-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 699.7 קק״ל 1399.4 קק״לפחמימות 63.8 גרם 127.6 גרםשומן 39.3 גרם 78.7 גרםנתרן 333.9 מ״ג 667.7 מ״גחלבון 15.6 גרם 31.2 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 27.5 גרםשומן רווי 4.4 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 72.7 מ״ג 145.5 מ״גברזל 2.7 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 978.7 מ״ג 1957.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות700
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 699.7 קק״ל 1399.4 קק״לפחמימות 63.8 גרם 127.6 גרםשומן 39.3 גרם 78.7 גרםנתרן 333.9 מ״ג 667.7 מ״גחלבון 15.6 גרם 31.2 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 27.5 גרםשומן רווי 4.4 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 72.7 מ״ג 145.5 מ״גברזל 2.7 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 978.7 מ״ג 1957.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״גסגור
סלטים זה שטח אדיר להתנסויות וביטוי עצמי. אפשר לשלב בהם אינספור מרכיבים, לא חייבים להסתפק רק בירקות. סלט יכול להיות ארוחה שלמה משביעה ומאוזנת אם משתמשים בחומרי גלם נכונים. כאן זה קינואה וטופו חומוס שמוסיפים חלבון מהצומח.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 700 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 חבילה טופו חומוס עם פסטו משק ויילר
-
2 כוסות דלעתאו בטטה
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
1/2 צרור נענערק העלים
-
1/2 צרור כוסברהאו פטרוזיליה
-
1 כוס קינואה
עיטור
-
2 כפות שקדים קלוייםמולבנים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קוצצים את עלי הנענע והכוסברה/פטרוזיליה (ניתן להיעזר במעבד מזון). חותכים את תפוח העץ לקוביות. קולים את השקדים במחבת (לא חובה).
- מכינים את הטופו והדלעת: מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג וחותכים לקוביות. מקלפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות באותו הגודל.
- מעבירים את הטופו והדלעת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. את הדלעת מתבלים במלח גס.
- אופים את הטופו והדלעת כ-20 דקות עד שהם צרובים.
- מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים וכפית מלח, מוסיפים את הקינואה ומבשלים 20 דקות. מסננים את הקינואה ומצננים.
- מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת, יוצקים על הסלט ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קוצצים את עלי הנענע והכוסברה/פטרוזיליה (ניתן להיעזר במעבד מזון). חותכים את תפוח העץ לקוביות. קולים את השקדים במחבת (לא חובה).
- מכינים את הטופו והדלעת: מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג וחותכים לקוביות. מקלפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות באותו הגודל.
- מעבירים את הטופו והדלעת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. את הדלעת מתבלים במלח גס.
- אופים את הטופו והדלעת כ-20 דקות עד שהם צרובים.
- מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים וכפית מלח, מוסיפים את הקינואה ומבשלים 20 דקות. מסננים את הקינואה ומצננים.
- מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת, יוצקים על הסלט ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומגישים.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן