מלך המנגל הצמחוני – ה”חצילאפל”!

יום העצמאות הוא חג הקרניבורים, אבל מה יאכלו הצמחונים? בת-אל שורק הגאונה עם חטיף צמחוני שמשלב את הטוב שבסביח ואת הטוב שבפלאפל. כולם יטרפו אותו, הכינו כפול!
יום העצמאות הוא חג הקרניבורים, אבל מה יאכלו הצמחונים? בת-אל שורק הגאונה עם חטיף צמחוני שמשלב את הטוב שבסביח ואת הטוב שבפלאפל. כולם יטרפו אותו, הכינו כפול!
  • בתיה שורק
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    70
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 70.3 קק״ל 1758.1 קק״ל
    פחמימות 17.7 גרם 441.5 גרם
    שומן 5.7 גרם 142.7 גרם
    נתרן 1255.7 מ״ג 31392.1 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 183.3 גרם
    סיבים תזונתיים 8.1 גרם 203.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 128.3 גרם
    כולסטרול 5.1 מ״ג 128.2 מ״ג
    סידן 16.5 מ״ג 412.7 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 141.3 מ״ג
    אשלגן 155.8 מ״ג 3894.7 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 132.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    70
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 70.3 קק״ל 1758.1 קק״ל
    פחמימות 17.7 גרם 441.5 גרם
    שומן 5.7 גרם 142.7 גרם
    נתרן 1255.7 מ״ג 31392.1 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 183.3 גרם
    סיבים תזונתיים 8.1 גרם 203.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 128.3 גרם
    כולסטרול 5.1 מ״ג 128.2 מ״ג
    סידן 16.5 מ״ג 412.7 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 141.3 מ״ג
    אשלגן 155.8 מ״ג 3894.7 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 132.4 מ״ג
    סגור

יום העצמאות הוא אומנם יום חגם של הקרניבורים, אבל גם לצימחונים מגיע לחגוג ולאכול טוב. אז מה אוכלים?

אם מתחשק לכם להדליק את האורחים של יום העצמאות עם חטיף מטוגן טעים וצמחוני שיתפוס את מקום הסטייק בפיתה? קבלו להיט חדש: חצילאפל – חציל מטוגן מלא בתערובת פלאפל טעימה. אין מי שיעמוד בפיתוי!

בת אל שורק משחקת אותה!

אל תשכחו לפרגן!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים צמחוניים
בתיה שורק
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחצילים:

למלית:

לציפוי:

לטיגון:


אופן הכנה

  1. מסננים את החומוס ממי ההשרייה ושוטפים היטב.
  2. פורסים לאורך את החצילים לפרוסות דקות. מניחים על רשת, מפזרים מלח ומייבשים בשמש לפחות לשעתיים כך שיגירו את נוזליהם.

    כל מה שצריך כדי להכין חציפלאפל
    כל מה שצריך כדי להכין את ה”חצילפלאפל”

  3. מכינים את מלית הפלאפל: במעבד מזון עם להב פלדה או במטחנת בשר טוחנים את כל המצרכים פרט לתבלינים והמים. כשהתערובת אחידה עוצרים ומוסיפים תבלינים ומים בהדרגה. אם המסה מספיק רטובה ונעימה בידיים ליצירת כדור, זה אומר שהיא מוכנה ולא צריך להוסיף עוד מים. אם הפלאפל יוצא רטוב מידי, אפשר להוסיף מעט שומשום.
  4. מרכיבים את החצילאפל: בעזרת נייר סופג מספיגים קלות את הנוזל שהצטבר על החצילים.
  5. מערבבים קמח וקורנפלור בקערה רחבה.
  6. מניחים פרוסת חציל בתערובת הקמח והקורנפלור ומצפים אותה משני צידיה.
  7. מניחים את החציל על משטח עבודה, מרטיבים עם מים בעזרת מברשת או עם אצבע את קצה החציל (אל תפחדו לשים מים, זה מה שיוצר את הדבק), מניחים במרכז כ-2 כפיות מהמלית מהדקים ומגלגלים (כמו סושי), חותכים באמצע.
  8. אם נתקלים בקושי מסויים בסגירה (זה יכול לקרות עם חציל שנפרס עבה מידי) משפדים את ה”חצילאפל” בקיסם במרכזו.
  9. מטגנים בשמן עמוק (אפשר עם הקיסם) עד להזהבה.
  10. מגישים עם פיתות, טחינה וסלט.לבלוג המקסים של בת אל שורק, לחצו כאן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלך המנגל הצמחוני – ה”חצילאפל”!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אביגיל חלפון

    תודה רבה על הרעיון… אכין למשפחתי הצמחונית

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים שאהבת! 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות