מי צריך כנפיים? כרובית צלויה בסגנון בפאלו פיקנטי
בא לכם להפתיע את האורחים או את עצמכם בטעמים שעדיין לא הכרתם? קבלו כרובית צרובה בתנור שמכינים בקלות, ברוטב מתקתק ופיקנטי, ובסוף כולם יבקשו מכם את המתכון!
בא לכם להפתיע את האורחים או את עצמכם בטעמים שעדיין לא הכרתם? קבלו כרובית צרובה בתנור שמכינים בקלות, ברוטב מתקתק ופיקנטי, ובסוף כולם יבקשו מכם את המתכון!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.8 קק״ל 891.1 קק״לפחמימות 47.5 גרם 190.1 גרםשומן 1.5 גרם 6.1 גרםנתרן 3533.0 מ״ג 14132.2 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.0 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.2 מ״ג 292.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 899.1 מ״ג 3596.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות223
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.8 קק״ל 891.1 קק״לפחמימות 47.5 גרם 190.1 גרםשומן 1.5 גרם 6.1 גרםנתרן 3533.0 מ״ג 14132.2 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.0 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.2 מ״ג 292.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 899.1 מ״ג 3596.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 223 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרובית
-
1 כרובית בינונית
-
1 1/2 ליטר מים רותחיםאו לפי הצורך
-
1 כף מלח דק
רוטב בפאלו
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי חריף
-
4 כפות דבש
-
1/2 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית קורנפלורמהול בשתי כפות מים
-
1 שן שוםכתושה
אופן הכנה
- מכינים את הכרובית: מרתיחים סיר מים עם מלח. מחלקים את הכרובית לפרחים. כשהמים רותחים חולטים את פרחי הכרובית במים למשך חמש דקות, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את רוטב הצ’ילי המתוק יחד עם רוטב הצ’ילי החריף, הדבש והפפריקה. מביאים לרתיחה עדינה על אש נמוכה ומבשלים 20 דקות כדי שהרוטב יצטמצם (הזהרו שלא יישרף, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך).
- מוסיפים את הקורנפלור המומס במים לתערובת ומערבבים היטב תוך כדי בישול (עוד 2-3 דקות). הרוטב יסמיך מעט.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב.
- מוזגים את הרוטב מהסיר היישר על פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד שכל הפרחים מצופים ברוטב.
- מעבירים את הכרובית לתבנית האפייה ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעשבי תיבול ושומשום.
אופן הכנה
- מכינים את הכרובית: מרתיחים סיר מים עם מלח. מחלקים את הכרובית לפרחים. כשהמים רותחים חולטים את פרחי הכרובית במים למשך חמש דקות, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את רוטב הצ’ילי המתוק יחד עם רוטב הצ’ילי החריף, הדבש והפפריקה. מביאים לרתיחה עדינה על אש נמוכה ומבשלים 20 דקות כדי שהרוטב יצטמצם (הזהרו שלא יישרף, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך).
- מוסיפים את הקורנפלור המומס במים לתערובת ומערבבים היטב תוך כדי בישול (עוד 2-3 דקות). הרוטב יסמיך מעט.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב.
- מוזגים את הרוטב מהסיר היישר על פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד שכל הפרחים מצופים ברוטב.
- מעבירים את הכרובית לתבנית האפייה ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעשבי תיבול ושומשום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מנה פשוט פצצה…אני טבעונית:))
אני טבעונית וחידשתם לי