מלי אופה לנו חג: חלות חג חגיגיות!
אין שולחן חג בלי חלות טעימות, יפות וחגיגיות - מלי מאירוב הלוחשת לבצקים שלנו מביאה לכם מתכון קל להכנה לחלת חג שיקשטו לכם את השולחן ויכניסו אווירת קודש הבית
אין שולחן חג בלי חלות טעימות, יפות וחגיגיות - מלי מאירוב הלוחשת לבצקים שלנו מביאה לכם מתכון קל להכנה לחלת חג שיקשטו לכם את השולחן ויכניסו אווירת קודש הבית
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1660.7 קק״ל 3321.4 קק״לפחמימות 281.6 גרם 563.1 גרםשומן 41.6 גרם 83.3 גרםנתרן 2062.0 מ״ג 4124.1 מ״גחלבון 38.5 גרם 76.9 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 20.3 גרםשומן רווי 4.5 גרם 9.0 גרםכולסטרול 250.8 מ״ג 501.6 מ״גסידן 77.1 מ״ג 154.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 392.5 מ״ג 785.1 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות1661
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1660.7 קק״ל 3321.4 קק״לפחמימות 281.6 גרם 563.1 גרםשומן 41.6 גרם 83.3 גרםנתרן 2062.0 מ״ג 4124.1 מ״גחלבון 38.5 גרם 76.9 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 20.3 גרםשומן רווי 4.5 גרם 9.0 גרםכולסטרול 250.8 מ״ג 501.6 מ״גסידן 77.1 מ״ג 154.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 392.5 מ״ג 785.1 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1661 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 כוסות קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשיםאו חצי שקית שמרית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף דבש
-
1 ביצה L
-
1 כוס מים פושרים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- במיקסר או בלישה ידנית שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והדבש ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הביצה ואת כוס מים ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 3 דקות.
- מוסיפים שמן וממשיכים ללוש.
- מגבירים את מהירות הלישה ומוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי (אם צריך עוד נוזלים, מוסיפים מים בטיפות).
- מפזרים חופן קמח מסביב לבצק ומרימים אותו מהקערה. ביד משומנת יוצרים מהבצק כדור עגול ומניחים לתפיחה של שעה ורבע מכוסה בניילון.
- יוצרים מהבצק 10 כדורים, מניחים אותם במרווחים קטנים בצורת כתר בתוך תבנית משומנת 26/28 או ברינג על גבי נייר אפייה.
- מניחים באמצע התבנית, במכרז, קערית חסינה לחום או עוד כדור בצק ומכסים למשך 40 דקות בערך.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בצלוחית מערבבים את החלמון, הסוכר, המלח והמים ונבריש את החלה בצורה יפה ואחידה מפזרים שומשום, פרג או שקדים מולבנים.
- מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד שהחלה משחימה.
- בכוס מערבבים את הדבש והמים הרותחים ומברישים את החלה ברגע שיוצאת מהתנור, השלב הזה הוא לא חובה, אבל מומלץ.
אופן הכנה
- במיקסר או בלישה ידנית שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והדבש ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הביצה ואת כוס מים ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 3 דקות.
- מוסיפים שמן וממשיכים ללוש.
- מגבירים את מהירות הלישה ומוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי (אם צריך עוד נוזלים, מוסיפים מים בטיפות).
- מפזרים חופן קמח מסביב לבצק ומרימים אותו מהקערה. ביד משומנת יוצרים מהבצק כדור עגול ומניחים לתפיחה של שעה ורבע מכוסה בניילון.
- יוצרים מהבצק 10 כדורים, מניחים אותם במרווחים קטנים בצורת כתר בתוך תבנית משומנת 26/28 או ברינג על גבי נייר אפייה.
- מניחים באמצע התבנית, במכרז, קערית חסינה לחום או עוד כדור בצק ומכסים למשך 40 דקות בערך.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בצלוחית מערבבים את החלמון, הסוכר, המלח והמים ונבריש את החלה בצורה יפה ואחידה מפזרים שומשום, פרג או שקדים מולבנים.
- מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד שהחלה משחימה.
- בכוס מערבבים את הדבש והמים הרותחים ומברישים את החלה ברגע שיוצאת מהתנור, השלב הזה הוא לא חובה, אבל מומלץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון מעולה!!! חג שמח
חלות אליפות!!!