מתבלים בעשבים ופרמז'ן ומתענגים על כל ביס
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
38 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    382
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 381.6 קק״ל 1526.5 קק״ל
    פחמימות 14.5 גרם 58.1 גרם
    שומן 33.8 גרם 135.3 גרם
    נתרן 233.0 מ״ג 932.2 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 20.4 גרם 81.7 גרם
    כולסטרול 101.0 מ״ג 403.9 מ״ג
    סידן 93.2 מ״ג 373.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 233.4 מ״ג 933.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    382
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 381.6 קק״ל 1526.5 קק״ל
    פחמימות 14.5 גרם 58.1 גרם
    שומן 33.8 גרם 135.3 גרם
    נתרן 233.0 מ״ג 932.2 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 20.4 גרם 81.7 גרם
    כולסטרול 101.0 מ״ג 403.9 מ״ג
    סידן 93.2 מ״ג 373.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 233.4 מ״ג 933.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור

גראטן הוא לא בהכרח רק תפוחי אדמה! במתכון שלפנינו, רון יוחננוב מציג: מנה עשירה וטעימה במיוחד, גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, עם עשבי תיבול וגם טאץ’ נפלא של פרמז’ן מעל – אל תוותרו עליו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
38 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גראטן

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקלפים את הירקות, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית בצורת מניפה.
  3. שמים בקערה את השמנת יחד עם השום, אגוז המוסקט, התימין, העירית קצוצה ומערבבים היטב.
  4. שופכים מעל הירקות את הרוטב ומכניסים לתנור לאפייה ללא כיסוי. אופים במשך 50 דקות או עד שהירקות זהובים ורכים.

אופציונלי: מגרדים קצת גבינת פרמזן מעל.

גראטן תפוח אדמה סלק ובטטות
גראטן תפוח אדמה סלק ובטטות. צילום: רון יוחננוב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מהתנור באהבה: גראטן תפוחי אדמה, סלקים, בטטות ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    Ruthy Vortrefflich

    הרוטב לא צריך לכסות את הירקות ? לא אקבל חצי תפא מבושל וחצי פריסקי כי הוא בולט מהרוטב ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רותי. אין צורך שהוא יכסה לחלוטין, מכיוון ובתנור הם יתבשלו גם מהאידוי של הרוטב. במידה ואת לא בטוחה, את יכולה להתחיל את הבישול עם נייר כסף שעוטף את התבנית ולהסיר אותו באמצע האפייה.

      Avatar
      מערכת Foody

      תבנית עגולה 24 ס”מ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות