מתכון ב-10 דקות: פסטה רוזה. שלמות
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 888.8 קק״ל 3555.3 קק״לפחמימות 119.4 גרם 477.5 גרםשומן 33.5 גרם 134.1 גרםנתרן 779.3 מ״ג 3117.1 מ״גחלבון 29.1 גרם 116.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.4 גרםשומן רווי 20.5 גרם 81.9 גרםכולסטרול 34.1 מ״ג 136.3 מ״גסידן 262.6 מ״ג 1050.4 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 657.7 מ״ג 2630.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות889
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 888.8 קק״ל 3555.3 קק״לפחמימות 119.4 גרם 477.5 גרםשומן 33.5 גרם 134.1 גרםנתרן 779.3 מ״ג 3117.1 מ״גחלבון 29.1 גרם 116.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.4 גרםשומן רווי 20.5 גרם 81.9 גרםכולסטרול 34.1 מ״ג 136.3 מ״גסידן 262.6 מ״ג 1050.4 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 657.7 מ״ג 2630.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
אם הייתם נותנים לנו לבחור רוטב לפסטה אולטימטיבי, ללא ספק היינו בוחרים פסטה ברוטב רוזה. היא גם קלה להכנה, גם מנחמת ומשביעה, ומעל לכל – יש לה טעם אלוהי שגם ילדים וגם מבוגרים פשוט מתמכרים אליו. רוצים לדעת איך להכין פסטה רוזה? בשביל זה אנחנו כאן!
פסטה רוזה היא אחת הפסטות הקלות והמהירות להכנה, אבל בשביל לקבל רוטב לפסטה עשיר ומפנק כמו במסעדות אתם צריכים מתכון לפסטה רוזה שהוא מדויק, ברור ומצליח תמיד. עם המתכון הבא, מובטחת לכם הנאה כל כך גדולה, שלא תרצו להפסיק לאכול! המלצה שלנו – תכינו מראש כמות כפולה, תמזגו לעצמכם כוס יין וכמו שאומרים באיטלקית – Buon Appetito!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 889 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פסטה קצרהמבושלת. ניתן להשתמש בכל צורת פסטה שאוהבים. שומרים רבע כוס ממי הפסטה לרוטב
לרוטב רוזה:
-
2 מיכלים שמנת לבישול יטבתה 15%ניתן להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים יותר, אם רוצים
-
1 כף גדושה חמאהאו שמן זית
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ
-
400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 קופסה רסק עגבניותקופסה קטנה או 2 כפות רסק עגבניות
-
1 חופן בזיליקוםקצוץ טרי או יבש
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
להגשה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
4 עלי בזיליקוםקצוצים או פטרוזיליה
אופן הכנה
- מחממים מחבת עם חמאה, מוסיפים את השום, הבצל הסגול ואת הבזיליקום ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה כדי שהשום לא ישרף.
- מוסיפים למחבת את השמנת ומבשלים תוך כדי בחישה על אש בינונית עד שהשמנת מבעבעת.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות ואת התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את גבינת הפרמזן ומערבבים עוד כדקה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים רבע כוס ממי הפסטה וממשיכים להסמיך.
- מכניסים את הפסטה המבושלת לרוטב ומערבבים. מכבים את האש ומגישים עם גבינת פרמזן ובזיליקום קצוץ (או את עלי הבזיליקום בשלמותם) מעל.
אופן הכנה
- מחממים מחבת עם חמאה, מוסיפים את השום, הבצל הסגול ואת הבזיליקום ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה כדי שהשום לא ישרף.
- מוסיפים למחבת את השמנת ומבשלים תוך כדי בחישה על אש בינונית עד שהשמנת מבעבעת.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות ואת התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את גבינת הפרמזן ומערבבים עוד כדקה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים רבע כוס ממי הפסטה וממשיכים להסמיך.
- מכניסים את הפסטה המבושלת לרוטב ומערבבים. מכבים את האש ומגישים עם גבינת פרמזן ובזיליקום קצוץ (או את עלי הבזיליקום בשלמותם) מעל.
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מושחתת
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחת ילדים
- בראנץ'
- ילדודס
- מלוחים סוגרי פינה
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני טיק טוק
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- פסטה
- רטבים וממרחים
- תוספות