עוגת שכבות אלפחורס
למה להסתפק בעוגייה קטנה של אלפחורס אם אפשר לאכול עוגה שלמה שהיא כולה עוגת שכבות אלפחורס? תומר אומנסקי עם מתכון לעוגה יפהפייה וטעימה במיוחד
למה להסתפק בעוגייה קטנה של אלפחורס אם אפשר לאכול עוגה שלמה שהיא כולה עוגת שכבות אלפחורס? תומר אומנסקי עם מתכון לעוגה יפהפייה וטעימה במיוחד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 772.9 קק״ל 6183.1 קק״לפחמימות 77.8 גרם 622.7 גרםשומן 47.4 גרם 379.3 גרםנתרן 150.2 מ״ג 1201.4 מ״גחלבון 6.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.0 גרםשומן רווי 23.3 גרם 186.4 גרםכולסטרול 105.0 מ״ג 840.0 מ״גסידן 55.8 מ״ג 446.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 69.9 מ״ג 559.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות773
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 772.9 קק״ל 6183.1 קק״לפחמימות 77.8 גרם 622.7 גרםשומן 47.4 גרם 379.3 גרםנתרן 150.2 מ״ג 1201.4 מ״גחלבון 6.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.0 גרםשומן רווי 23.3 גרם 186.4 גרםכולסטרול 105.0 מ״ג 840.0 מ״גסידן 55.8 מ״ג 446.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 69.9 מ״ג 559.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.9 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 773 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
160 גרם סוכר לבן
-
200 גרם מזולה בטעם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
-
4 חלמונים L
-
250 גרם קורנפלור
-
250 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
2 כפות חלב 3%או מים
קרם ריבת חלב
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
-
1 כף ריבת חלב
אופן הכנה
- מכינים בצק: מחממים תנור ל-165 מעלות.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב מזולה וסוכר לקבלת קרם.
- מוסיפים חלמונים ומערבלים.
- מוסיפים את החומרים היבשים והחלב ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו שישה עיגולים בקוטר 16.
- אופים כרבע שעה, מוציאים ומצננים.
- מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים שמנת עד לקבלת קציפה עדינה, מוסיפים פודינג וריבת החלב ומקציפים עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
- מעל כל עוגייה מזלפים קרם וממשיכים כך בכל השכבות.
- ניתן מיתרת הבצק להכין אלפחורוסים קטנים ולקשט איתם.
- ממלאים את העוגיות בריבת חלב ולגלגל בקוקוס.
מתכון: תומר אומנסקי
אופן הכנה
- מכינים בצק: מחממים תנור ל-165 מעלות.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב מזולה וסוכר לקבלת קרם.
- מוסיפים חלמונים ומערבלים.
- מוסיפים את החומרים היבשים והחלב ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו שישה עיגולים בקוטר 16.
- אופים כרבע שעה, מוציאים ומצננים.
- מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים שמנת עד לקבלת קציפה עדינה, מוסיפים פודינג וריבת החלב ומקציפים עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
- מעל כל עוגייה מזלפים קרם וממשיכים כך בכל השכבות.
- ניתן מיתרת הבצק להכין אלפחורוסים קטנים ולקשט איתם.
- ממלאים את העוגיות בריבת חלב ולגלגל בקוקוס.
מתכון: תומר אומנסקי
בשיתוף עם מזולה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (45)
היי, האם אפשר להגיש את העוגה גם בלי שהיתה לילה במקרר, ומה הדרך הכי מהירה לקרר את העוגיות? אפשר לשים אותן במקרר או במקפיא איך שמוציאים אותם מהתנור?
היי נילי, אין דרך להאיץ את הקירור, אבל לא חייבים לשים לילה שלם במקרר לפני ההגשה
כשמוסיפים את אבקת הפודינג ואת כף ריבת החלב לקצפת זה לא שובר אותה? לא עדיף לשים את כל המרכיבים יחד ואז להקציף?
מקציפים במהירות נמוכה וכך הקצפת לא תישבר