סלט מטבוחה בחצי שעה של יונית צוקרמן
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 274.1 קק״ל 2741.0 קק״לפחמימות 25.3 גרם 253.2 גרםשומן 16.3 גרם 162.7 גרםנתרן 832.1 מ״ג 8320.9 מ״גחלבון 6.2 גרם 62.2 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 68.8 גרםשומן רווי 2.3 גרם 22.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.7 מ״ג 516.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 1172.6 מ״ג 11725.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות274
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 274.1 קק״ל 2741.0 קק״לפחמימות 25.3 גרם 253.2 גרםשומן 16.3 גרם 162.7 גרםנתרן 832.1 מ״ג 8320.9 מ״גחלבון 6.2 גרם 62.2 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 68.8 גרםשומן רווי 2.3 גרם 22.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.7 מ״ג 516.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 1172.6 מ״ג 11725.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
המלכה של השולחן בכל בית מרוקאי, אם כל הסלטים, היא כמובן המטבוחה. סלט העגבניות החריף והמדהים הזה הוא גאוות הבשלניות המרוקאיות, שמקפידות להכין אותו לפי כל כללי המסורת, במשך לא פחות מחמש שעות בישול. אבל אם אתם רוצים ליהנות מהטעם בלי להשתעבד למטבח, ומחפשים מתכון למטבוחה מהירה ופשוטה, מצאתי את הטריק המושלם להכנת מטבוחה זריזה ולא פחות ממעולה.
יש כל כך הרבה אנשים שאוהבים מטבוחה ורוצים ליהנות ממנה, אבל נרתעים מלהכין אותה בגלל זמן הבישול הארוך כל כך. מבחינתי, כשמדברים על סלט מטבוחה מתכון מנצח הוא קודם כל כזה שייתן את הטעם האהוב המזוהה כל כך עם הסלט הזה, ועל זמן ההכנה אני מוכנה להתפשר.
זה נכון שבדרך של סבתא, במתכון המסורתי להכנת מטבוחה מרוקאית, הבישול האיטי הוא מה שמאפשר לטעמים להיפתח ולהפוך לכל כך עשירים ועמוקים, והטעם שמתקבל בסוף הוא פשוט ממכר. אבל בתור מי שמייצגת בגאווה את המטבח המרוקאי, אני מבטיחה לכם שגם עם המתכון הזה תקבלו מטבוחה נפלאה, וזה יקרה תוך חצי שעה בלבד. בהצלחה!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 274 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
20 עגבניות גדולות
-
2/3 כוס שמן זית
-
2 פלפלים ירוקים בינונייםחריפים
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
16 שיני שוםקצוצות
-
2 כפיות כורכום
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף אבקת מרק עוףפרווה
אופן הכנה
- מסמנים פסים על כל העגבניות השלמות וחולטים אותן במשך כמה דקות במים רותחים, עד שהקליפה מתרככת. מקלפים את העגבניות.
- קוצצים את העגבניות במעבד מזון לחתיכות גסות או חותכים לקוביות עם סכין חדה.
- קוצצים את הפלפלים החריפים עם סכין ומכניסים למעבד המזון.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות עם הפלפל החריף.
- מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מערבבים ומבשלים במשך כ-20 דקות (בלי מכסה), עד שהנוזלים מצטמצמים.
- אחרי שהנוזלים הצטמצמו, מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, הסוכר, המלח, אבקת המרק, הפלפל השחור, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- מצננים ומגישים, ורק אם נשאר שומרים במקרר בכלי זכוכית אטום.
אופן הכנה
- מסמנים פסים על כל העגבניות השלמות וחולטים אותן במשך כמה דקות במים רותחים, עד שהקליפה מתרככת. מקלפים את העגבניות.
- קוצצים את העגבניות במעבד מזון לחתיכות גסות או חותכים לקוביות עם סכין חדה.
- קוצצים את הפלפלים החריפים עם סכין ומכניסים למעבד המזון.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות עם הפלפל החריף.
- מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מערבבים ומבשלים במשך כ-20 דקות (בלי מכסה), עד שהנוזלים מצטמצמים.
- אחרי שהנוזלים הצטמצמו, מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, הסוכר, המלח, אבקת המרק, הפלפל השחור, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- מצננים ומגישים, ורק אם נשאר שומרים במקרר בכלי זכוכית אטום.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
יונית המהממת מה קורה!!! למה אבקת מרק במטבוחה?? הטעמים המרוקאים טובים מאוד ולא צריך תבלין אירופאי אנמי
היי יסכה, לא חייבים להשתמש באבקת מרק, אנחנו מוצאים שזה מוסיף למתכון טעם מעניין. מוזמנת להכין בלי האבקת מרק ולדווח איך יצא
מדהים!!!!! תודה
קטגוריות
- אוכל טוניסאי
- אוכל טריפוליטאי
- אוכל מרוקאי
- ארוחה זולה
- ארוחות
- ארוחת שישי בערב
- יום העצמאות
- מארחים
- מנות ראשונות
- מתארחים
- מתכון מנצח - גרסת הבלוגרים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים לראש השנה
- סלטים קרים
- פיקניק
- רטבים וממרחים
- תוכניות בישול ואפייה