מרשים וקליל: סלט עוף עם אורז בסמטי קלוי קראנץ’
איך הופכים סלט קל למנה מרשימה? שמים אותו בתוך עלי חסה! מתכון קל להכנת סלט עם עוף מפורק, עשבי תיבול וקראנץ' אורז מדליק
איך הופכים סלט קל למנה מרשימה? שמים אותו בתוך עלי חסה! מתכון קל להכנת סלט עם עוף מפורק, עשבי תיבול וקראנץ' אורז מדליק
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.5 קק״ל 2444.4 קק״לפחמימות 17.7 גרם 141.5 גרםשומן 15.4 גרם 123.5 גרםנתרן 58.6 מ״ג 469.1 מ״גחלבון 8.8 גרם 70.7 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 147.3 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 461.0 מ״ג 3687.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 2980.5 מ״ג 23843.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות306
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.5 קק״ל 2444.4 קק״לפחמימות 17.7 גרם 141.5 גרםשומן 15.4 גרם 123.5 גרםנתרן 58.6 מ״ג 469.1 מ״גחלבון 8.8 גרם 70.7 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 147.3 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 461.0 מ״ג 3687.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 2980.5 מ״ג 23843.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״גסגור
בין אם נשאר לכם עוף שסבתא אמרה שאסור לזרוק ובין אם בחרתם להכין במיוחד בשביל המתכון הזה עוף – כך או כך הסלט הזה יהיה כוכב השולחן! סלט עוף מופלא עם המון עשבי תיבול וטריק לקראנץ’ טעים במיוחד עם אורז בסמטי קלוי שמגישים בתוך עלי חסה או פרנה רכה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 306 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
4 יחידות חזה עוף שלם
-
5 גבעולי סלריבהירים, קצוצים למקטים של 2 ס"מ
-
3 כוסות כוסברהקצוצה גס עם בצל ירוק, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, טרגון ועלי סלרי
-
2 יחידות בצלי שאלוטקצוץ דק
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס שמן זית
-
7 כפות מיץ לימון
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
הגשה
-
6 כפות אורז בסמטי
-
8 עלי חסות אייסברגאו אנדיב
-
לא חובה
אופן הכנה
- מבשלים את חזה העוף (בישול במים עם מעט תבלינים, צריבה במחבת או אידוי) ומצננים. לחילופין, ניתן להשתמש בשאריות של עוף מיום קודם (עוף צלוי, תבשיל, מרק - פשוט לפרק את בשר העוף מהעצמות). קוצצים את העוף גס ומעבירים לקערה גדולה - ראו טיפ מהקצב!
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים של הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- קולים את האורז במחבת קטנה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד 2-3 דקות להזהבה.
- טוחנים את האורז במטחנת תבלינים או במכתש ועלי למרקם גרגירי מעט.
- פורסים חצי מהפרנה וממלאים בסלט, מפזרים קראנץ’ אורז מעל ואוכלים בידיים. לחילופין, מסדרים לבבות חסת אייסברג או אנדיב על צלחת הגשה, עורמים מעל החסה את הסלט ומפזרים קראנץ’ אורז.
אופן הכנה
- מבשלים את חזה העוף (בישול במים עם מעט תבלינים, צריבה במחבת או אידוי) ומצננים. לחילופין, ניתן להשתמש בשאריות של עוף מיום קודם (עוף צלוי, תבשיל, מרק - פשוט לפרק את בשר העוף מהעצמות). קוצצים את העוף גס ומעבירים לקערה גדולה - ראו טיפ מהקצב!
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים של הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- קולים את האורז במחבת קטנה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד 2-3 דקות להזהבה.
- טוחנים את האורז במטחנת תבלינים או במכתש ועלי למרקם גרגירי מעט.
- פורסים חצי מהפרנה וממלאים בסלט, מפזרים קראנץ’ אורז מעל ואוכלים בידיים. לחילופין, מסדרים לבבות חסת אייסברג או אנדיב על צלחת הגשה, עורמים מעל החסה את הסלט ומפזרים קראנץ’ אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן