סביח רק בלי הפיתה: סלט סביח אורגינל!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.5 קק״ל 1849.9 קק״לפחמימות 45.6 גרם 182.6 גרםשומן 20.7 גרם 82.7 גרםנתרן 655.2 מ״ג 2620.8 מ״גחלבון 21.0 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 68.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 173.9 מ״ג 695.5 מ״גברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 1297.1 מ״ג 5188.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות463
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.5 קק״ל 1849.9 קק״לפחמימות 45.6 גרם 182.6 גרםשומן 20.7 גרם 82.7 גרםנתרן 655.2 מ״ג 2620.8 מ״גחלבון 21.0 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 68.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 173.9 מ״ג 695.5 מ״גברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 1297.1 מ״ג 5188.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.2 מ״גסגור
סביח זו אחת המנות האהובות עלי. החלטתי להפוך אותה לקלילה מפנקת והכי מדויקת שיש ולהכין ממנה סלט סביח.
כך אני יכולה לגוון אבל לשמור על קשת הטעמים המופלאה של המנה הזו.
הסלט שהוא בעצם הבסיס להכל בכל פעם מכיל ירקות אחרים לפני העונה ולפי הרצונות של כולנו.
ישנם כמה דברים עיקריים שלא נוותר עליהם לעולם והם תמיד יהיו חלק מהמנה הזו, החצילים האפויים, הגרגירי חומוס, הביצה הקשה והטחינה הירוקה המטריפה שלי שתהפוך להיות המתכון הקבוע שלכם בבית.
לעיתים אני משלבת מקלות בטטה אפויים, פרוסות קישואים צלויות או תפוחי אדמה מפורקים.
הביס מהסלט הזה מלא במרקמים, מהטריות של הירקות עד העוקצניות של הטחינה.
השילוב של החצילים והביצים הקשות עושה את החוויה לכי אסלית שיש. וגם פה למרות שאין פיתה הטחינה נוזלת, והיא הכי מפנקת וטעימה.
זה בדיוק הסלט שיכניס לכם את אווירת יום העצמאות הביתה, ישמור לכם על הגזרה וישתלב מושלם עם העל האש.
תבחרו כמה ירקות טריים, תעמידו סיר ביצים קשות על האש חממו תנור ובואו נתחיל…
ימי סביח טעימים, ישראלים ומאושרים.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 463 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
טחינה
תוספות
-
4 ביצים קשות Lאו כמות אחרת שאוהבים
-
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושליםאפשר משימורים, או קפואים, או חלוטים
-
1 תפוח אדמה בינוניאו בטטה, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
-
1 חציל בינוניחתוך לפרוסות
אופן הכנה
- מחמים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- מסדרים שתי תבניות אפייה עם נייר אפייה ומפזרים בתחתית שלהן שמן זית וקורט מלח.
- מסדרים מעליהן: בתבנית אחת פרוסות חציל אחת ליד השנייה שלא יהיו זו על זו.
- בתבנית השנייה את מקלות הבטטה/ פרוסות תפוחי האדמה.
- מניחים מעל התבנית נייר אפייה שרק יהיה מונח וישמור על הלחות בלי לאטום ומכניסים לאפייה של 45 דקות. אחרי 30 דקות יש להפוך את פרוסות החציל והמקלות הבטטה.
- במקביל מרתיחים מים ומכינים ביצים קשות.
- מכניסים למיכל בלנדר קטן/ בלנדר מוט את כל מרכיבי הטחינה וטוחנים היטב.
- חותכים את הירקות לסלט בגודל שאנחנו אוהבים ומכניסים לקערה, מתבלים במעט שמן זית מלח ולימון ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: בתחתית הקערה מסדרים את הסלט המתובל שלנו, מעליו מניחים מעט פרוסות חציל קלוי, מקלות בטטה אפויה, רבעי ביצה קשה וגרגירי חומוס.
- מעל מזלפים המון טחינה ירוקה ומתענגים על ביס מהחלומות, טעים, בריא ומאוזן.
אופן הכנה
- מחמים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- מסדרים שתי תבניות אפייה עם נייר אפייה ומפזרים בתחתית שלהן שמן זית וקורט מלח.
- מסדרים מעליהן: בתבנית אחת פרוסות חציל אחת ליד השנייה שלא יהיו זו על זו.
- בתבנית השנייה את מקלות הבטטה/ פרוסות תפוחי האדמה.
- מניחים מעל התבנית נייר אפייה שרק יהיה מונח וישמור על הלחות בלי לאטום ומכניסים לאפייה של 45 דקות. אחרי 30 דקות יש להפוך את פרוסות החציל והמקלות הבטטה.
- במקביל מרתיחים מים ומכינים ביצים קשות.
- מכניסים למיכל בלנדר קטן/ בלנדר מוט את כל מרכיבי הטחינה וטוחנים היטב.
- חותכים את הירקות לסלט בגודל שאנחנו אוהבים ומכניסים לקערה, מתבלים במעט שמן זית מלח ולימון ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: בתחתית הקערה מסדרים את הסלט המתובל שלנו, מעליו מניחים מעט פרוסות חציל קלוי, מקלות בטטה אפויה, רבעי ביצה קשה וגרגירי חומוס.
- מעל מזלפים המון טחינה ירוקה ומתענגים על ביס מהחלומות, טעים, בריא ומאוזן.
הערות
- הטחינה מושלמת גם ככה פשוט לנגב אותה עם פיתות במרכז השולחן
- פרוסות החצילים מדהימות בכל צורה שתבחרו לאכול אותן
- ממליצה להכין ולאכול את הסלט מיד
- ניתן לשמור את הטחינה/פרוסות החצילים בנפרד בקופסה אטומה במקרר למשך 3 ימים
הערות
- הטחינה מושלמת גם ככה פשוט לנגב אותה עם פיתות במרכז השולחן
- פרוסות החצילים מדהימות בכל צורה שתבחרו לאכול אותן
- ממליצה להכין ולאכול את הסלט מיד
- ניתן לשמור את הטחינה/פרוסות החצילים בנפרד בקופסה אטומה במקרר למשך 3 ימים
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל עיראקי
- אוכל ערבי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- הנמל
- חלבון בכל מנה
- חם
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים קרים
- פיקניק