מלי אופה לנו חג: חלות חג חגיגיות!

אין שולחן חג בלי חלות טעימות, יפות וחגיגיות - מלי מאירוב הלוחשת לבצקים שלנו מביאה לכם מתכון קל להכנה לחלת חג שיקשטו לכם את השולחן ויכניסו אווירת קודש הבית
אין שולחן חג בלי חלות טעימות, יפות וחגיגיות - מלי מאירוב הלוחשת לבצקים שלנו מביאה לכם מתכון קל להכנה לחלת חג שיקשטו לכם את השולחן ויכניסו אווירת קודש הבית
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    1549
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1548.5 קק״ל 3096.9 קק״ל
    פחמימות 258.2 גרם 516.3 גרם
    שומן 41.1 גרם 82.2 גרם
    נתרן 2062.8 מ״ג 4125.7 מ״ג
    חלבון 35.3 גרם 70.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 250.8 מ״ג 501.6 מ״ג
    סידן 73.8 מ״ג 147.6 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    אשלגן 370.8 מ״ג 741.7 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    1549
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1548.5 קק״ל 3096.9 קק״ל
    פחמימות 258.2 גרם 516.3 גרם
    שומן 41.1 גרם 82.2 גרם
    נתרן 2062.8 מ״ג 4125.7 מ״ג
    חלבון 35.3 גרם 70.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 250.8 מ״ג 501.6 מ״ג
    סידן 73.8 מ״ג 147.6 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    אשלגן 370.8 מ״ג 741.7 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. במיקסר או בלישה ידנית שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והדבש ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הביצה ואת כוס מים ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 3 דקות.
  3. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש.
  4. מגבירים את מהירות הלישה ומוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי (אם צריך עוד נוזלים, מוסיפים מים בטיפות).
  5. מפזרים חופן קמח מסביב לבצק ומרימים אותו מהקערה. ביד משומנת יוצרים מהבצק כדור עגול ומניחים לתפיחה של שעה ורבע מכוסה בניילון.
  6. יוצרים מהבצק 10 כדורים, מניחים אותם במרווחים קטנים בצורת כתר בתוך תבנית משומנת 26/28 או ברינג על גבי נייר אפייה.

    יוצרים מהבצק 10 כדורים, מניחים בצורת כתר בתוך תבנית. צילום: מלי מאירוב
    יוצרים מהבצק 10 כדורים, מניחים בצורת כתר בתוך תבנית. צילום: מלי מאירוב

  7. מניחים באמצע התבנית, במכרז, קערית חסינה לחום או עוד כדור בצק ומכסים למשך 40 דקות בערך.
  8. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  9. בצלוחית מערבבים את החלמון, הסוכר, המלח והמים ונבריש את החלה בצורה יפה ואחידה מפזרים שומשום, פרג או שקדים מולבנים.
  10. מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד שהחלה משחימה.
  11. בכוס מערבבים את הדבש והמים הרותחים ומברישים את החלה ברגע שיוצאת מהתנור, השלב הזה הוא לא חובה, אבל מומלץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלי אופה לנו חג: חלות חג חגיגיות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות