סלט שורשים ועוף ברוטב בוטנים אסיאתי
סלט ירקות שורש מרענן וטעים עם עוף צלוי ועסיסי ברוטב בוטנים אסיאתי שהופך אותו לארוחה מלאה ובריאה. הוא טעים בטירוף גם קר וגם חם
סלט ירקות שורש מרענן וטעים עם עוף צלוי ועסיסי ברוטב בוטנים אסיאתי שהופך אותו לארוחה מלאה ובריאה. הוא טעים בטירוף גם קר וגם חם
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.3 קק״ל 1645.2 קק״לפחמימות 21.2 גרם 84.7 גרםשומן 24.1 גרם 96.2 גרםנתרן 1494.8 מ״ג 5979.3 מ״גחלבון 24.6 גרם 98.3 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.2 גרםשומן רווי 4.6 גרם 18.5 גרםכולסטרול 64.5 מ״ג 258.0 מ״גסידן 81.7 מ״ג 326.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 1181.0 מ״ג 4723.9 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות411
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.3 קק״ל 1645.2 קק״לפחמימות 21.2 גרם 84.7 גרםשומן 24.1 גרם 96.2 גרםנתרן 1494.8 מ״ג 5979.3 מ״גחלבון 24.6 גרם 98.3 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.2 גרםשומן רווי 4.6 גרם 18.5 גרםכולסטרול 64.5 מ״ג 258.0 מ״גסידן 81.7 מ״ג 326.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 1181.0 מ״ג 4723.9 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 411 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
2 כפות שמן קנולה
-
300 גרם עוף טחון
-
1 כף שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
1 כף סוכר חום
-
2 שיני שוםקצוצות דק
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
רוטב
-
4 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
4 כפות מיץ לייםאו לימון
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב דגיםמזרח מערב
-
1 1/2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
אופן הכנה
- בווק או מחבת מחממים את השמן.
- מוסיפים את הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום ומטגנים כ-2-3 דק’ תוך עדי ערבוב.
- מוסיפים את העוף ומטגנים תוך כדי מעיכה והפרדה לפירורים. מבשלים עד שכל העוף מלבין.
- מוסיפים את הסויה ומטגנים כ-2 דק נוספות תוך כדי ערבוב בכף עץ.
- במעבד מזון או בקערית קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עד שאחיד. אם לא משתמשים במעבד מזון יש לקצוץ דק את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי.
- בקערה גדולה שמים את הסלק, הגזר, הגמבה והמלפפונים.
- מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
- עורמים מעל את הנענע והכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים מעל הסלט את העוף הקצוץ ומגישים בקערה יפה לסלט.
אופן הכנה
- בווק או מחבת מחממים את השמן.
- מוסיפים את הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום ומטגנים כ-2-3 דק’ תוך עדי ערבוב.
- מוסיפים את העוף ומטגנים תוך כדי מעיכה והפרדה לפירורים. מבשלים עד שכל העוף מלבין.
- מוסיפים את הסויה ומטגנים כ-2 דק נוספות תוך כדי ערבוב בכף עץ.
- במעבד מזון או בקערית קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עד שאחיד. אם לא משתמשים במעבד מזון יש לקצוץ דק את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי.
- בקערה גדולה שמים את הסלק, הגזר, הגמבה והמלפפונים.
- מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
- עורמים מעל את הנענע והכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים מעל הסלט את העוף הקצוץ ומגישים בקערה יפה לסלט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
האם ניתן להכין מראש חלק מהמרכיבים?
הי חוה. אפשר להכין את הרוטב מראש ואת הסלט ביום ההגשה.