-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 351.7 קק״ל 1406.6 קק״לפחמימות 45.9 גרם 183.4 גרםשומן 13.6 גרם 54.2 גרםנתרן 773.5 מ״ג 3094.2 מ״גחלבון 5.6 גרם 22.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרםכולסטרול 1.7 מ״ג 6.9 מ״גסידן 60.1 מ״ג 240.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 359.0 מ״ג 1436.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות352
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 351.7 קק״ל 1406.6 קק״לפחמימות 45.9 גרם 183.4 גרםשומן 13.6 גרם 54.2 גרםנתרן 773.5 מ״ג 3094.2 מ״גחלבון 5.6 גרם 22.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרםכולסטרול 1.7 מ״ג 6.9 מ״גסידן 60.1 מ״ג 240.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 359.0 מ״ג 1436.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 352 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 בצלים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עד שהם רכים אבל שומרים על צורתם. מסננים, מצננים מעט וחותכים לפלחים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את הבצל וחותכים לשמיניות.
- מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית, מזלפים את שמן הזית ואופים עד שהם משחימים, בערך 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הזיתים, הפטרוזיליה, השמיר והרוזמרין.
- קולפים את השום וכותשים אותו.
- שורפים את הפלפל האדום על אש גלויה עד שקליפתו משחירה, מכניסים מיד לשקית ניילון נקייה וסוגרים ל-10 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים דק.
- מניחים את כל רכיבי הרוטב בקערה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים בצלחות הגשה את תפוחי האדמה והבצלים ויוצקים מעל ובצדדים את הרוטב.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עד שהם רכים אבל שומרים על צורתם. מסננים, מצננים מעט וחותכים לפלחים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את הבצל וחותכים לשמיניות.
- מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית, מזלפים את שמן הזית ואופים עד שהם משחימים, בערך 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הזיתים, הפטרוזיליה, השמיר והרוזמרין.
- קולפים את השום וכותשים אותו.
- שורפים את הפלפל האדום על אש גלויה עד שקליפתו משחירה, מכניסים מיד לשקית ניילון נקייה וסוגרים ל-10 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים דק.
- מניחים את כל רכיבי הרוטב בקערה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים בצלחות הגשה את תפוחי האדמה והבצלים ויוצקים מעל ובצדדים את הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
סלט מצויין לפסח