מריחים את ראש השנה? עוגת תפוחים ושטרוייזל קינמון
סביר להניח שגם אם נאכל את אותה החלה בשישי או ביום חול יהיה לה טעם שונה! זה נכון גם לגבי מאכלים המזוהים עם חגים. שנים שזו עוגת החג של ליאור שרף ומשפחתו - עוגת תפוחים עם שטרוייזל קינמון
סביר להניח שגם אם נאכל את אותה החלה בשישי או ביום חול יהיה לה טעם שונה! זה נכון גם לגבי מאכלים המזוהים עם חגים. שנים שזו עוגת החג של ליאור שרף ומשפחתו - עוגת תפוחים עם שטרוייזל קינמון
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 714.8 קק״ל 4288.6 קק״לפחמימות 76.8 גרם 460.7 גרםשומן 35.7 גרם 214.1 גרםנתרן 219.3 מ״ג 1315.8 מ״גחלבון 8.8 גרם 52.9 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.9 גרםשומן רווי 19.6 גרם 117.8 גרםכולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״גסידן 56.6 מ״ג 339.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 192.7 מ״ג 1156.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות715
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 714.8 קק״ל 4288.6 קק״לפחמימות 76.8 גרם 460.7 גרםשומן 35.7 גרם 214.1 גרםנתרן 219.3 מ״ג 1315.8 מ״גחלבון 8.8 גרם 52.9 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.9 גרםשומן רווי 19.6 גרם 117.8 גרםכולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״גסידן 56.6 מ״ג 339.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 192.7 מ״ג 1156.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 715 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שטרוייזל
-
100 גרם חמאהרכה
-
140 גרם קמח לבן
-
100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם אגוזי מלךקצוצים גס
-
10 גרם קינמון טחון
עוגה
-
120 גרם חמאהרכה
-
100 גרם סוכר חום
-
1 כף רוםלבן
-
1 כף תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
120 גרם קמח לבן
-
6 גרם אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף קינמון טחון
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וקצוצים גס
אופן הכנה
- מכינים את השטרוייזל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לבינתיים.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 22.
- בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון מניחים בצד.
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, כל פעם אחת עד להטמעה.
- מוסיפים את תמצית הוניל והרום ומערבבים.
- שופכים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים, מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ומשטחים את המסה לתוך התבנית המשומנת.
- מפזרים את השטרוייזל באופן שווה ומעבירים לתנור ל-40 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את השטרוייזל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לבינתיים.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 22.
- בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון מניחים בצד.
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, כל פעם אחת עד להטמעה.
- מוסיפים את תמצית הוניל והרום ומערבבים.
- שופכים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים, מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ומשטחים את המסה לתוך התבנית המשומנת.
- מפזרים את השטרוייזל באופן שווה ומעבירים לתנור ל-40 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ? אם כן, מהי המידה ?
אפשר להחליף חמאה בשמן. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן. בהצלחה.
טעים ממש! מומלץ בחום