מלפטי – כופתאות גבינה ותרד איטלקיות בחמאה ומרווה

אוהבים אוכל איטלקי מנחם? איילת הירשמן מכינה מלפטי, כופתאות גבינה ותרד מארץ המגף ברוטב חמאה ומרווה שאי אפשר להפסיק לזלול
אוהבים אוכל איטלקי מנחם? איילת הירשמן מכינה מלפטי, כופתאות גבינה ותרד מארץ המגף ברוטב חמאה ומרווה שאי אפשר להפסיק לזלול
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    976
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 975.6 קק״ל 2926.9 קק״ל
    פחמימות 36.1 גרם 108.2 גרם
    שומן 70.7 גרם 212.2 גרם
    נתרן 2419.5 מ״ג 7258.5 מ״ג
    חלבון 50.5 גרם 151.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 42.1 גרם 126.3 גרם
    כולסטרול 370.1 מ״ג 1110.3 מ״ג
    סידן 1757.6 מ״ג 5272.8 מ״ג
    ברזל 8.4 מ״ג 25.1 מ״ג
    אשלגן 1105.1 מ״ג 3315.2 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 15.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    976
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 975.6 קק״ל 2926.9 קק״ל
    פחמימות 36.1 גרם 108.2 גרם
    שומן 70.7 גרם 212.2 גרם
    נתרן 2419.5 מ״ג 7258.5 מ״ג
    חלבון 50.5 גרם 151.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 42.1 גרם 126.3 גרם
    כולסטרול 370.1 מ״ג 1110.3 מ״ג
    סידן 1757.6 מ״ג 5272.8 מ״ג
    ברזל 8.4 מ״ג 25.1 מ״ג
    אשלגן 1105.1 מ״ג 3315.2 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 15.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
איילת הירשמן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כופתאות

רוטב חמאה ומרווה


אופן הכנה

  1. מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת. שומרים את המים בסיר לבישול המלפטי בהמשך.
  2. מגררים את גבינת הפרמזן על פומפייה גסה.
  3. סוחטים את המים מהתרד. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
  5. מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
  6. שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
  7. מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה ופירורי לחם, וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
  8. מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.

הערות

  • אולי יהיה צורך בעוד קצת קמח לקימוח הכופתאות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלפטי – כופתאות גבינה ותרד איטלקיות בחמאה ומרווה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    דינה שולמן

    המתכון נראה מדהים. ובכ”ז הרשו לי לקלקל טיפה. אם אני בכ”ז מנסה להימנע מעודף כולסטרול – האם אפשר ברוטב להחליף את החמאה בשמן זית? או אולי להשתמש ברוטב עגבניות? זה יתאים? בקיצור, אשמח לטיפ על רוטב נטול חמאה.

      Avatar
      מערכת Foody

      למה לקלקל? מובן בהחלט(: את החמאה פחות כדאי להחליף בשמן זית (הוא עלול להגיע לטמפ’ חמה מדי ולההפך למאד לא בריא) על כן אפשר לחמם שמנת לבישול (10%) ולחלוט בה את המרווה או להוסיף לשמנת רוטב עגבניות וכך מתקבל רוטב רוזה שהולך מצוין עם המלפטי או שאם רוצים להמנע בכלל משומנים ברוטב אפשר בהחלט להשתמש ברוטב עגבניות בלבד (רצוי טחון ללא “חתיכות” כי זה מתאים יותר למלפטי העדינים). בהצלחה רבה!

    Avatar
    אלון גולן

    רחוק מאוד מלהיות מלפטי איטלקי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, נשמח לקבל ממך מתכון אחר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות