סלט מטבוחה בחצי שעה של יונית צוקרמן

מטבוחה מדהימה בחצי שעה? יש דבר כזה. יונית צוקרמן מוכיחה שאפשר להכין מטבוחה בזריזות בלי להתפשר על הטעם. בואו ללמוד את הטריק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

המלכה של השולחן בכל בית מרוקאי, אם כל הסלטים, היא כמובן המטבוחה. סלט העגבניות החריף והמדהים הזה הוא גאוות הבשלניות המרוקאיות, שמקפידות להכין אותו לפי כל כללי המסורת, במשך לא פחות מחמש שעות בישול. אבל אם אתם רוצים ליהנות מהטעם בלי להשתעבד למטבח, ומחפשים מתכון למטבוחה מהירה ופשוטה, מצאתי את הטריק המושלם להכנת מטבוחה זריזה ולא פחות ממעולה.

יש כל כך הרבה אנשים שאוהבים מטבוחה ורוצים ליהנות ממנה, אבל נרתעים מלהכין אותה בגלל זמן הבישול הארוך כל כך. מבחינתי, כשמדברים על סלט מטבוחה מתכון מנצח הוא קודם כל כזה שייתן את הטעם האהוב המזוהה כל כך עם הסלט הזה, ועל זמן ההכנה אני מוכנה להתפשר.

זה נכון שבדרך של סבתא, במתכון המסורתי להכנת מטבוחה מרוקאית, הבישול האיטי הוא מה שמאפשר לטעמים להיפתח ולהפוך לכל כך עשירים ועמוקים, והטעם שמתקבל בסוף הוא פשוט ממכר. אבל בתור מי שמייצגת בגאווה את המטבח המרוקאי, אני מבטיחה לכם שגם עם המתכון הזה תקבלו מטבוחה נפלאה, וזה יקרה תוך חצי שעה בלבד. בהצלחה!

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את העגבניות במעבד מזון לחתיכות גסות או חותכים לקוביות עם סכין חדה.
  2. קוצצים את הפלפל החריף ואת שיני השום לקוביות קטנות, עם סכין או במעבד מזון.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
  5. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
  6. מצננים ומגישים, ורק אם נשאר שומרים במקרר בכלי זכוכית אטום.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 229.7 קק״ל 1148.3 קק״ל
פחמימות 18.1 גרם 90.7 גרם
שומן 14.5 גרם 72.6 גרם
נתרן 645.4 מ״ג 3227.0 מ״ג
חלבון 5.2 גרם 26.1 גרם
סיבים תזונתיים 5.8 גרם 28.9 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 10.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 62.2 מ״ג 311.0 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 8.4 מ״ג
אשלגן 1143.4 מ״ג 5716.9 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    משה

    מה הסוד הגדול? מטבוחה לא צריכה יותר משלוש רבעי שעה, 5 שעות זאת סתם הגזמה

    Avatar
    גילעד

    מה אתם מתרגשים מגברת לילך? בטח עושה עוף מכובס 😉

    Avatar
    לילך מנטש

    לא הבנתי איפה הטריק פה? עגבניות לא מצטמצמות ב 20 דקות

      Avatar
      Foody Foody

      היי לילך, יונית צוקרמן הגתה את המתכון והאמת שטעמנו וזה יוצא מדהים! ממליצים בחום לנסות ולהתפלא איך יוצאת מטבוחה בחצי שעה