סורפרייז של מנה! רותם בן מויאל מכין סופריטו עוף מטורף
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1528.0 קק״ל 6111.9 קק״לפחמימות 63.1 גרם 252.5 גרםשומן 130.5 גרם 522.2 גרםנתרן 1315.6 מ״ג 5262.5 מ״גחלבון 25.9 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.1 גרםשומן רווי 10.0 גרם 40.1 גרםכולסטרול 76.4 מ״ג 305.6 מ״גסידן 45.8 מ״ג 183.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 559.8 מ״ג 2239.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1528
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1528.0 קק״ל 6111.9 קק״לפחמימות 63.1 גרם 252.5 גרםשומן 130.5 גרם 522.2 גרםנתרן 1315.6 מ״ג 5262.5 מ״גחלבון 25.9 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.1 גרםשומן רווי 10.0 גרם 40.1 גרםכולסטרול 76.4 מ״ג 305.6 מ״גסידן 45.8 מ״ג 183.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 559.8 מ״ג 2239.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
אחת מהמנות שהכי אהבתי בתור ילד, שגם מזכירה לי את הילדות ולוקחת אותי אחורה בזמן, היא סופריטו שוקי עוף עם תפו״א.
היינו אוכלים את המנה הזו בבית, מנת הדגל של אמא שלי, ולצד שוקי העוף ותפוחי האדמה תמיד התלוו אטריות.
פחמימות זה החיים והאטריות האלו בפרט. כשאמא שלי הייתה הולכת לקצב לקנות עוף, היא תמיד הייתה לוקחת גם את הגרונות ושאר החלקים שפחות נהוג לאכול ככה לבד, מכניסה לסיר עם מים ותבלינים ועושה ציר עוף משגע עם טעמים עמוקים, עם הציר הזה היא הייתה מבשלת את האטריות שכל כך אהבתי. אטריות רחבות כאלה שקודם אמא שלי הייתה מקפיצה מעט במחבת עם שמן זית ותבלינים ואז מוסיפה אליהם את ציר העוף – האטריות היו סופחות את כל הטעמים של העוף ותקשיבו לי – מעדן מלכים!
לפני כמה ימים עלה בי חשק עז לאכול את המנה המיתולוגית ההיא, שוקי עוף עם תפו״א כמו בילדות, אבל לא היה לי זמן להכין ציר, והאמת גם לא התחשק לי לאכול את האטריות בצד.
אז חשבתי לעצמי למה לא לאחד את השניים?
מהר מאד חיממתי מנועים וסירים, טיגנתי בצל קימחתי העוף ו… אופס! יצא לי סופריטו הכי טעים בעולם עם אטריות שמתבשלות ברוטב שלו.
הנה לכם מתכון פשוט מצוין, הכל בסיר אחד כולל שעועית ירוקה כי צריך גם משו ירוק בתוך הסיפור הזה (:
#רק_ככה
נ.ב: התמונות שצילמתי קטנות מדי ולכן העורכות של פודי התאימו לכתבה שלי תמונה אחרת. אבל אם בא לכם את האורגינל, הכנסו לאינסטגרם שלי ואת שלבי ההכנה תוכלו לראות אצלי בהיילייטס תחת השם סופריטו ?
חפשו אותי באינסטגרם: Rotem_ben_moyal
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1528 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
1 כוס קמח לבן
-
1 1/2 בצלים גדוליםקלוף
-
1 שן שוםקלופה וקצוצה
-
2 תפוחי אדמה בינונייםבקליפתם
-
1 בטטה בינוניתקלופה
-
2 כוסות ציר עוףאו 1 כף אבקת מרק עוף מדוללת ב-2 כוסות מים
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן שעועית ירוקה קפואה
-
1 חופן אטריות ביציםרחבות
-
1/2 ליטר שמן קנולהלטיגון חצי עמוק
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
- מקמחים את שוקי העוף היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק, חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות, מכניסים אל השמן ומטגנים עד להזהבה.
- מוציאים מהשמן את הבטטה ותפוחי האדמה ומניחים במסננת.
- מחממים בסיר גדול, רחב ושטוח מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את שוקי העוף המקומחים ומזהיבים היטב מכל הצדדים.
- מוסיפים ציר עוף, מלח, פלפל, כורכום, שן שום קצוצה וחופן כוסברה.
- מוסיפים תפוחי אדמה ובטטות שטיגנו מראש, מכסים ומבשלים על להבה בינונית למשך 10 דקות. מדי פעם מציצים ומשקשקים את הסיר ב”תנועות סבתא” סיבוביות.
- נועצים סכין באחת משוקי העוף ובודקים שהתרכך, אם עדיין לא רך ממשיכים לבשל.
- מוסיפים את השעועית העדינה ואת האטריות מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות על להבה נמוכה.
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות כאשר מכסה הסיר עדיין סגור.
- פותחים את הסיר והבית מתמלא ריח של אמאלה! מקווה שתתרגשו כשתטעמו בדיוק כמו שקרה לי.
אופן הכנה
- מקמחים את שוקי העוף היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק, חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות, מכניסים אל השמן ומטגנים עד להזהבה.
- מוציאים מהשמן את הבטטה ותפוחי האדמה ומניחים במסננת.
- מחממים בסיר גדול, רחב ושטוח מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את שוקי העוף המקומחים ומזהיבים היטב מכל הצדדים.
- מוסיפים ציר עוף, מלח, פלפל, כורכום, שן שום קצוצה וחופן כוסברה.
- מוסיפים תפוחי אדמה ובטטות שטיגנו מראש, מכסים ומבשלים על להבה בינונית למשך 10 דקות. מדי פעם מציצים ומשקשקים את הסיר ב”תנועות סבתא” סיבוביות.
- נועצים סכין באחת משוקי העוף ובודקים שהתרכך, אם עדיין לא רך ממשיכים לבשל.
- מוסיפים את השעועית העדינה ואת האטריות מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות על להבה נמוכה.
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות כאשר מכסה הסיר עדיין סגור.
- פותחים את הסיר והבית מתמלא ריח של אמאלה! מקווה שתתרגשו כשתטעמו בדיוק כמו שקרה לי.