משק ויילר רקע

סלט קינואה חגיגי לראש השנה עם טופו חומוס פסטו ודלעת

משביע במיוחד ועמוס במרכיבים בריאים ונהדרים! סלט קינואה צבעוני וטעים עם טופו חומוס פסטו, דלעת צלויה ועשבי תיבול
משביע במיוחד ועמוס במרכיבים בריאים ונהדרים! סלט קינואה צבעוני וטעים עם טופו חומוס פסטו, דלעת צלויה ועשבי תיבול
  • שירי עמית
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    700
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 699.7 קק״ל 1399.4 קק״ל
    פחמימות 63.8 גרם 127.6 גרם
    שומן 39.3 גרם 78.7 גרם
    נתרן 333.9 מ״ג 667.7 מ״ג
    חלבון 15.6 גרם 31.2 גרם
    סיבים תזונתיים 13.8 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 72.7 מ״ג 145.5 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 978.7 מ״ג 1957.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    700
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 699.7 קק״ל 1399.4 קק״ל
    פחמימות 63.8 גרם 127.6 גרם
    שומן 39.3 גרם 78.7 גרם
    נתרן 333.9 מ״ג 667.7 מ״ג
    חלבון 15.6 גרם 31.2 גרם
    סיבים תזונתיים 13.8 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 72.7 מ״ג 145.5 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 978.7 מ״ג 1957.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

סלטים זה שטח אדיר להתנסויות וביטוי עצמי. אפשר לשלב בהם אינספור מרכיבים, לא חייבים להסתפק רק בירקות. סלט יכול להיות ארוחה שלמה משביעה ומאוזנת אם משתמשים בחומרי גלם נכונים. כאן זה קינואה וטופו חומוס שמוסיפים חלבון מהצומח.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. קוצצים את עלי הנענע והכוסברה/פטרוזיליה (ניתן להיעזר במעבד מזון). חותכים את תפוח העץ לקוביות. קולים את השקדים במחבת (לא חובה).
  3. מכינים את הטופו והדלעת: מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג וחותכים לקוביות. מקלפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות באותו הגודל.
  4. מעבירים את הטופו והדלעת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. את הדלעת מתבלים במלח גס.

    סלט טופו דלעת
    שמים את הטופו והדלעת בתבנית עם נייר אפייה. צילום: שירי עמית

  5. אופים את הטופו והדלעת כ-20 דקות עד שהם צרובים.

    סלט טופו דלעת3
    אופים את הטופו והדלעת. צילום: שירי עמית

  6. מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים וכפית מלח, מוסיפים את הקינואה ומבשלים 20 דקות. מסננים את הקינואה ומצננים.
  7. מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת, יוצקים על הסלט ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומגישים.
סלט טופו דלעת2
סלט קינואה עם טופו חומוס ופסטו עם דלעת צלויה. צילום: שירי עמית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט קינואה חגיגי לראש השנה עם טופו חומוס פסטו ודלעת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות