מלך המנגל הצמחוני – ה”חצילאפל”!
יום העצמאות הוא חג הקרניבורים, אבל מה יאכלו הצמחונים? בת-אל שורק הגאונה עם חטיף צמחוני שמשלב את הטוב שבסביח ואת הטוב שבפלאפל. כולם יטרפו אותו, הכינו כפול!
יום העצמאות הוא חג הקרניבורים, אבל מה יאכלו הצמחונים? בת-אל שורק הגאונה עם חטיף צמחוני שמשלב את הטוב שבסביח ואת הטוב שבפלאפל. כולם יטרפו אותו, הכינו כפול!
- בתיה שורק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.3 קק״ל 1758.1 קק״לפחמימות 17.7 גרם 441.5 גרםשומן 5.7 גרם 142.7 גרםנתרן 1255.7 מ״ג 31392.1 מ״גחלבון 7.3 גרם 183.3 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 203.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 128.3 גרםכולסטרול 5.1 מ״ג 128.2 מ״גסידן 16.5 מ״ג 412.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 141.3 מ״גאשלגן 155.8 מ״ג 3894.7 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 132.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות70
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.3 קק״ל 1758.1 קק״לפחמימות 17.7 גרם 441.5 גרםשומן 5.7 גרם 142.7 גרםנתרן 1255.7 מ״ג 31392.1 מ״גחלבון 7.3 גרם 183.3 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 203.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 128.3 גרםכולסטרול 5.1 מ״ג 128.2 מ״גסידן 16.5 מ״ג 412.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 141.3 מ״גאשלגן 155.8 מ״ג 3894.7 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 132.4 מ״גסגור
יום העצמאות הוא אומנם יום חגם של הקרניבורים, אבל גם לצימחונים מגיע לחגוג ולאכול טוב. אז מה אוכלים?
אם מתחשק לכם להדליק את האורחים של יום העצמאות עם חטיף מטוגן טעים וצמחוני שיתפוס את מקום הסטייק בפיתה? קבלו להיט חדש: חצילאפל – חציל מטוגן מלא בתערובת פלאפל טעימה. אין מי שיעמוד בפיתוי!
אל תשכחו לפרגן!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 70 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מסננים את החומוס ממי ההשרייה ושוטפים היטב.
- פורסים לאורך את החצילים לפרוסות דקות. מניחים על רשת, מפזרים מלח ומייבשים בשמש לפחות לשעתיים כך שיגירו את נוזליהם.
- מכינים את מלית הפלאפל: במעבד מזון עם להב פלדה או במטחנת בשר טוחנים את כל המצרכים פרט לתבלינים והמים. כשהתערובת אחידה עוצרים ומוסיפים תבלינים ומים בהדרגה. אם המסה מספיק רטובה ונעימה בידיים ליצירת כדור, זה אומר שהיא מוכנה ולא צריך להוסיף עוד מים. אם הפלאפל יוצא רטוב מידי, אפשר להוסיף מעט שומשום.
- מרכיבים את החצילאפל: בעזרת נייר סופג מספיגים קלות את הנוזל שהצטבר על החצילים.
- מערבבים קמח וקורנפלור בקערה רחבה.
- מניחים פרוסת חציל בתערובת הקמח והקורנפלור ומצפים אותה משני צידיה.
- מניחים את החציל על משטח עבודה, מרטיבים עם מים בעזרת מברשת או עם אצבע את קצה החציל (אל תפחדו לשים מים, זה מה שיוצר את הדבק), מניחים במרכז כ-2 כפיות מהמלית מהדקים ומגלגלים (כמו סושי), חותכים באמצע.
- אם נתקלים בקושי מסויים בסגירה (זה יכול לקרות עם חציל שנפרס עבה מידי) משפדים את ה”חצילאפל” בקיסם במרכזו.
- מטגנים בשמן עמוק (אפשר עם הקיסם) עד להזהבה.
- מגישים עם פיתות, טחינה וסלט.לבלוג המקסים של בת אל שורק, לחצו כאן!
אופן הכנה
- מסננים את החומוס ממי ההשרייה ושוטפים היטב.
- פורסים לאורך את החצילים לפרוסות דקות. מניחים על רשת, מפזרים מלח ומייבשים בשמש לפחות לשעתיים כך שיגירו את נוזליהם.
- מכינים את מלית הפלאפל: במעבד מזון עם להב פלדה או במטחנת בשר טוחנים את כל המצרכים פרט לתבלינים והמים. כשהתערובת אחידה עוצרים ומוסיפים תבלינים ומים בהדרגה. אם המסה מספיק רטובה ונעימה בידיים ליצירת כדור, זה אומר שהיא מוכנה ולא צריך להוסיף עוד מים. אם הפלאפל יוצא רטוב מידי, אפשר להוסיף מעט שומשום.
- מרכיבים את החצילאפל: בעזרת נייר סופג מספיגים קלות את הנוזל שהצטבר על החצילים.
- מערבבים קמח וקורנפלור בקערה רחבה.
- מניחים פרוסת חציל בתערובת הקמח והקורנפלור ומצפים אותה משני צידיה.
- מניחים את החציל על משטח עבודה, מרטיבים עם מים בעזרת מברשת או עם אצבע את קצה החציל (אל תפחדו לשים מים, זה מה שיוצר את הדבק), מניחים במרכז כ-2 כפיות מהמלית מהדקים ומגלגלים (כמו סושי), חותכים באמצע.
- אם נתקלים בקושי מסויים בסגירה (זה יכול לקרות עם חציל שנפרס עבה מידי) משפדים את ה”חצילאפל” בקיסם במרכזו.
- מטגנים בשמן עמוק (אפשר עם הקיסם) עד להזהבה.
- מגישים עם פיתות, טחינה וסלט.לבלוג המקסים של בת אל שורק, לחצו כאן!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
תודה רבה על הרעיון… אכין למשפחתי הצמחונית
שמחים שאהבת! 🙂