מרק תירס עם טאצ’ תאילנדי של רחלי קרוט
מרק תירס מככב במטבחי ארצנו כבר שנים רבות. פעם הוא זוהה בעיקר עם המטבח הסיני, אבל מאז עשה שינוי תדמית. רחלי קרוט מכינה מרק תירס עם טאץ' תאילנדי של חלב קוקוס, קארי מסמאן ואטריות שעועית
מרק תירס מככב במטבחי ארצנו כבר שנים רבות. פעם הוא זוהה בעיקר עם המטבח הסיני, אבל מאז עשה שינוי תדמית. רחלי קרוט מכינה מרק תירס עם טאץ' תאילנדי של חלב קוקוס, קארי מסמאן ואטריות שעועית
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 650.8 קק״ל 2603.3 קק״לפחמימות 88.0 גרם 351.8 גרםשומן 84.5 גרם 338.0 גרםנתרן 605.5 מ״ג 2421.8 מ״גחלבון 7.0 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.2 גרםשומן רווי 25.4 גרם 101.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 33.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 380.2 מ״ג 1520.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות651
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 650.8 קק״ל 2603.3 קק״לפחמימות 88.0 גרם 351.8 גרםשומן 84.5 גרם 338.0 גרםנתרן 605.5 מ״ג 2421.8 מ״גחלבון 7.0 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.2 גרםשומן רווי 25.4 גרם 101.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 33.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 380.2 מ״ג 1520.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 651 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’רקלוף
-
שן שוםקלופות
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כף ממרח קארי מסמאן
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 1/2 קופסאות שימורים גרגירי תירס
-
1קופסה או 400 מ"ל קרם קוקוס
-
1 כוס מים
הגשה
-
1 חבילה אטריות שעועית
-
או בצל ירוק - לקישוט
אופן הכנה
- מכינים את אטריות השעועית: מניחים אותן במים חמים וסוגרים עם מכסה. ממתינים 10 דקות, מוודאים שהן רכות ומסננים. שומרים בצד. כמה אטריות שעועית? כמה שתרצו.
- מכניסים את הג’ינג’ר והשום למכשיר הנינג’ה חם-קר ולוחצים על תוכנית האידוי למשך 5 דקות. כן, מכניסים ככה בשלמותם. הנינג’ה כבר יקצוץ ויאדה אותם.
- פותחים את המכסה ומוסיפים: שמן שומשום, קארי, סויה, גרגירי תירס עם הנוזלים שלהם, קרם קוקוס ומים.
- סוגרים את המכסה ומפעילים על מצב “מרק גס” למשך 30 דקות.
- אם בסוף הבישול המרק לא מספיק סמיך, אפשר להפעיל את הבלנדר לכמה שניות של טחינה בפולסים, עד שהוא במרקם שאתם אוהבים.
- מגישים את המרק עם אטריות שעועית, טבעות בצל ירוק או כוסברה, והמון מצב רוח טוב..תוסיפו כמה אטריות שעועית שתרצו. צילום: הדר ברדה
אופן הכנה
- מכינים את אטריות השעועית: מניחים אותן במים חמים וסוגרים עם מכסה. ממתינים 10 דקות, מוודאים שהן רכות ומסננים. שומרים בצד. כמה אטריות שעועית? כמה שתרצו.
- מכניסים את הג’ינג’ר והשום למכשיר הנינג’ה חם-קר ולוחצים על תוכנית האידוי למשך 5 דקות. כן, מכניסים ככה בשלמותם. הנינג’ה כבר יקצוץ ויאדה אותם.
- פותחים את המכסה ומוסיפים: שמן שומשום, קארי, סויה, גרגירי תירס עם הנוזלים שלהם, קרם קוקוס ומים.
- סוגרים את המכסה ומפעילים על מצב “מרק גס” למשך 30 דקות.
- אם בסוף הבישול המרק לא מספיק סמיך, אפשר להפעיל את הבלנדר לכמה שניות של טחינה בפולסים, עד שהוא במרקם שאתם אוהבים.
- מגישים את המרק עם אטריות שעועית, טבעות בצל ירוק או כוסברה, והמון מצב רוח טוב..תוסיפו כמה אטריות שעועית שתרצו. צילום: הדר ברדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
היי, נראה נהדר. אפשר לשים קארי ירוק במקום המסמאן?
פחות מתאים במקרה הזה, אין לו תחליף
מה אפשר לשים במקום הממרח קארי מסמאן?
לצערנו אין תחליף ראוי לממרח קארי במתכון הזה.
נראה ממש טעים
תודה רבה(: ספרי לנו איך יצא… שבת שלום!